Bu yükü neden taşıyorum demeyin...

Kemal yamaç tırmanışı yapmak isteyen genç bir delikanlıydı.

Bir gün cesaretini toplayarak bir grup tırmanışına katıldı. Tırmanacakları yere vardıklarında, neredeyse duvar gibi dik, büyük ve kayalık bir yamaç çıktı karsılarına. Tüm korkularına rağmen, Kemal azimliydi.
Emniyet kemerini taktı, ipi yakaladı ve kayanın dik yüzüne tırmanmaya başladı. Bir süre tırmandıktan sonra, nefeslenebileceği bir ...oyuk buldu...

Orada asılı dururken, gruptan yukarıda ipi tutan kişi dalgınlığa düşerek ipi gevşetiverdi. Aniden boşalan ip, hızla Kemal´in gözüne çarparak lensinin düşmesine neden oldu.

Lens çok küçüktü ve bulunması neredeyse imkansızdı. Lens yamacın ortasında bir yerlerde kalmıştı ve Kemal artık bulanık görüyordu. Ümitsizlik içinde Kemal, lensini bulması için Allah´a dua edebilirdi yalnızca...

Ve içten içe düşünüp dua etmeye başladı.

"Allah´ım! Sen bu anda buradaki tüm dağları görürsün. Bu dağlar üzerindeki her bir taşı ve yaprağı bildiğin gibi, benim lensimin yerini de biliyorsun. Onu bulmama yardım et."
Patikalardan yürüyerek aşağı indiler. Aşağı indiklerinde, tırmanmak üzere oraya doğru gelen yeni bir grup gördüler. İçlerinden biri

"Aranızda lens kaybeden var mı?" diye bağırdı.
Kemal´in sonradan öğrendiğine göre, lensi bir karınca taşıyordu ve karınca yürüdükçe yavaşça kayanın üzerinde hareket edip parlayan lens diğer grubun dikkatini çekmişti.
Eve döndüklerinde Kemal lensini nasıl bulduklarını babasına anlattı. Bir karikatürcü olan babası da ağzıyla lens taşıyan bir karınca resmi çizerek, karıncanın üzerindeki baloncuğa şunları yazdı:

"Allah´ım! Bu nesneyi neden taşıdığımı bilemiyorum. Bunu yiyemem ve neredeyse taşıyamayacağım kadar ağır. Ama istediğin sadece bunu taşımamsa, senin için taşıyacağım..."

"BU YÜKÜ NİYE TAŞIYORUM" demeyin...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
zavalli karinca.:pale:
Bu dunyada karincaya bile adalet yok aga.:silent:

Saçma bir hikaye.

Olsun, gayet insancıl, güzel bir bakış...

Ben hikayedeki niyeti önemsiyorum, mantığı bana uymasa da söyleyen insanı önemsiyorum. Kendi inanç sistemi içinden bir hikaye ile dost bildiği insanlara (ki o bizler oluyoruz) bazen sonuçlarından biz faydalanamayacak olsak da sorumluluk almanın önemli olduğunu anlatmış. En azından ben böyle anladım.

Bence birbirimizi kırmamak çok önemli.

Kendi adıma, teşekkür ederim...

herkesin bir gerçeği vardır...size göre saçma olabilir...ama bir çok kişiye göre hayatın kendisidir bazı şeyler...

inanmayabilirsiniz,inkar da edebilirsiniz..bu sizin sorununuzdur...

rica ederim BBelt:cat:

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Din iman işlerinden pek anlamadığım için benim bu hikayeden çıkarttığım ders şu ;

''Birilerinin mutlu olması için, birilerinin ezilmesi gerekmiş.''

yurdum insanımın hayal gücü geniş maşallah :p lens düşecek karınca bulacak alacak aşağıdaki adamlarda alıp lensi yukarı çıkarcak mantık hatalarıyla dolu ve cin ali serisinden bile anlamsız bir yazı olmuş temelde verilmek istenen iyi birşey olsa bile bu gibi saçma mantıksız yazılar yüzünden dine karşı insanlardaki tepki daha da büyüyor.

Selamun aleyküm cemaat....Her hikayeden bir ders almak lazım.....dersler o kadar çok ve çeşitli oluyorku hangisi yakalasak kardır....

Güzel paylasım, güzel hikaye, ilginç yorumlar.
Bu güzel hikayeden sonra ilginç kişililiklerin olmasıda bu hikayenin ana temasının bir benzeri olmus ... sevdim ben...

Çok anlamlı vede güzel bi paylaşım teşekkürler facede paylaşmam içinde izin istiyorum ayrıca :rendeer:

Abi göynün olsun diye hikayeyi beğenirsem kendimi kötü hissedicem..konunun özünde hep bir ince ayarlar mesajlar var ama Allah karıncaya ne zaman düşünme yetisi verdi:) ulen samanyolu tv izleyip aşka gelip manevi ince ayar ve coşku vermek de pek hit oldu...bu sordum sarı çiçeğe ambiansından çıkıp sorgulayan düşünen nesillere ihtiyaç var bence...

abi lens dağdan düşüyo, karınca taşıyo, elemanlar taşıyo.
hiç hijyenik bi hikaye değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:43 ----------

ha birde;
şahsen neye, neden ve nasıl inandığınızla pek ilgilenmiyorum.
ama bana soracak olursanız;
tevekkül ehli olmakla hayatı, kainatı, varoluşu, sebebi sorgulamak başka şeyler.

çok güzel bir yazı olmuş bence de bir ders çıkartmak gerek

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar