Benim motora her benzin alışta fuely uygulamsına kaydediyorum. Geçen baktım son bir yılda benzin masrafım bakım masraflarımın neredeyse yarısı. Neyse ki bütün servis kayıtları yetkili serviste var, satarken bunun km niye düşük diye inandırmam zor olmaz. Binmeye fırsat bulamıyorum işte ne yapayım, ille bir şey çıkıyor.
Dün işyerine gitmek zorunda olmadığım halde sabah 6'da kalkıp işe gittim, git gel toplam 110km oldu, sonunda 12binkm'yi geçebildim, eve dönüşte depoyu doldurdum, 12030km olmuş, 2016 model xmax için az tabi. Ama bayilerde rahat rahat sıfır motor alınabilir zamanlar gelene kadar en az 2-3 daha kullanacağım bu motoru, o zamana kadar 20bin olur belki. Motoru sürmekten çok yaşı geldiği için değişmesi gereken parçalara daha çok masraf yapıyorum. Aynı motoru bozulana kadar gitsin idare etsin şeklinde hiç parça değiştirmeyip kullansam da olurdu ama hem güvenlik hem de sonra bozulup daha büyük masraf çıkarmasın diye her bakımı zamanında yaptırdım. Geçen sene daha 7bin km'de değiştirdiğim orjinal lastiklerin dişleri gayet iyiydi, görüntüsü yeni gibiydi ama 5 yaşınd alastikle trafikte tehlikeli olur deyip yenilemiştim mesela.
Şimdi de bütün sıvılar değişecek, servise gidecek vakit bulursam bir ara yaptıracağım, büyük bakım olarak bir bunlar kaldı. 13bin'de yağ değişecek zaten o zaman götürdüğümde yaptıracağım.