Bu parça sorun olur mu ?

Motosikleti
TVS Raider 125
Az önce zinciri ayarlattım. Eve gelince fark ettim bu parça oynayabiliyor fakat yerine tam oturmamış hafif aşağıda duruyor herhangi bir sorun olur mu ? Sorun olacaksa yarın gidip düzelttireceğim.

Fotoğraf alıntıdır.

Motosikleti
Ns200 15"
Zincirin gerildiği somun.

Yüksek ihtimalle zincir ekseni doğru değil ve tek taraf fazla sıkılı.

Eğer 2 tarafta eşitse orasını gevşek bırakmış.

Motosikleti
TVS Raider 125
Zincirin gerildiği somun.

Yüksek ihtimalle zincir ekseni doğru değil ve tek taraf fazla sıkılı.

Eğer 2 tarafta eşitse orasını gevşek bırakmış.
Servise götürdüm ayar için yaptılar güya en son zincir zıplıyordu. İllallah ettim rastgele bir motosiklet tamircisine götürdüm yaptırayım dedim. O da böyle yaptı motosikletten soğudum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Servise götürdüm ayar için yaptılar güya en son zincir zıplıyordu. İllallah ettim rastgele bir motosiklet tamircisine götürdüm yaptırayım dedim. O da böyle yaptı motosikletten soğudum.
Hiç soğuma, olur öyle şeyler. Motosikletini tanımaya, onu öğrenmeye çalış. Alet edevatın varsa gün gelir basit bakımları kendin yaparsın.

Motosikleti
TVS Raider 125
Hiç soğuma, olur öyle şeyler. Motosikletini tanımaya, onu öğrenmeye çalış. Alet edevatın varsa gün gelir basit bakımları kendin yaparsın.
Şimdi götürmeden önce kendim deneyeyim dedim video falan izlemiştim. Yapmayı denedim. Sonra güvenemedim ne olur ne olmaz götürdüm böyle oldu. İnsanın canı sıkılıyor :)

Motosikleti
Ns200 15"
Can sıkacak bir durum yok, hele ilk motosikletinizse olağan durum bu soğumalar. Gaz kesmeden devam edin.

Zincir gererken her iki tarafta eşit olsun ve tekerleğin ortasındaki mili iyi sıkın yeterli.

Motosikleti
TVS Raider 125
Can sıkacak bir durum yok, hele ilk motosikletinizse olağan durum bu soğumalar. Gaz kesmeden devam edin.

Zincir gererken her iki tarafta eşit olsun ve tekerleğin ortasındaki mili iyi sıkın yeterli.
2 tarafın da eşit ayarlı olduğunu düşünüyorum. Peki ben kendim halledebilir miyim ? Somunu gevşetip parçayı düzeltip geri sıksam olur mu ? Düzelir mi bu şekilde acaba ? Yoksa tamirciye mi gideyim direkt ?

Motosikleti
Ns200 15"
2 tarafın da eşit ayarlı olduğunu düşünüyorum. Peki ben kendim halledebilir miyim ? Somunu gevşetip parçayı düzeltip geri sıksam olur mu ? Düzelir mi bu şekilde acaba ? Yoksa tamirciye mi gideyim direkt ?
Tekerleğin ortasındaki milin başında ve sonunda çizgiler olur, her iki tarafta aynı çizgi sayısında duruyorsa hiç ellemeden gevşek olan kısmı sıkabilirsiniz sorun olmaz.

Hemen git düzelttir , o parça zincirin gerginlik seviyesini ayarlar ve sabitler , göbek somunu sıkı olsa bile o parça gevşekse çukurlardan tümseklerden geçtikçe maşa esner jant ileri geri oynar zincir atabilir , yüksek hızda atarsa kaza yapabilirsin yada mekanik zarara neden olur , ihmal etme !

Diğer arkadaşların yorumlarını okuyunca tekrar yazayım dedim , o parçanın gevşek olduğunu düşündümde yazdım ben , yanlışmı anlamışım 🤔

Ramzey motosiklet fabrikasında boyahane şefi olarak çalıştım. Montaj hattı boyahanenin önündeydi. Boş zamanlarımda montajı seyrederdim.

O vida böyle maşalı modellerde ilk montaj edilen parçaydı, ondan sonra eklene eklene devam eder hattın sonunda her şeyi ile tam bir motosiklet olarak çıkardı.

Konuyla ne alakası varsa artık, idare et.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar