Servise götürdüm ayar için yaptılar güya en son zincir zıplıyordu. İllallah ettim rastgele bir motosiklet tamircisine götürdüm yaptırayım dedim. O da böyle yaptı motosikletten soğudum.Zincirin gerildiği somun.
Yüksek ihtimalle zincir ekseni doğru değil ve tek taraf fazla sıkılı.
Eğer 2 tarafta eşitse orasını gevşek bırakmış.
Hiç soğuma, olur öyle şeyler. Motosikletini tanımaya, onu öğrenmeye çalış. Alet edevatın varsa gün gelir basit bakımları kendin yaparsın.Servise götürdüm ayar için yaptılar güya en son zincir zıplıyordu. İllallah ettim rastgele bir motosiklet tamircisine götürdüm yaptırayım dedim. O da böyle yaptı motosikletten soğudum.
Şimdi götürmeden önce kendim deneyeyim dedim video falan izlemiştim. Yapmayı denedim. Sonra güvenemedim ne olur ne olmaz götürdüm böyle oldu. İnsanın canı sıkılıyorHiç soğuma, olur öyle şeyler. Motosikletini tanımaya, onu öğrenmeye çalış. Alet edevatın varsa gün gelir basit bakımları kendin yaparsın.
Can sıkacak bir durum yok, hele ilk motosikletinizse olağan durum bu soğumalar. Gaz kesmeden devam edin.Servise götürdüm ayar için yaptılar güya en son zincir zıplıyordu. İllallah ettim rastgele bir motosiklet tamircisine götürdüm yaptırayım dedim. O da böyle yaptı motosikletten soğudum.
2 tarafın da eşit ayarlı olduğunu düşünüyorum. Peki ben kendim halledebilir miyim ? Somunu gevşetip parçayı düzeltip geri sıksam olur mu ? Düzelir mi bu şekilde acaba ? Yoksa tamirciye mi gideyim direkt ?Can sıkacak bir durum yok, hele ilk motosikletinizse olağan durum bu soğumalar. Gaz kesmeden devam edin.
Zincir gererken her iki tarafta eşit olsun ve tekerleğin ortasındaki mili iyi sıkın yeterli.
Tekerleğin ortasındaki milin başında ve sonunda çizgiler olur, her iki tarafta aynı çizgi sayısında duruyorsa hiç ellemeden gevşek olan kısmı sıkabilirsiniz sorun olmaz.2 tarafın da eşit ayarlı olduğunu düşünüyorum. Peki ben kendim halledebilir miyim ? Somunu gevşetip parçayı düzeltip geri sıksam olur mu ? Düzelir mi bu şekilde acaba ? Yoksa tamirciye mi gideyim direkt ?
Çok teşekkür ederimTekerleğin ortasındaki milin başında ve sonunda çizgiler olur, her iki tarafta aynı çizgi sayısında duruyorsa hiç ellemeden gevşek olan kısmı sıkabilirsiniz sorun olmaz.