Bu Parça Ne İşe Yarıyor Acaba?

Çok araştırdım fakat bulamadım. Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim. Bu parça nedir? Ne işe yarar? İçi neden dolar? Dolarsa ne olur? Dolması kötü bişey midir?

Motosikleti
Ns200 15"
Hava filtresine çıkan motor yağı orada birikiyor, karter havalandırmanın hortumu genelde bu tarz skuterlerde hava filtresine bağlı olur ve atan yağı burada biriktirir. Fazla yağ koyulduğunda veya aşırı sert kullanımlarda böyle bir durum görülmesi normaldir.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Bende rodaj öncesi çok doluyordu. Yağı fabrikada fazla doldurmuşlar herhalde. Onun haricinde sadece yüksek ısıda uzun süre kullanınca buraya yağ doluyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Klipsi var bu arada söküp içini dökebilirsiniz.

Hava filtresine çıkan motor yağı orada birikiyor, karter havalandırmanın hortumu genelde bu tarz skuterlerde hava filtresine bağlı olur ve atan yağı burada biriktirir. Fazla yağ koyulduğunda veya aşırı sert kullanımlarda böyle bir durum görülmesi normaldir.
Reyiz bu teknik konularda hep senin yorumlarını görüyorum, maşallah baya tecrübe biriktirmişsin. Tebrik ediyorum.
Bende rodaj öncesi çok doluyordu. Yağı fabrikada fazla doldurmuşlar herhalde. Onun haricinde sadece yüksek ısıda uzun süre kullanınca buraya yağ doluyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Klipsi var bu arada söküp içini dökebilirsiniz.
Dümdüz 1 litreyi dolduruyorlar, halbuki motoruna göre bir ml si vardır çoğunda 700ml civarı konulur. Kitapçıkta yazar tam rakamı.

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. O zaman dolmaya yakınken o parçayı çıkarıp temizlemek en mantıklısı olacak :)

Motosikleti
Ns200 15"
Reyiz bu teknik konularda hep senin yorumlarını görüyorum, maşallah baya tecrübe biriktirmişsin. Tebrik ediyorum.

Dümdüz 1 litreyi dolduruyorlar, halbuki motoruna göre bir ml si vardır çoğunda 700ml civarı konulur. Kitapçıkta yazar tam rakamı.
12-13 Yaşlarımda ( 7-8 sene öncesi) belki daha küçükken başlayan serüven şimdi buralara geldi, o zamanlarda bisikletle başlarken öyle böyle derken ilerledi. :)

Bu tarz skuterlerde de yağ kontrol çubuğunda yazıyor genelde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar