Bir insan yaşadığı hayatı, içine düştüğü durumları, niye böyle olduğunu sorgulamıyorsa; dahası sorguladığında da yanlış yerlerde çözüm arıyorsa, suçu olayı gerçekleştirende değilde başkasında arıyorsa, o insan bu yaşadıklarını her daim yaşayacak demektir. Ne acıdır ki memlekette olan budur.
Net bir devalüasyon olmuş, açık bir ekonomik kriz var, dahası siyasi kriz de var. Ama sen bunların alayını dış güçlere ve senin gibi düşünmeyenlere bağlarsan, bu işlerin düzelmesini Allaha havale eder, birilerinden on yıllardır medet umar ve niye bunca yıldır düzeltemediler de şimdi, ben şunu olursam bak her şey düzelecek diyene inanmaya devam edersen(ki aynını son seçimde de yaptılar, ama şehitler artarak devam etti, ekonomi daha da bozuldu) daha çook kazıklanacaksın demektir. Yediği kazığı bile kimin attığını anlayamayan insan, hayatını gram sorgulamayan, hiç bir şeye gram kafa yormayan insandır. Haa bir de kafa yorup da manüpüle edile edile hala yanlış yerin çözümü bulacağına inanan sözde eğitimli tipler var ki onların durumu daha da vahim, hiç girmeyelim. Çünkü cahil adama bir şey anlatmak mümkündür ama az buçuk eğitimli ama rasyonel akıldan yoksuna, hiç bir şeyi anlatamazsın, o at gözlüğüyle hep doğruyu bildiğini sanır, taa ki kişisel çıkarları ve kişisel ekonomisi bozulana kadar.
Yazmayayım dedim ama insan bunca aymazlığa karşı dayanamayıp yazıyor.
Yarın bir gün bir karar verecekken, bir memleketin ekonomisinin ve siyasi durumunun bir gecede vereceğin oyla harika duruma gelemeyeceğini idrak etmezsen, daha çook yanlış kararlar verirsin güzel kardeşim. Bugünümü kurtardım dersin, yarın acısı yine senden hatta çocuğundan, torunundan çıkar. İki dakka fanatik olmadan zihnini açsan, bir şeyler kımıldamaya başlayacak ama sen futbol takımı tutar gibisin, ki futbolcu eskilerinin "şeytanca" davetlerine kanarsın. Kanma kardeşim kanma, azıcık geniş düşün, azıcık mantığını işlet. Bu kez çıkarını değil, genelin gerçek çıkarlarını düşün.
Kimse memnun değil, ama kimse doğru yere bakmıyor. Survivor başladı ben ünlüleri mi tutacam, gönüllüleri mi derdindesin ama birileri cebindeki 100 liranın alım gücünü 60 liraya indirmiş sen hala hamasete kanmaya devamdasın güzel kardeşim. Kendin survivor olmuşsun, hayatta kalmaya çalışıyosun, birileri de gözünün içine baka baka, hamaset yapa yapa, senin dini, milli tüm kutsal duygularını sömüre sömüre malı götürüyor, survivor adasının sahibi olmuş, sen de survivor olmuş yaşamaya çalışıyosun.
Bu motor niye pahalı diye ağlama, bu memlekette bu durumlara nasıl gelindiyi düşün, sonra kendine ağla, kendi kararlarına.