Gazetelerin 3. sayfa haberlerine çevirdiniz forumu yawww:farao:
İdam cezası oldukça caydırıcı bir yöntemdir.
bazı insanlar için korku, yeterli bir engel olabilir.
amerika örneği verilirken her eyalette bu cezanın uygulanmadığı ve orada silah satın almanın neredeyse burada ekmek satın almak kadar kolay olduğu bilgisini nazar-ı itibare almak gerek.
her ne kadar beyini değiştirirsen kişi de değişir fikri yaygınlaşmış olsa da
genetik ve hormonal etkilerin davranışlara yansıdığı bilimsel bulgularla artık ispatlanmıştır.
yani bazı insanlar suça gerçekten meyillidir.
bunları durdurmanın yolu da katı cezalardır.
ama esas nokta cezalandırmak ya da intikam almak değil esas nokta suçun önlenmesi, oluşmadan önce kaynağında bertaraf etmek.
sözün dönüp dolaşıp geleceği yer eğitimdir.
çin ve iran orneklerine ne diyeceksin taygirim kaplanim.
Yine uyusturucu bulundurmanin bile idama çarptirmak için yeterli oldugu endonezya ornegi.
Osmanli donemini dusun.
Ornegin IV. Murat zamanini.
Alkol ve tutun kellenin gitmesi demekti.
Neyi degistirdi?
Suçun önlenmesinde eğitimin elbette işe yarar ama ondan öte toplumda mutluluğu sağlamak gerekir. Kişinin eğer kaybedecek bir şeyleri varsa, yapacağı şeyleri bir kere daha düşünür. Hep demişlerdir zaten kaybedecek bir şeyi olmayandan kork diye. İnsanlara kaybedecekleri bir şey verirseniz o zaman toplumda suç oranı azalır. Bu da zenginleri daha çok zenginleştirerek değil, toplumun alt tabakasını kalkındırarak olur.
Co efendi !..
Önceki yazılarında devlet törörü dedin, Türk toplumu ve aile yapısına dil uzattın.
Şimdide öldürülen genç kızı suçlu çıkaracak açıklamalarda bulunup, teselliyi şarkı sözlerinde arar hale gelmişsin..
Senin çocuğun varmı?
Böyle bir olay senin başına gelse tepkin ne olurdu?
SUÇ ve CEZA
Sapıklar, caniler, vatan hainleri, seri katiller ve ırz düşmanları; idam ile cezalandırılmalıdır..
Başkasının yaşam hakkını, kendi ellerindeki kesici,delici ve patlayıcı maddelerde
::xs26::::xs26::::xs26::::xs26::::xs26::::xs26::
gören; amaçlarına ulaşmak için her yolu mübah görüp, topluluk içinde bomba patlatan, servis araçlarını yakan
bilerek,planlayarak ve tahammüden insanları öldüren , gencecik askerlerimizi şehit eden, ocakları söndüren, devlete baş kaldıran,
Bu ülkenin kalkınma hamlesine sekte vurmaya çalışan, kişileri ve toplumu
mutsuz ve huzursuz eden,göçe zorlayan, insanları topraklarından evinden barkından, tarlasından, öküzünden,kuzusundan ayıran;
belediye otobüsüne molotof atıp genç kızı yakan, Güngören'de akşam gezisinde patlama sonucu 18 kişiyi öldürüp yürüyüş
alanını MEZBAHANEYE çeviren, sapık amaçları, yakmak,yıkmak,zarar vermek,
korku salmak, öldürmek olan ve bu işler için programlanan elleri kanlı katiller ve bunların savunucuları ,
belli amaca hizmeti kendilerine vazife edinmiş kişilerdir..
Bu kişilerin TÜRK toplumu içinde yeri yoktur.. Olmayacaktır..
Bunların topluma kazandırılması projesi ise ;populist yaklaşımdan öteye gitmez.
Vatandaşdan kesilen vergilerle, bu katillere bir bardak su dahi haramdır !.. hakkımı helal etmem..
SUÇ ve CEZA kavramı içinde idamı düşünmeyenler; aydın, vatansever, milliyetçi, çağdaş ve demokrat olmadığı gibi,
Karşı tezi yani; idamı savunanlarda kesinlikle bağnaz,tutucu ve geri kafalı değildir.
Birak bu edebiyat ayaklarini.
Bi laf konusucaksan açilan başliga konuş, kişilerin üzerinden laf konuşma, isimde verme. Kimse sana hakaret etmiyor, herkez fikrine saygi duyuyor ama parmakla adam gösteripte kimseyi rencide etme.
Ayrica ne o öyle her yorumdan alinti yapmak? Düşmanmisin kardeşin sen burada milletin fikrine? Sana hakaret edenmi var? herkez fikrini söylüyor? maaşallah dilinde pabuc gibi.. Coq benim babamin oglu degil ama senin yaptiginde dogru degil.
Ha senin tartışma görüş beyan etme anlayışın buysa senin ağalarininde kim olduğunu biliyoruz biz merak etme. Siz 12 yaşindaki kiz çocuklarini 4.kuma diye alirken can yakmadiginizi düşünüyorsunuz dimi? Anlatilmak istenen şeyi dinlemeden yorum yapma. Saygisizlik yapmamaya çalişiyorum ama açtirma benim agzimi..
[/U]
Evet, saygısızlık ve terbiyesizlik yapıyorsun!..:farao:
Sana cevap vermek , seni adam yerine koymak olacaktır.
Ama cevap hakkımı kullanarak sana iki satır yazacağım.
Yazdıklarını sana aynen iade ediyorum. Ağzını açsan ne olacak?
Senin gibi fikir fukarası ve iki kelimeyi yan yana getiremeyen kişileri
muhatap alarak senin seviyene inemem. Başka kapıya!..
Diğer taraftan bazı fikirlerini kabul etmesemde '' coq'' adlı üye; aklı başında, yazdıkları açık ve net olan,
fikir üreten, bilgili,kültürlü , okuyan, araştıran ve okuduğunu anlayan bir kişiliktir benim nazarımda.:cat:
''Coq'' ile değişik ve farklı konuları masaya yatırır, değerlendirme yapar, ortak
payda da buluşabiliriz.
Sen ise; her mesaja sırf yazı yazmış olmak için yazan !..:farao: , okuduğunu
anlama zorluğu çeken, sokak ağzı ile konuşan birisin. Seninle farklı fikirde olsamda yazdıkların kayda değer olmadığı için fikir paylaşmam....:farao:
Bu saate kadar alamadığın terbiye, bilgi,inanç ve kültürü'de bu saatten sonra sana veremem ve o çaba içinde olamam. Başka kapıya..
Geçen hafta, dört gün kaldığın yerde ağaların seni terbiye ve ıslah edememiş !..
Hadi başka kapıya!...
Şimdi sana cevap versem kendime haksizlik edeceğim.
Vermesem Üstat Fuzuli beyinimi kemirecek.
Benim ağalarim yoktur.
Benim büyüklerim, ağabeylerim, pir'lerim vardır.
Ağalık sistemine biat eden sensin, beni kendinle karıştırma![]()
Ağalik, beylikve Şeyh'lik sistemi sen ve senin gibiler içindir.
Bu yüzden konuştuklarimi anlamaman çok normal :cherry:
Bu arada beni takip ettiğine göre benide iyi taniyorsun anlasilan?
Veya bi yerlerde ayagina basmisimda bu kadar gocunmuşsun? hı ne dersin? :wiinkk:
Belki o kadar yazılanlar çizilenler senin beyninde birşey değiştirmeyecek ama, eminim ki kendini ne kadar parçalarsan parçala ben senin istediğin biat sistemiyle her mecrada sonuna kadar savaşacağim. Hadi beynimide değiştir bakalim gücün yetiyorsa?
Hah buda sana son cevabimdir. :cherry:
Bakın görün bizim "ADELET MÜLKÜN TEMELİDİR" Yazan Mahkemelerimiz En Fazla Vericekleri Ceza 5 Yıl Olucak Oda En Fazla Yani.
Sadece tecavüz etmiş olsa öyle olabilirdi. Ama gasp, adam kaçırma, alıkoyma, darp ve fuhuşa zorlama var.
En az 30. Ama o da az bence müebbet x 3 olmalı.
Ayrica ne o öyle her yorumdan alinti yapmak? Düşmanmisin kardeşin sen burada milletin fikrine? Sana hakaret edenmi var? herkez fikrini söylüyor? maaşallah dilinde pabuc gibi.. Coq benim babamin oglu degil ama senin yaptiginde dogru degil.