Bu Nasıl Bi Hayvanlıktır Açıklarmısınız Ya?

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
İdam cezası oldukça caydırıcı bir yöntemdir.
bazı insanlar için korku, yeterli bir engel olabilir.
amerika örneği verilirken her eyalette bu cezanın uygulanmadığı ve orada silah satın almanın neredeyse burada ekmek satın almak kadar kolay olduğu bilgisini nazar-ı itibare almak gerek.

her ne kadar beyini değiştirirsen kişi de değişir fikri yaygınlaşmış olsa da
genetik ve hormonal etkilerin davranışlara yansıdığı bilimsel bulgularla artık ispatlanmıştır.
yani bazı insanlar suça gerçekten meyillidir.
bunları durdurmanın yolu da katı cezalardır.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
İdam cezası oldukça caydırıcı bir yöntemdir.
bazı insanlar için korku, yeterli bir engel olabilir.
amerika örneği verilirken her eyalette bu cezanın uygulanmadığı ve orada silah satın almanın neredeyse burada ekmek satın almak kadar kolay olduğu bilgisini nazar-ı itibare almak gerek.

her ne kadar beyini değiştirirsen kişi de değişir fikri yaygınlaşmış olsa da
genetik ve hormonal etkilerin davranışlara yansıdığı bilimsel bulgularla artık ispatlanmıştır.
yani bazı insanlar suça gerçekten meyillidir.
bunları durdurmanın yolu da katı cezalardır.

çin ve iran orneklerine ne diyeceksin taygirim kaplanim.:)
Yine uyusturucu bulundurmanin bile idama çarptirmak için yeterli oldugu endonezya ornegi.

Osmanli donemini dusun.
Ornegin IV. Murat zamanini.
Alkol ve tutun kellenin gitmesi demekti.
Neyi degistirdi?

Ikinci paragrafa ise katiliyorum.
Ama olayin nasil olacagini Dude asagida yazmis.

ama esas nokta cezalandırmak ya da intikam almak değil esas nokta suçun önlenmesi, oluşmadan önce kaynağında bertaraf etmek.

Iste isin puf noktasi burada.
Eger bir rehabilitasyon konusacaksak bu noktada konusacagiz.

sözün dönüp dolaşıp geleceği yer eğitimdir.

Oraya gelmek istiyordum yazmaya basladigimda ama daha intikam kismini halledemedik ki sira cezaya ve akabinde egitime gelsin.

Bugun bu tartismalarin asil kaynagi hukuk sistemimizin bozuklugu, cezalarin yetersizligi ve benzer nedenler.
Kamuoyunu vicdanen rahatlatacak cezalar olsa zaten idami tartismamiza gerek kalmayacak.
Fakat herkes biliyorki cezaevleri ceza çekilen yerler olmaktan çoktan çikmis.
Terorist basi, bes yildizli otel konforunda yasiyor.
Insanin agrina gidiyor tabi.

Fakat bir olayi degerlendirirken toplum kendi uzerindeki suçu baskasinin uzerine birakma kolayligina kaçinca ozelestiri yapmak da kolay olmuyor veya ozelestiri yapanlar hain ilan ediliyor.

Simdi bu olayda o benzini bir insani yakmak için kullanan genç tek suçlu mu?
O çocugu yetistiren aile, arkadaslar, okul, çevre???
Bunlarin hiç suçu yokmu?

Ornegin;
"ya benimsin ya topragin!"
diye sarki soyleyen Ferdi Tayfur gunahsiz mi?

Peki kizin ailesi?
Kiz ailesi ile saglam bir diyalog içerisinde olabilseydi, bu olay onlenemezmiydi?
Bu canavar o kizi ilk tehdit ettiginde, bunu ailesi ile paylasabilseydi!
Aile onlem alabilir, bu olayi engelleyebilirdi.
Ya da paylasti, aile umursamaz davrandi.
Nasil bilebiliriz ki?

Bakin bir gazete haberine bakarak, o çocugu idama mahkum ettik.
Yargilamaya bile gerek duymadik.
Toplumca linçe odaklanmisiz.
Her olayda boyleyiz.
Cennet vatan Turkiye diyoruz ama
galiba bizim memleket
Cinnet vatan olmus.....

Sicaklardan mi sizce????

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
çin ve iran orneklerine ne diyeceksin taygirim kaplanim.:)
Yine uyusturucu bulundurmanin bile idama çarptirmak için yeterli oldugu endonezya ornegi.

Osmanli donemini dusun.
Ornegin IV. Murat zamanini.
Alkol ve tutun kellenin gitmesi demekti.
Neyi degistirdi?

çin inanılmaz nüfusu ile maksmum kaos bölgesidir. bundan dolayı kesinlikle herhangi bir durum için örnek verilemez.
diğer örnekleri ele almak içinse idamdan önce ve idamdan sonra diye istatistik ortaya konmalı, ondan sonra işte aradaki fark diyebilmelidir. sanırım bu mümkün değil; hülasa onlar da örnek verilemez.

suçun önlenmesinin en iyi yolu(tam kesmeyecek olsa da) eğitimdir bunda hemfikiriz.
ama peşinden caydırıcılık gelmelidir.

ayrı bir konuymuş gibi görünse de ana sorun mevcut düzendir ki
bilinçli olarak fakirliği ve suçu besler
bu gibi şeylerin özellikle yarı gelişmiş toplumlarda bir çeşit kontrol mekanizması olarak kullanıldığı hakikattır.

Son düzenleme:
Suçun önlenmesinde eğitimin elbette işe yarar ama ondan öte toplumda mutluluğu sağlamak gerekir. Kişinin eğer kaybedecek bir şeyleri varsa, yapacağı şeyleri bir kere daha düşünür. Hep demişlerdir zaten kaybedecek bir şeyi olmayandan kork diye :). İnsanlara kaybedecekleri bir şey verirseniz o zaman toplumda suç oranı azalır. Bu da zenginleri daha çok zenginleştirerek değil, toplumun alt tabakasını kalkındırarak olur.

Suçun önlenmesinde eğitimin elbette işe yarar ama ondan öte toplumda mutluluğu sağlamak gerekir. Kişinin eğer kaybedecek bir şeyleri varsa, yapacağı şeyleri bir kere daha düşünür. Hep demişlerdir zaten kaybedecek bir şeyi olmayandan kork diye :). İnsanlara kaybedecekleri bir şey verirseniz o zaman toplumda suç oranı azalır. Bu da zenginleri daha çok zenginleştirerek değil, toplumun alt tabakasını kalkındırarak olur.

öyle diyorsunuz da bakın cinayetlere kavgalara adam mercedeste beylik tabancası var otopark kavgasında birisini vuruyor. ( Demokan Özkaynak öldürüldü Fethiye Göcek yeni olay )
Öbürüne bakıyorsun villasında yan komşusu müziğin sesini kıs dedi diye vuruyor.
Çanakkale de tiyatrocu ismail hakkı sunat ı öldüren yüksek lisanslı ve profesör çocuğuydu.

Öldürme güdüsünün eğitimle hiçbir ilgisi yok. çok cahil kalmış bir çingene çocuğu karıncaya kıyamaz asla öldüremez ama doktora yapmış bir insan canavarca katliam yapabilir.
Tamamen genetiktir. Piskopatlık genlerine bağlı şiddet eğilimi ile ilgilidir .

Bence eğitimle veya gelir seviyesinin yükseltilmesi ile bu sorunun çözüleceğine inanmak fazla iyimserlik.

idam cezasının olmadığı avrupada neden cinayet çok az ?

diye sorabilirsiniz ama soru hatalı. orada cinayet çok az olduğu için idam kalktı cinayetler çoğalsa bak nasıl katı cezalar geliyor. adam arabayla kadın ezdi diye 20 sene yatıyor almanyada .

Türkiyedeki gibi önüne gelen beylik tabancayla adam vursa bak bakalım idam geliyor mu ?

Gerçi almanlar akıllı idam cezası yerine silah satışını yasaklarlar nitekim yasak zaten . bizdeki gibi her 3 kişiden biri silahlı değil

Co efendi !..

Önceki yazılarında devlet törörü dedin, Türk toplumu ve aile yapısına dil uzattın.

Şimdide öldürülen genç kızı suçlu çıkaracak açıklamalarda bulunup, teselliyi şarkı sözlerinde arar hale gelmişsin..

Senin çocuğun varmı?

Böyle bir olay senin başına gelse tepkin ne olurdu?

SUÇ ve CEZA

Sapıklar, caniler, vatan hainleri, seri katiller ve ırz düşmanları; idam ile cezalandırılmalıdır..

Başkasının yaşam hakkını, kendi ellerindeki kesici,delici ve patlayıcı maddelerde
::xs26::::xs26::::xs26::::xs26::::xs26::::xs26::

gören; amaçlarına ulaşmak için her yolu mübah görüp, topluluk içinde bomba patlatan, servis araçlarını yakan

bilerek,planlayarak ve tahammüden insanları öldüren , gencecik askerlerimizi şehit eden, ocakları söndüren, devlete baş kaldıran,

Bu ülkenin kalkınma hamlesine sekte vurmaya çalışan, kişileri ve toplumu

mutsuz ve huzursuz eden,göçe zorlayan, insanları topraklarından evinden barkından, tarlasından, öküzünden,kuzusundan ayıran;

belediye otobüsüne molotof atıp genç kızı yakan, Güngören'de akşam gezisinde patlama sonucu 18 kişiyi öldürüp yürüyüş

alanını MEZBAHANEYE çeviren, sapık amaçları, yakmak,yıkmak,zarar vermek,

korku salmak, öldürmek olan ve bu işler için programlanan elleri kanlı katiller ve bunların savunucuları ,

belli amaca hizmeti kendilerine vazife edinmiş kişilerdir..

Bu kişilerin TÜRK toplumu içinde yeri yoktur.. Olmayacaktır..

Bunların topluma kazandırılması projesi ise ;populist yaklaşımdan öteye gitmez.

Vatandaşdan kesilen vergilerle, bu katillere bir bardak su dahi haramdır !.. hakkımı helal etmem..

SUÇ ve CEZA kavramı içinde idamı düşünmeyenler; aydın, vatansever, milliyetçi, çağdaş ve demokrat olmadığı gibi,

Karşı tezi yani; idamı savunanlarda kesinlikle bağnaz,tutucu ve geri kafalı değildir.

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Emocan,
Insana inanmadan,insana yatirim yapamayiz.
Bu yatirimi yapmadan da sonuçlari goremeyiz.
Tespitlerinde haksiz degilsin ama egitimden anladigin sey milli egitim.
Yani devletin sana egitim diye verdigi seyle, egitimi sinirli tutarsan, kendini hakli gormen ve dolayisiyla dusunceni savunman normal.
Ama burada egitimden kastedilen baska seyler de var.
Ogrendigimiz, geçmisten bugune suregelen egitim sisteminin ustunde bir sisteme ihtiyaç var.
Yani profesor olmussun, en iyi okullarda okumussun ama yaya geçidinde yayalara yol vermenin gerekli oldugu konusunu hazmedememissin.
Bu toplumda oyle bisey yok çunku.
Kirmizi isikta polis varsa durulur.
Bu zihniyette yetismissin.
Eh oyle olunca profesor olsan nolur, dagda çoban olsan ne olur.

Simdi çocugu daha kres doneminde gozlem altinda tutup, davranis bozukluklarini duzeltebilme imkani varken,gorevini yapmayan egitimciler, çocukla ilgilenmeyen aileler, davranis bozukluklarini kabullenemeyen ve ustunu ortmeye çalisan ebeveynler var.

Bir suç isleseniz, hepinizin ailesi size sahip çikar.
Evladim bir hata isledi, neyse cezasi çeksin diyen kaç erdemli aile var toplumda?
Genis konudur.
Uzmanlarin sozlerini dinlemek lazim.
Burdan atip tutmak kolay.
Foruma yaziyoruz diye bizden para almiyorlar.
Biz de habire dokturuyoruz boyle.:)

Sonuç itibariyle sapla samani birbirinden ayirt etmek lazim.
Bakin ne guzel ornekler verdiniz.
Adam suç isliyor.
Sonra cezasini çekip, yahutta affedilerek disari saliveriliyor.
Kisa bir sure sonra adam tekrar ayni suçtan içeride.
Olan masum insanlara oluyor.

Ben simdi bu olaya bir de baska yonden bir pencere açayim.
Adam cezaevinden çikiyor.
Onu bekleyen bir ailesi var.
Akillanmis.
Bir daha suç islemek istemiyor.
Ama sabikali.
Kimse is vermiyor.
Kimse selam bile vermiyor.
Ne yapacak bu adam?

Karnini doyurabilecegi organizasyonlarin içinde buluyor tekrar kendini.
Simdi onu dislayan toplumun hiç mi suçu yok?
Ama toplumda hakli.
Guvenemez.
Adam hirsizliktan sabikali.
Gel de ona dukkaninda is ver.
Bunun gibi seyler var.

Sonra bir suçun buyuklugu kime gore belirlenecek.
Basit bir ornek vereyim.

Ornegin bankalar hortumlandi ulkemizde.
Simdi bu banka hortumculari, paralarini hortumladiklari musterilerinin hepsine esit zarar mi verdiler?
Hayir.
Kimisi az bir para yatirmisti.
Onun için bu hortumcunun ceza almasi onemlidir ama ne ceza aldiginin çok da degeri yoktur.
Ama bir baskasi butun gelecegini yatirmisti o bankaya.
Hayati karardi.
çoluk çocuk aç sefil oldular.
Simdi birinci ornekteki adama biraksak o hortumcuya verecegi ceza ne olur,ikinci ornektekinin verecegi ceza ne olur?
Bazilari intihar etti.
Bu adam banka hortumlamaktan mi yargilanacak, olume sebebiyet vermekten mi?

Ulem yazmayacagim daha diyorum ama yazdikça aklima bir suru sey geliyor.:)

Yani bir orta yolu bulmak hukukçularin isi.
Uzmanlarin isi.
Sosyologlar psikologlar bunun için var.
Biz burada ayni gorusu paylasmiyoruz diye birbirimizi yiyoruz.

Yarin senin onunde dussem motordan;
ilk yardimima kosacak olan sensin.
Ne yani idama karsiyim diye birakin gebersin mi diyeceksin?:):wiinkk:

Yani paylastigimiz ortak noktalar var.
Bu herkes için geçerli.
Sadece biraz daha sevgi ve guvene ihtiyacimiz var.

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Co efendi !..

Önceki yazılarında devlet törörü dedin, Türk toplumu ve aile yapısına dil uzattın.

Şimdide öldürülen genç kızı suçlu çıkaracak açıklamalarda bulunup, teselliyi şarkı sözlerinde arar hale gelmişsin..

Senin çocuğun varmı?

Böyle bir olay senin başına gelse tepkin ne olurdu?

SUÇ ve CEZA

Sapıklar, caniler, vatan hainleri, seri katiller ve ırz düşmanları; idam ile cezalandırılmalıdır..

Başkasının yaşam hakkını, kendi ellerindeki kesici,delici ve patlayıcı maddelerde
::xs26::::xs26::::xs26::::xs26::::xs26::::xs26::

gören; amaçlarına ulaşmak için her yolu mübah görüp, topluluk içinde bomba patlatan, servis araçlarını yakan

bilerek,planlayarak ve tahammüden insanları öldüren , gencecik askerlerimizi şehit eden, ocakları söndüren, devlete baş kaldıran,

Bu ülkenin kalkınma hamlesine sekte vurmaya çalışan, kişileri ve toplumu

mutsuz ve huzursuz eden,göçe zorlayan, insanları topraklarından evinden barkından, tarlasından, öküzünden,kuzusundan ayıran;

belediye otobüsüne molotof atıp genç kızı yakan, Güngören'de akşam gezisinde patlama sonucu 18 kişiyi öldürüp yürüyüş

alanını MEZBAHANEYE çeviren, sapık amaçları, yakmak,yıkmak,zarar vermek,

korku salmak, öldürmek olan ve bu işler için programlanan elleri kanlı katiller ve bunların savunucuları ,

belli amaca hizmeti kendilerine vazife edinmiş kişilerdir..

Bu kişilerin TÜRK toplumu içinde yeri yoktur.. Olmayacaktır..

Bunların topluma kazandırılması projesi ise ;populist yaklaşımdan öteye gitmez.

Vatandaşdan kesilen vergilerle, bu katillere bir bardak su dahi haramdır !.. hakkımı helal etmem..

SUÇ ve CEZA kavramı içinde idamı düşünmeyenler; aydın, vatansever, milliyetçi, çağdaş ve demokrat olmadığı gibi,

Karşı tezi yani; idamı savunanlarda kesinlikle bağnaz,tutucu ve geri kafalı değildir.

Birak bu edebiyat ayaklarini.
Bi laf konusucaksan açilan başliga konuş, kişilerin üzerinden laf konuşma, isimde verme. Kimse sana hakaret etmiyor, herkez fikrine saygi duyuyor ama parmakla adam gösteripte kimseyi rencide etme.
Ayrica ne o öyle her yorumdan alinti yapmak? Düşmanmisin kardeşin sen burada milletin fikrine? Sana hakaret edenmi var? herkez fikrini söylüyor? maaşallah dilinde pabuc gibi.. Coq benim babamin oglu degil ama senin yaptiginde dogru degil.
Ha senin tartışma görüş beyan etme anlayışın buysa senin ağalarininde kim olduğunu biliyoruz biz merak etme. Siz 12 yaşindaki kiz çocuklarini 4.kuma diye alirken can yakmadiginizi düşünüyorsunuz dimi? Anlatilmak istenen şeyi dinlemeden yorum yapma. Saygisizlik yapmamaya çalişiyorum ama açtirma benim agzimi..

Son düzenleme:
İdam isteriz diyenlerin sostoloji, toplum psikolojisi ve hukuk alananında ne kadar deneyimleri ve bilgileri var acaba? "İdam hiçbirşeyin çözümü değildir, önemli olan cezalandırma yönteminden öte, suçun önüne geçmektir, bu da eğitimle olur" görüşünü savunanlar, karşılarında "katil, hırsız, asalım, namussuz" söylemlerinden başka birşey göremiyorlarsa, suçun önüne idamla geçmek isteyen bireylerin aslında ne kadar büyük bir ironi oluşturduğunu görüyorlarlardır.

Günümüzde yapıcı ceza kavramı ülkemizde bile zaman zaman görülmeye başlamışken, idam ederek suç oranını düşürebileceğini sananlar, coq'un vermiş olduğu istatistikler üzerinde pek yorum yapmamışlar, bu da düşündürücü.

Ha siz haberdeki adamı asın, sorun değil. Bu tür haberler ara sıra çıkar, hepsini asın. Astıktan sonra eğitim durumlarını, aile durumlarını vb. tüm herşeyini inceleyin. Sonra bu yapıya uyan, suç işlemeye meyilli insanların hepsini asın. Böylece siz de geçersiniz suçun önüne ! Eğitim neymiş.

Birak bu edebiyat ayaklarini.
Bi laf konusucaksan açilan başliga konuş, kişilerin üzerinden laf konuşma, isimde verme. Kimse sana hakaret etmiyor, herkez fikrine saygi duyuyor ama parmakla adam gösteripte kimseyi rencide etme.
Ayrica ne o öyle her yorumdan alinti yapmak? Düşmanmisin kardeşin sen burada milletin fikrine? Sana hakaret edenmi var? herkez fikrini söylüyor? maaşallah dilinde pabuc gibi.. Coq benim babamin oglu degil ama senin yaptiginde dogru degil.
Ha senin tartışma görüş beyan etme anlayışın buysa senin ağalarininde kim olduğunu biliyoruz biz merak etme. Siz 12 yaşindaki kiz çocuklarini 4.kuma diye alirken can yakmadiginizi düşünüyorsunuz dimi? Anlatilmak istenen şeyi dinlemeden yorum yapma. Saygisizlik yapmamaya çalişiyorum ama açtirma benim agzimi..

Evet, saygısızlık ve terbiyesizlik yapıyorsun!..:farao:

Sana cevap vermek , seni adam yerine koymak olacaktır.

Ama cevap hakkımı kullanarak sana iki satır yazacağım.

Yazdıklarını sana aynen iade ediyorum. Ağzını açsan ne olacak?

Senin gibi fikir fukarası ve iki kelimeyi yan yana getiremeyen kişileri

muhatap alarak senin seviyene inemem. Başka kapıya!..

Diğer taraftan bazı fikirlerini kabul etmesemde '' coq'' adlı üye; aklı başında, yazdıkları açık ve net olan,

fikir üreten, bilgili,kültürlü , okuyan, araştıran ve okuduğunu anlayan bir kişiliktir benim nazarımda
.
:cat:

''Coq'' ile değişik ve farklı konuları masaya yatırır, değerlendirme yapar, ortak

payda da buluşabiliriz.

Sen ise; her mesaja sırf yazı yazmış olmak için yazan !..:farao: , okuduğunu

anlama zorluğu çeken, sokak ağzı ile konuşan birisin. Seninle farklı fikirde olsamda yazdıkların kayda değer olmadığı için fikir paylaşmam....:farao:

Bu saate kadar alamadığın terbiye, bilgi,inanç ve kültürü'de bu saatten sonra sana veremem ve o çaba içinde olamam. Başka kapıya..

Geçen hafta, dört gün kaldığın yerde ağaların seni terbiye ve ıslah edememiş !..

Hadi başka kapıya!...

konunun siz yahut biz tarafı yok, bu kadar politize olmayalım lütfen.

her insan karşısındakini kendi kültür ve yaşam biçimini kerteriz alarak eleştirdiğinden dolayı olayların yahut durumların çözümleri de bu minvalde oluyor.

yalnız henüz tartışmayı öğrenememiş kişilere bunu anlatmaya çalışmak pek de kolay değil. "Laf ehline söylenir". önce karşınızdakini dinlemeyi ve anlamayı öğrenin. bu şekilde salt doğru olmadığını anlayacak ve sözünüzü söylerken nasıl bir lisan kullanmanız gerektiğini öğreneceksiniz.

konuya dönecek olursak ...

üstad hukuk sisteminin el ile tutulur yanı neredeyse yok. bir ıslahattan geçirilmesi ve daha işlevsel hale getirilmesi gerekir. fakat toplum bunu istiyor mu bilmiyorum. çünkü toplum suçluya, arsıza, hayasıza, ahlaksıza daha çok pirim veriyor. bu tip hukuksal konularda tek laf gelir aklıma o da Nejat uygur üstadın Cibali Karakolu isimli tiyatro oyunundaki "bak karı seni çekerim karakola bir vatandaş muamelesi yaparım" lafıdır. eğer vatandaş olursanız karşılaşacağınız muamele budur.

ne yazsak boş şu konu altındaki mesajları biraz dingin kafa ile okuyunca o vahşetin nedenini anlamak çok da zor değil. laikn dağda derviş olmak kolay şehir böyle yapıyor insanı, kaçacak yerimiz yok. kanıksayın ve alışın. alışamazsanız sonunuz bana benzer.

Arkadaşlar:cat:

Bu topikte tartışma öyle ya da böyle devam ediyor ve katılmaya değer:)

2 konuyu birbirinden ayırmamız gerekir gibi.

Birincisi, böyle insanlık dışı bir şeyi hiç birimiz asla kabul edemeyiz elbette ve içimizden gelen duygu: kafasını koparın gitsin..dir başka şey değildir. Burada bulunan arkadaşlarımın hiçbirinin duygu olarak başka birşey hissettiğini zannetmiyorum

ikincisi, duygularımız ve aklımıza gelen ilk tepkilerimiz sorunun gerçekten çözümümüdür:silent: Dude, Coq, Şeyh şamil, Sinan ve diğer arkadaşlar samimi olarak kafa patlatıp (azıcıkta birbirlerine çatıp:)9 konuyu tartışılabilir tutuyorlar. Hiçbirimiz bir diğer arkadaşımızı bu topikte bahsedilen konu ile asla alakalandıramaz. Vaka tek başına iğrençtir, dedik bunu zaten.

Sorun, bu tip dünyanın en eski sapıklık suçuna nasıl önlem alınabilir. Bu önlem asla sapığı korumaya değil, olası kurbanları önlemeye yönelik, kendi kendimize yaptığımız bir beyin cimnastiğidir:) (yasaları değiştiremeyeceğimize göre...)

Ben birkaç yıl önce az daha eski komşumu gebertecektim:mrgreen: sebep ve konu basitti ama son yaptığı evime bilinçsizce dalma durumu hiçbirimiz tarafından kabul edilemeyecek bir haneye tecavüz işiydi. Adamı kaktırıp, dövmeden, öldürmeden evimden atabilmiştim. Hala sinirimden delirmekteyim inneyi gebertseydim duyguları ile. Ama sakin kafa ile düşündüğümde, adam hayatta,... pişman bir salak (Kızı avukat ve bin kere özür dileyerek teşekkür etti)..., ben hapiste değilim ve olan olayın hemen peşinden doğan kızım ile beraberim. Şu anda bile yazarken delikanlı hislerim beni gıdıklamakta:) Yani bu örnek ile demek istediğim şu: duygularımız ortak, bakış açımız farklı, kimi (birilerinin dediği gibi :p) entel takılıyor, kimi soğukkanlılığı tu kaka addediyor.:)

Ben kendi fikrimi tekrarlamak istiyorum:

Bu tip fırsatlar, devlet aygıtının egemenlerine, idam başta olmak üzere binlerce haksız uygulamaya muazzam bir zemin sağlıyor. 2 tane sapığı, kendi ecelleriyle geberene kadar içeride tutacak kudreti olmayan devlet zaten devlet değildir. Bu yüzden idam gibi korkunç bir Hukuksal konu yu iki tane sapığın uğruna rasist uygulamalara kurban etmeyelim:)

Haa, bir de, biz burada deliriyoruz sinirimizden bu tip sapık vahşetine elbette ama ben bizzat şahidim ki, ''ölmemesi daha iyi olmuş'' diyen aileleri biliyor-tanıyorum. Ölüm bir kurtuluştur bu tip sapıklar için. O' nu, O' na inat yaşatacaksın. Yok sa, gebertsen, o ya da bu yöntem-kanun-vs ile ,bir şey değişmeyecek,değişmemiştir, ortada:)

Son düzenleme:
Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
[/U]

Evet, saygısızlık ve terbiyesizlik yapıyorsun!..:farao:

Sana cevap vermek , seni adam yerine koymak olacaktır.

Ama cevap hakkımı kullanarak sana iki satır yazacağım.

Yazdıklarını sana aynen iade ediyorum. Ağzını açsan ne olacak?

Senin gibi fikir fukarası ve iki kelimeyi yan yana getiremeyen kişileri

muhatap alarak senin seviyene inemem. Başka kapıya!..

Diğer taraftan bazı fikirlerini kabul etmesemde '' coq'' adlı üye; aklı başında, yazdıkları açık ve net olan,

fikir üreten, bilgili,kültürlü , okuyan, araştıran ve okuduğunu anlayan bir kişiliktir benim nazarımda
.
:cat:

''Coq'' ile değişik ve farklı konuları masaya yatırır, değerlendirme yapar, ortak

payda da buluşabiliriz.

Sen ise; her mesaja sırf yazı yazmış olmak için yazan !..:farao: , okuduğunu

anlama zorluğu çeken, sokak ağzı ile konuşan birisin. Seninle farklı fikirde olsamda yazdıkların kayda değer olmadığı için fikir paylaşmam....:farao:

Bu saate kadar alamadığın terbiye, bilgi,inanç ve kültürü'de bu saatten sonra sana veremem ve o çaba içinde olamam. Başka kapıya..

Geçen hafta, dört gün kaldığın yerde ağaların seni terbiye ve ıslah edememiş !..

Hadi başka kapıya!...

Şimdi sana cevap versem kendime haksizlik edeceğim.
Vermesem Üstat Fuzuli beyinimi kemirecek.
Benim ağalarim yoktur.
Benim büyüklerim, ağabeylerim, pir'lerim vardır.
Ağalık sistemine biat eden sensin, beni kendinle karıştırma :)
Ağalik, beylikve Şeyh'lik sistemi sen ve senin gibiler içindir.
Bu yüzden konuştuklarimi anlamaman çok normal :cherry:
Bu arada beni takip ettiğine göre benide iyi taniyorsun anlasilan?
Veya bi yerlerde ayagina basmisimda bu kadar gocunmuşsun? hı ne dersin? :wiinkk:
Belki o kadar yazılanlar çizilenler senin beyninde birşey değiştirmeyecek ama, eminim ki kendini ne kadar parçalarsan parçala ben senin istediğin biat sistemiyle her mecrada sonuna kadar savaşacağim. Hadi beynimide değiştir bakalim gücün yetiyorsa?
Hah buda sana son cevabimdir. :cherry:

Son düzenleme:
Şimdi sana cevap versem kendime haksizlik edeceğim.
Vermesem Üstat Fuzuli beyinimi kemirecek.
Benim ağalarim yoktur.
Benim büyüklerim, ağabeylerim, pir'lerim vardır.
Ağalık sistemine biat eden sensin, beni kendinle karıştırma :)
Ağalik, beylikve Şeyh'lik sistemi sen ve senin gibiler içindir.
Bu yüzden konuştuklarimi anlamaman çok normal :cherry:
Bu arada beni takip ettiğine göre benide iyi taniyorsun anlasilan?
Veya bi yerlerde ayagina basmisimda bu kadar gocunmuşsun? hı ne dersin? :wiinkk:
Belki o kadar yazılanlar çizilenler senin beyninde birşey değiştirmeyecek ama, eminim ki kendini ne kadar parçalarsan parçala ben senin istediğin biat sistemiyle her mecrada sonuna kadar savaşacağim. Hadi beynimide değiştir bakalim gücün yetiyorsa?
Hah buda sana son cevabimdir. :cherry:

Zaten bu topiği okuyanlar her şeyin farkında sen rahat ol sinan abi (tanımıyorum ama öle demek geldi içimden) cevap vermene bile gerek yok şeyh kamile :)

Okuyanların onun yorumlarını atladığını sanıyorum çünkü çok güzel bir tartışma-sohbet geçiyor biraz düzenlesek kitap çıkar bu yorumlardan :p

Bakın görün bizim "ADELET MÜLKÜN TEMELİDİR" Yazan Mahkemelerimiz En Fazla Vericekleri Ceza 5 Yıl Olucak Oda En Fazla Yani.

Sadece tecavüz etmiş olsa öyle olabilirdi. Ama gasp, adam kaçırma, alıkoyma, darp ve fuhuşa zorlama var.

En az 30. Ama o da az bence müebbet x 3 olmalı.

Şamil de benim babamın oğlu değil ama Sinan kardeş bence senin yaptığında doğru değil

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar