Bu Nasıl Bi Hayvanlıktır Açıklarmısınız Ya?

Ne Yani Eğer Sevgili Olsalar İdi Yakma Hakkı Warmıydı Böyle Bi Düşünce Mi Çıkıyo Ortaya Ne Olursa Olsun Karısı Olsa Bile Bu Caniliği Yapmak Gibi Bir Hakka Sahip Değil.

Son düzenleme:
ben ilk çıkan sayfadan bahsetmişim bu 2cisiymiş bahsettiğin konu

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim yazilanlardan anladigim kadariyla siz bir suçluya ceza vermek pesinde degilsiniz.
Siz intikam pesindesiniz.
Hedefi intikam olana bir sey anlatmaya çalismak nafiledir.
Ben kendimden biliyorum.:)

Intikam almak degil de cezalandirmayi konustugumuz zaman sanirim birbirimizi daha iyi anlayacagiz.:wiinkk:

müebbet hapis almış bir adamın rehabilite olup topluma kazandırılması nasıl bir şey olabilir?

Abdullah Öcalan, yarın karşımıza çıksa, "ben cezaevinde yaşadım ve ne kötü olduğunu gördüm. uslandım, cezamı çektim. artık bundan böyle topluma faydalı olmak istiyorum" dese, inanıp salıverecek miyiz? salıverdik diyelim, bu adamın hapishanesinde yattığı ve şu an ekmeğini yediği türk toplumuna ne gibi bir faydası olacak? türk toplumunun ya da tüm insanlığın kaderini değiştirecek bir buluşa imza mı atacak? lokantada garsonluk mu yapacak? belediyede işçi mi olacak? dolmuşlarda ya da taksilerde şoförlük mü yapacak? oto tamircisi mi olacak?

bir kaç yıl önce, 2 adet seri katilimiz vardı hatırlar mısınız? türkiye'nin bir ucundan kalktılar, arabaya atlayıp dolaşmaya çıktılar. dolaşırken de yolları üzerindeki bir çok akaryakıt istasyonunda ekmek parası peşinde koşan hatırı sayılır sayıda ceset bırakarak ankara'ya kadar geldiler. en son gölbaşında bir kaç kişiyi öldürdükten sonra yakalandılar. yakalandıklarında, yakalanmasalar daha nerelere gidip, kaç kişiyi daha öldüreceklerini anlatıyorlardı. cinayet için hiç bir gerekçeleri yoktu. tek neden, zevkti. öyle kaza ile değil, ya da herhangi geçerli ya da geçersiz mazerete binaen değil. sadece ve sadece "ZEVK" için.

şimdi bu adamlar hapiste. ekmek elden, su gölden yan gelip yatıyorlar. orda rehabilite ediliyorlar. ve ola ki bir af çıkarsa belki de dışarıda olacaklar. ne güzel memleket değil mi?

rehabilitasyondan bahsediyorsunuz, o istasyonlarda öldürülen gariban pompacıların annelerine, babalarına, çocuklarına sordunuz mu? "evladım, bak senin babanı öldüren adamlar bunlar. hapis yattılar ve artık uslandılar, akıllandılar. bundan böyle vatana millete hayırlı insanlar olacaklar. bakın ehliyetleri de var. artık bunları sizin bindiğiniz dolmuşlara sürücü yaptık. evet her gün araca binip, bu şoförün yüzüne baktığınızda, daha çocukken sizden koparıp aldığı babanızı hatırlayacaksınız, içinize bir kor düşecek ama sonuçta onlar da insan. yazık, günah, bakın artık size hizmet de ediyorlar" diyeceksiniz öyle mi?

sonra bu çocuğun intikam almaya kalkmasını, garip göreceksiniz. bence sonuna kadar hakkı var. intikam mı? evet, ben intikamı savunuyorum. kısasa kısas hakkını savunuyorum. idam cezasını sonuna kadar savunuyorum. bu nedenle aynı dili konuşmuyorsak kendi adıma kendimi bir şey kaybetmiş görmüyorum. siz kendi dilinizden konuşun, benim dilim bu...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Sevgili Aya;
yazdigim tek bir satiri bile degistirmis degilim.
Zaten forum sistemimiz belli bir sureden sonra degistirmeye izin vermiyor.
Simdi lutfen sen ve bana habire cevap yetistirmeye çalisan arkadaslar,benim yazdigim rehabilitasyonla ilgili tek bir satir bulsunlar.

Siz benimle tartisiyorsunuz, benden alinti yapiyorsunuz,ama ne yazdigimi bile okumuyorsunuz.
Sence bu mantiklimi?

Evet.
Gelip gelip, bana sazan muamelesi yapan ve benim rehabilitasyondan bahsettigimi iddia eden arkadaslar.
Yazdiklarim bu sayfalarda duruyor.
Simdi lutfen su rehabilitasyonu nereye yazmisim bulun da ben de okuyayim.

Hadi!!!!!::sluu::

Motosikleti
750x
Tamam üzmeyin biribirinizi.
Siz aranızla onaylayın, yasayı getirin ben imzalarim :)

ben de sinanın özel kalemi olur gereken yere iliştirir resimli ya da resmi bir gazetede çıkmasını sağlarım.

arap diyen var, apo diyen var, var ha var.
ama esas nokta cezalandırmak ya da intikam almak değil esas nokta suçun önlenmesi, oluşmadan önce kaynağında bertaraf etmek.

sözün dönüp dolaşıp geleceği yer eğitimdir. bizde de eğitim pek öyle olmadığından bu konuşmaları yıllar sonra belki çocuklarımız tekrar yapacak. bundan sebep eğer bir şekilde yaşadığınız çevreye katkıda bulunmak istiyorsanız eğitim konusuna önem verin elden geldiğince. lakin nefer yetiştirmeyin insan yetiştirmeye çalışın, dünya insanı. çevresine zarar vermenin doğru olmadığını bilen insanlar yetiştirin, gönül kırmanın telafisi olmadığını bilen insanlar yetiştirin.

has suç işlemişsin ha suç işleyeni asmışsın arada çok da fark göremedim.

ya adam kesmiş doğramış tecavüz etmiş neyi savunuyorsunuz be kardeşim .
Yemişim demokrasisini insan haklarını kesin kellesini olsun bitsin .
milyarlarca insan ha bir fazla ha eksik .

yok suçu azaltmıyormuş?
bana ne o öldürmüş , o da ölecek bitti.

Yok aynı caniliği biz de yapıyormuşuz ?
bana ne o yaparken ii ben yaparken " please merci "

idamı abartmayın illa halka arz edilmesine gerek yok kapalı kapılar ardında kesersin adamı yada iğneyle uyutursun bukadar basit. kimsenin vahşet izlemesine gerek yok sadece o adamın idam edilmiş olmasının bilinmesi gönüllere su serper.

istemiyorum kardeşim benim ablamı kardeşimi veya komşumu veya hiç mi hiç tanımadığım bir bayanı aşkıma karşılık vermedi diye öldüren bir insanın YAŞAMASINI İSTEMİYORUM . YAŞAMA HAKKINI ALANIN ELİNDEN YAŞAMA HAKKI ALINMALIDIR .

Motosikleti
750x
ben de sinanın özel kalemi olur gereken yere iliştirir resimli ya da resmi bir gazetede çıkmasını sağlarım.

ama esas nokta cezalandırmak ya da intikam almak değil esas nokta suçun önlenmesi, oluşmadan önce kaynağında bertaraf etmek.

sözün dönüp dolaşıp geleceği yer eğitimdir. bizde de eğitim pek öyle olmadığından bu konuşmaları yıllar sonra belki çocuklarımız tekrar yapacak. bundan sebep eğer bir şekilde yaşadığınız çevreye katkıda bulunmak istiyorsanız eğitim konusuna önem verin elden geldiğince. lakin nefer yetiştirmeyin insan yetiştirmeye çalışın, dünya insanı. çevresine zarar vermenin doğru olmadığını bilen insanlar yetiştirin, gönül kırmanın telafisi olmadığını bilen insanlar yetiştirin.

Aynen öyle...
Aksi halde bu olay yüzlerce yıldır süren kan davalarından farksız olacaktır.
Kan davalarındada insanlar idam ediliyor ama olayların ardı arkası kesilmiyor.
Sonuç itibariyle onlarda namus davasından, toprak davasından meydana çıkıyor. Yanlışlar üzerine yapılan her doğru yanlıştır.

Dünyadan bihabersin hala suç işlemenin eğitimle alakalı olmadığını kavrayamamışsın . SAFSIN . ilerde birgün psikopata denk gelirsin adam arkadan sana çarpar inersin beyfendi naptınız derken adam sana KAFAYI indirir. ulan DALTARAK ne ANİ FRENE BASIYORSUN der. ne olduğunu anlamazsın . ha senin yerinde senin gibi light birisi olmazsa başka bir psikopat olursa sen ne diyon lan der çeker bıçağı sokar işte budur . anladın mı iki psikopat yanyana geldi mi bu olur. toplumun bunlara ihtiyacı var mı ? yok . bıçağı yiyen toprağa gitsin gebersin öldüren de idam edilsin gebersin toplum iki psikopattan kurtulsun .

Motosikleti
750x
ya adam kesmiş doğramış tecavüz etmiş neyi savunuyorsunuz be kardeşim .
Yemişim demokrasisini insan haklarını kesin kellesini olsun bitsin .
milyarlarca insan ha bir fazla ha eksik .

yok suçu azaltmıyormuş?
bana ne o öldürmüş , o da ölecek bitti.

Yok aynı caniliği biz de yapıyormuşuz ?
bana ne o yaparken ii ben yaparken " please merci "

idamı abartmayın illa halka arz edilmesine gerek yok kapalı kapılar ardında kesersin adamı yada iğneyle uyutursun bukadar basit. kimsenin vahşet izlemesine gerek yok sadece o adamın idam edilmiş olmasının bilinmesi gönüllere su serper.

istemiyorum kardeşim benim ablamı kardeşimi veya komşumu veya hiç mi hiç tanımadığım bir bayanı aşkıma karşılık vermedi diye öldüren bir insanın YAŞAMASINI İSTEMİYORUM . YAŞAMA HAKKINI ALANIN ELİNDEN YAŞAMA HAKKI ALINMALIDIR .

Canım kardeşim mesele asmak kesmekle çözülmüyo.
Asıp kesip cezasını versen ne olucak? O kızın ailesinin acısımı dinicek? Veya giden gerimi gelicek? İranda hergün birileri çatır çatır sallandırılıyor. Sonuç??

Canım kardeşim mesele asmak kesmekle çözülmüyo.
Asıp kesip cezasını versen ne olucak? O kızın ailesinin acısımı dinicek? Veya giden gerimi gelicek? İranda hergün birileri çatır çatır sallandırılıyor. Sonuç??

evet o ailenin acısı sandığından çok ama çok çok inecek gönüllerine su serpilecek.
Yapanın yanına kalmadı diyecekler. adalet yerini buldu diyecekler.
Şükür diyecekler .

Motosikleti
750x
evet o ailenin acısı sandığından çok ama çok çok inecek gönüllerine su serpilecek.
Yapanın yanına kalmadı diyecekler. adalet yerini buldu diyecekler.
Şükür diyecekler .

Bu soylediklerin ülkede suç oranini düşürmez. Biz bu olaylarin önüne nasil geçilir diye tartışıyoruz. Sen suçlularin cezasini bulmasini isterken ben suçun neden kaynakladiğini araştirip, bunun önüne geçmek isterim.
Ben bu olaylarin hiç yaşanmamasını isterim. Gencecik bi kızın vahsice öldürülmemesini isterim. Annelerin babalarin gözyaşlari akmamasini isterim.
İnsanliğin yüzkarasi olan bu lekeyi toplum üzerinden kaldirip, elimdeki tüm imkanlari kullanarak insanlarin bilinçlenmesine yönelik çalişmalar yapmak isterim.
Mesele idam etmek değil. Hadi diyelim idam ettim. Bu olaylarin bir daha yaşanmamasinin garanti edebilirmisin? Edemezsin.. Ederim dersen sadece kendini kandirirsin...

Şimdi tekrar düşün bakalim hangimiz daha mantikli konusuyoruz?
Televizyonda 15 yaşındaki çocukların ırzına geçildiğinimi duymak istiyorsunuz?
Yoksa toplumdaki bu zihniyeti değiştirmeyimi?
Söylede bilelim dostum sen neyi istiyorsun? :)

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Turk aile yapisi ve egitim sisteminin haline bak!!!:pr:

Insan degil, vahsi batiya kovboy yetistiriyoruz.
Asalim keselim.
Vuralim kiralim.

Neden?
çunku o asti kesti.
Vurdu kirdi.

:)
Ne farkiniz var yahu????:pr:

Olmazmi?
O gayri resmi yapti.
Ben yasal olarak yapicam
.:p

Hey yavrum hey!!!!

Motosikleti
750x
Turk aile yapisi ve egitim sisteminin haline bak!!!:pr:

Insan degil, vahsi batiya kovboy yetistiriyoruz.
Asalim keselim.
Vuralim kiralim.

Neden?
çunku o asti kesti.
Vurdu kirdi.

Ne farkiniz var yahu????:pr:

Olmazmi?
O gayri resmi yapti.
Ben yasal olarak yapicam
.:p

Hey yavrum hey!!!!

Aziz NESIN'i saygi ile aniyorum...
Onun bahsettiği orandan fazlasi var bu ülkede...
Vahset'in hiç bir zaman sonu gelmemistir.
Olan annelere babalara olmustur hep bu yuzdende..

burda ne kadar seviyeliyim tribine gir, diğer tarafta kendi çapında dalga geç. ne diyim, konuşarakta biryere varılamıyor bazı insanlarla.

Motosikleti
750x
burda ne kadar seviyeliyim tribine gir, diğer tarafta kendi çapında dalga geç. ne diyim, konuşarakta biryere varılamıyor bazı insanlarla.

Dostum onu banami dedin bilmiyorum ama ;
İdam cezasininin getirilmesi icin mücadele vermektense.
Bu olaylarin bir daha yasanmamasi için mücadele vermek sencede daha iyi degilmi?

Bazıları son derece entel ve dantel takılmaya başladı; birkısım üyelerin mevcut

durum karşısındaki tepkilerini hiçe sayarak ve üyelerin mesaj içeriğinden işine

yarayan birkaç kelime ve cümleyi cımbızla çekerek Türk toplumu ve aile

yapısına dil uzatma cesareti gösterdiği gibi, neredeyse devletide terörist ilan

edecek!..

Yadırgamamak lazım; bunların ağabeyleri de nobel ödülünü böyle almıştı!..:farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar