Benim yazilanlardan anladigim kadariyla siz bir suçluya ceza vermek pesinde degilsiniz.
Siz intikam pesindesiniz.
Hedefi intikam olana bir sey anlatmaya çalismak nafiledir.
Ben kendimden biliyorum.
Intikam almak degil de cezalandirmayi konustugumuz zaman sanirim birbirimizi daha iyi anlayacagiz.:wiinkk:
müebbet hapis almış bir adamın rehabilite olup topluma kazandırılması nasıl bir şey olabilir?
Abdullah Öcalan, yarın karşımıza çıksa, "ben cezaevinde yaşadım ve ne kötü olduğunu gördüm. uslandım, cezamı çektim. artık bundan böyle topluma faydalı olmak istiyorum" dese, inanıp salıverecek miyiz? salıverdik diyelim, bu adamın hapishanesinde yattığı ve şu an ekmeğini yediği türk toplumuna ne gibi bir faydası olacak? türk toplumunun ya da tüm insanlığın kaderini değiştirecek bir buluşa imza mı atacak? lokantada garsonluk mu yapacak? belediyede işçi mi olacak? dolmuşlarda ya da taksilerde şoförlük mü yapacak? oto tamircisi mi olacak?
bir kaç yıl önce, 2 adet seri katilimiz vardı hatırlar mısınız? türkiye'nin bir ucundan kalktılar, arabaya atlayıp dolaşmaya çıktılar. dolaşırken de yolları üzerindeki bir çok akaryakıt istasyonunda ekmek parası peşinde koşan hatırı sayılır sayıda ceset bırakarak ankara'ya kadar geldiler. en son gölbaşında bir kaç kişiyi öldürdükten sonra yakalandılar. yakalandıklarında, yakalanmasalar daha nerelere gidip, kaç kişiyi daha öldüreceklerini anlatıyorlardı. cinayet için hiç bir gerekçeleri yoktu. tek neden, zevkti. öyle kaza ile değil, ya da herhangi geçerli ya da geçersiz mazerete binaen değil. sadece ve sadece "ZEVK" için.
şimdi bu adamlar hapiste. ekmek elden, su gölden yan gelip yatıyorlar. orda rehabilite ediliyorlar. ve ola ki bir af çıkarsa belki de dışarıda olacaklar. ne güzel memleket değil mi?
rehabilitasyondan bahsediyorsunuz, o istasyonlarda öldürülen gariban pompacıların annelerine, babalarına, çocuklarına sordunuz mu? "evladım, bak senin babanı öldüren adamlar bunlar. hapis yattılar ve artık uslandılar, akıllandılar. bundan böyle vatana millete hayırlı insanlar olacaklar. bakın ehliyetleri de var. artık bunları sizin bindiğiniz dolmuşlara sürücü yaptık. evet her gün araca binip, bu şoförün yüzüne baktığınızda, daha çocukken sizden koparıp aldığı babanızı hatırlayacaksınız, içinize bir kor düşecek ama sonuçta onlar da insan. yazık, günah, bakın artık size hizmet de ediyorlar" diyeceksiniz öyle mi?
sonra bu çocuğun intikam almaya kalkmasını, garip göreceksiniz. bence sonuna kadar hakkı var. intikam mı? evet, ben intikamı savunuyorum. kısasa kısas hakkını savunuyorum. idam cezasını sonuna kadar savunuyorum. bu nedenle aynı dili konuşmuyorsak kendi adıma kendimi bir şey kaybetmiş görmüyorum. siz kendi dilinizden konuşun, benim dilim bu...