- Konu Yazar
Öncelikle çok sık motor kullanmasam da zevk için motora binen ve bundan çok mutlu olan birisi olduğumu söylemek istiyorum. Çünkü sorumun cevabını bunun gözönüne alınması gerektiğini düşünüyorum. Sorum şu: Bu motocular aslında nedir? Bunlar düşüncesiz, terbiyesiz, kaba saba, kural tanımaz, anlayışsız, kültürsüz, eğitimsiz insanlar mı yoksa motor üstünde sürekli kendilerire dikkat edilmediğinden şikayet eden ama aslında kendilerinden başkasını düşünmeyen bir grup mu yoksa başka bir şey mi? Yollarda abuk sabuk giden köfteciler, pizzacılar ve kuryeleri görmezden geldik diyelim. Lütfen bir düşünün, diğerlerinin ne kadarı sizlerin kafalarınızdaki gibi kullanıyorlar motorlarını. Geçen gün 10dk ara ile iki olay yaşadım. Arabamla kadıköyün ara sokaklarında giderken arkamda scooteri üzerinde iki zıpır korna çalığ duruyor. Modaya çıkarken ne kadar hızlı olabilirim tahmin edin. Yol verdim ve yanımda durup benimle niye hızlı gitmediğim hakkında tartışmaya başladılar. Hatta üstü örtülü büçümde arabamı çizmekle korkutmaya çalışıp sonunda açık açık bela olmakla tehtit ettiler. Bundan 10dk tramvay yolunda bir motora yol verip yola çıktıkran 3sn sonra tabakhaneye yetişmeye çalışan bir endurocu sanki oraların sahibi babası gibiymişçesine korna çala çala peşime geldi. Ben kendimde motor kullandığım için kuryeler dahil hepsine yol veririm, tehlikeye atmamak için elimden gelen dikkati sarfederim. Ama malesef gördüğüm o ki bu motorcu milletinin %80'i (80-20 kuralına göre) sorumun içinde sarfettiğim sıfatları hakediyor. Lütfen bunu kimse hakaret olarak algılamasın. Malesef bu , bugün İstanbul yollarında motor kullanan bir çok kişinin durumudur. Bu soruyu burada sormamın nedeni, en azından burada okuyucu olan kişilerin olaylar karşısında iki taraflı düşünebilmesi için naçizane bir katkıda bulunmak.
Bu sırada köfteci, kuryeci, pizzacı dediğim için onlar kızmasın lütfen. 2 sene önce arkadaşımın arabasının aynasını kırıp kaçan kuryenin mazereti, e5 üzerinde sıkışık trafikte arabasını ileri alıp yol vermemesi idi. O arkadaşımın da motoru var ve o da zevk için motora binen ve bundan mutlu olan bir insan.
Bu sırada köfteci, kuryeci, pizzacı dediğim için onlar kızmasın lütfen. 2 sene önce arkadaşımın arabasının aynasını kırıp kaçan kuryenin mazereti, e5 üzerinde sıkışık trafikte arabasını ileri alıp yol vermemesi idi. O arkadaşımın da motoru var ve o da zevk için motora binen ve bundan mutlu olan bir insan.