Bu motor hakkında görüşleriniz

Selam arkadaşlar.Motorda yeniyim de bir motor soracaktım Hyusong gt250r ile st kanuni gt250r arasında bi fark varmı bn 0 km almayı düşünüyorumda dolayısıyla(mecburen) st kanuni gt250r olacak , bilgilerinizi bekliyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:28 ----------

bu arada motorda yeniyim derken bir motor geçmişim var ama vitesli motor kullanmadım

hoşgeldiniz, ehliyet var değil mi?

Hoşbulduk teşekkür ederim.A2 ehliyetim şuan yok bu motoruda hemen alamayacağım zaten ama almayı düşündüğüm motor bu oyüzden motor hakkında bilgisi olan varsa diye sormuştum.Motoru almadan a2 alırım ehliyetsiz kesinlikle trafiğe cıkmam.

Hoşbulduk teşekkür ederim.A2 ehliyetim şuan yok bu motoruda hemen alamayacağım zaten ama almayı düşündüğüm motor bu oyüzden motor hakkında bilgisi olan varsa diye sormuştum.Motoru almadan a2 alırım ehliyetsiz kesinlikle trafiğe cıkmam.

motosiklet deneyimin olmadan pek tavsiye ettiğim bir motosiklet değil kardeşim bu motosiklet
çabuk ivmelenen ve yüksek süratlere ulaşan bir motosiklettir biraz korkmanda fayda var

Oncelıkle hosgeldın ehlıyetını al motosıkletınıde al ve yavas yavas deneyım kazanarak surmeye basla zaten bıraz motosıklet gecmısınde varmıs 125 cc ıle 250 maxmum suratlerı bırbırıne yakın arada 30 40 km/h farkı var yok sadece sen dıkkatlı ol bırazdaha cabuk ıvme kazanacak 250cc makınan tabı baslangıc ıcın en buyugu bu daha buyugu olmaz...

hyosung ve kanuni arasındaki fark yeni st lerin enjeksiyonlu olması.

Bana kalırsa sıfır alma..Ve yine bana kalırsa git bi Kawasaki ZX250 Ninja al..kullanmaktan zevk alıcaan bi kaç 250 cc den bi tanesidir..Hyosung kullanan bi arkadaşımdan duymuştum; normal bi süratle giderken önüne çıkan bi çukura girer girmez gidon kırılmış ve kullanıcının bilek paramparça olmuştu..Madem yeni başlıycan, bari motosiklet yapabilen adamların yaptığı bi makinaya bin..gerçi yeni başladığın için sana tavsiyem en fazla cbr 125 olurdu ama..Bak artık kafana göre..Unutma; "motosiklet" düşe kalka.. :bounce:

süper motordur .
öyle güçlü bir motor falan da değil.
180 kg 29 beygir .
ivmelenme kesinlikle tehlikeli derecede değil.
tam tersi seni tehlikelerden uzaklaştırabilecek düzeyde.
çoğu durumda motorcu tehlikeli durumlarda veya can sıkıcı sıkıştırmalardan , arabaların kör noktalarından frenleme ile değil gazlayarak uzaklaşır .
bir cbf veya ybr ile bunu yapamazsın .

arıza veriyor dandik malzeme vs bunlara sakın aldanma .

* çukura düştü gidon kırıldı ( e düşersen çukura gidon da kırılır kafan da )
ozaman alacaksın bir KTM veya herhangi bir enduro hatta enduro bile değil off road çukurlarda hoplaya zıplaya sür. :cat:

* piston attı şanzıman dağıldı vs ( honda cbr 600 rr mı sandın bu makinayı full red line a doğru vites değiştir sonra birden kompressor fren sonra vites küçült bidaha kökle red line vites at red line sonra pat full kompressor + fren bidaha köklee ÇATTTT dağıldı motor aa Hyosung kötü :) bu mudur yani )

bu makina racing görünümlü fakat içerisinde gv250 de de kullanılan v-twin çift silindirli motor barındıran bir motosiklettir.

Japon süper sportlar gibi zorlamaya gelmez. görüntüsü ve sürüş zevkini alarak efendi efendi kullanırsan periodik bakımlar dışında servis yüzü görmezsin.

st ler karburatör değil enjeksyonlu o da bir artı . yani fiyatına göre alınabilecek zevkle kullanılabilecek bir motordur . başlangıç ve hatta daimi kullanım motorudur. maksimum hızı seni tehlikeye sokmayacak düzeydedir.

Son sürat 160 küsür kilometredir ve fazlasıyla idealdir.
Yakıt tüketimi ortalama 100 km de 3,5 litre dir ki çok ii bir rakamdır .
fabrikasyon lastikleri shinko markadır ve son derece dandiktir. bu lastikleri imkanın olduğunda bir an evvel değiştirmekte fayda vardır .
motor hava/yağ soğutmalı olduğu için yağ değişimi bu motordaki en önemli unsurdur . zamanında ve hatta zamanından biraz daha önce yağını değiştirmek önemlidir .
Fabrikasyon zincirin de çok iyi olduğu söylenemez ama zincir yağlama konusuna özen gösterirsen uzun süre idare eder .

kısaca al bu motoru keyfine bak :cat:

yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.Peki bu motormu yoksa ninja 250 r mi derdiniz hem fiyat acısından hemde dier acılardan.Ben 0 almayı düşünüyorum.

hyosung ve kanuni arasındaki fark yeni st lerin enjeksiyonlu olması.

geçen serviste işim düşünce öğrendim. Aynı zamanda manifold'lar ST de aluminyumdan, hyosung'un manifold'ları platikten. Çok da bişey farkettirmiyo açıkcası, benimki arka manifold yırtık yenisi de elimde değiştirmeye vakit bulamadım 2 aydır böyle gidiyorum bi sorun yok. ST kanuni'nin sitesinde yenilikler diye yazıyo ordan daha detaylı bilgi alabilirsin.

yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.Peki bu motormu yoksa ninja 250 r mi derdiniz hem fiyat acısından hemde dier acılardan.Ben 0 almayı düşünüyorum.

ilk vitesli motorun olacaksa eski motor deneyimini geç :) sıfırdan başlıyo gibi olcan. Bence 0 alma, 2. el gt250 ile başla. Motoru tanıma sürecini daha ucuz bi motor ile geçirirsin. Zaten her türlü büyütcen sen onu :) 2-3 ay sonra 600lüklere bakmaya başlarsın. 2. el alırsan para kaybın daha az olur satarken. İlerde "işte budur son kararım" diyeceğin bi motor olursa (kendi açımdan bi gün harley veya bmw gs 1200 gibi gibi ) o zaman 0 alırsın.

Son düzenleme:
kawasaki mi hyosung mu ?

tabiiki hyosung .

* kawa hala karburatör kullanıyor hyo enjeksyonlu .
* kawa anahtar teslim maliyet 11.000 tl küsür . Hyo 8.900 tl civarı .
* görüntü hacim ve ağırlık aşağı yukarı aynı lakin birşey var ki kawa da çok eksi puan . Kawa da ön fren tek disk Hyo da çift disk .
* kawa da çok eksi bir puan daha var . arka lastik çok ince ve çok kötü duruyor . hyo da tam kıvamında tatlı 150 lik lastik var kawa da 130 luk lastik var ki bütün havasını söndürüyor makinanın .
* kawanın yedek parçaları el yakar. hyo da ise hele internetten çok ucuza parça getirtme şansın var . http://www.hyosungsource.com tr piyasa fiyatının yarısı hatta 3te1 fiyatına parça alabiliyorsun .
* satmak istediğinde hyo yu kolayca elden çıkarırsın kawa da biraz daha zorlanırsın .

aklıma gelenler şimdilik bunlar artık karar senin :cherry:

ilk vitesli motorun olacaksa eski motor deneyimini geç :) sıfırdan başlıyo gibi olcan. Bence 0 alma, 2. el gt250 ile başla. Motoru tanıma sürecini daha ucuz bi motor ile geçirirsin. Zaten her türlü büyütcen sen onu :) 2-3 ay sonra 600lüklere bakmaya başlarsın. 2. el alırsan para kaybın daha az olur satarken. İlerde "işte budur son kararım" diyeceğin bi motor olursa (kendi açımdan bi gün harley veya bmw gs 1200 gibi gibi ) o zaman 0 alırsın.[/QUOTE]

tşkr ederim.Motoru kredi ile alacağım için 0 olsun istemiştim ,söylediğin gibi büyütmeyi illaki düşüneceğim oaman düşük bi krediyle 2. el temiz bir tane hyo almam daha iyi olacak gibi :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:45 ----------

kawasaki mi hyosung mu ?

tabiiki hyosung .

* görüntü hacim ve ağırlık aşağı yukarı aynı lakin birşey var ki kawa da çok eksi puan . Kawa da ön fren tek disk Hyo da çift disk .
* kawa da çok eksi bir puan daha var . arka lastik çok ince ve çok kötü duruyor . hyo da tam kıvamında tatlı 150 lik lastik var kawa da 130 luk lastik var ki bütün havasını söndürüyor makinanın .
* kawanın yedek parçaları el yakar. hyo da ise hele internetten çok ucuza parça getirtme şansın var . http://www.hyosungsource.com tr piyasa fiyatının yarısı hatta 3te1 fiyatına parça alabiliyorsun .
* satmak istediğinde hyo yu kolayca elden çıkarırsın kawa da biraz daha zorlanırsın .

cok tşekkür ederim benim için aydınlatıcı oldu.:wiinkk:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:47 ----------

hoşgeldin Luthor iki motor hakkında daha detaylı karşılaştırma yapabilmen için bence topic lerini bir incele istersen...

ninja 250r için
http://www.motosiklet.net/forum/mot...50r-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi.html

gt250r için
http://www.motosiklet.net/forum/mot...0-r-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi.html

evet buraları incemiştim zaten ama bazı forumlarda st kanuni gt250r yi yerden yere vurmuşlardı.Bende biraz bu yüzden bu başlığı acmıştım ama öneriden baska kötüleyici hiçbir yorum almadım buda bnim için iyi oldu :)

dandik motor çukura girdimi gidon kırılmış daha ne kadar dandik olsun ben ybryle duvara çarptım ön maşa yamuldu sadece ..70-75 kmh

kawasaki mi hyosung mu ?

tabiiki hyosung .

bir kaç madde ben eklemek istedim:

hyo'ya eksi olarak surekli uzayan orjinal zincirini ekleyebiliriz. yeni modellerde bu giderildi mi araştırmak lazım.

hyo yağ ve hava soğutmalı, ninja su soğutmalı.

hyo 5 vites, ninja 6. (titreşimi karşılaştırmak gerekir)

çift ön diskin çok fazla getirisi var mı tartışılır zira gt250'de tek ön disk var.

kawa'nın arka lastiği ince fakat kuyruk ve plakalık tasarımı son derece estetik. hyo gt250r ise naked olan gt250 modeliyle aynı tasarıma sahip, bence bu bir eksi çünki naked olan model ile arasındaki tek fark grenajları, orjinal bir tasarım yok.

kawasaki'nin evladiyelik motorlar yaptığını unutmayalım fakat arada dikkate alınması gereken büyük bir fiyat farkı var.

motoru almadan önce iki motorun yetkili servislerinin kalitesinide dikkate almalı.

Son düzenleme:
dandik motor çukura girdimi gidon kırılmış daha ne kadar dandik olsun ben ybryle duvara çarptım ön maşa yamuldu sadece ..70-75 kmh

dostum görende seni motorlar için euroncap testi uzmanı yada test edeni sanır.:cat:

estetik göreceli bir kavramdır.kanımca imkan varsa kawa tercih edilebilir.ama gt250r fiyatını oldukça fazla karşılayan bir motor.yabana atmamak lazım.tabi duvara çarpılmadığı sürece :p sonuç olarak motorların
performansı,frenlemesi,vs yakın birbirlerine.hatta motor bike dergisinin geçen seneki sayılarından birinde bu iki motorun karşılaştırılması da vardı.araştırılabilir.
bu arada söylemeden edemicem çift disk kesinlikle tek diske göre daha emniyetli ve güçlüdür.:bounce:

çift diskin daha güçlü olduğu kesin ama aynı motora sahip 3 modelin (gt 250, gv250 gt250r) sadece 1inde çift disk varsa bu bana biraz göz boyamak için yapılmış bir şey gibi geliyor, bunun maliyeti yerine daha kaliteli zincir yada stock lastik koysalar daha iyi olabilirdi. verilen parayı fazlasıyla hak ediyor tabiki, o ayrı :cat:

bu arada aynı model değil ama gt250 için aşağıdaki blogun incelenmesinde fayda var. sonuçta tek fark grenaj olduğundan motor hakkında yeterince bilgi elde edilebilir. gt 250 ile yapılan bir çok uzun yol yazısı mevcut.

http://teoman48.wordpress.com/category/st-kanuni-gt-250-nin-en-uzun-yolu/

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar