Bu Memleketde En İyi Muz mu yetişir Yoksa Müdür mü...

Katılım
1 Ağu 2005
Mesajlar
21,819
Türk ve Japon takımları arasında bir kürek yarışı düzenlenmesine karar verildi.

Her iki takım da performanslarının en üst düzeyine varabilmek için uzun ve zorlu bir hazırlık devresinden geçti. Büyük gün geldiğinde, iki taraf da kendini hazır hissediyordu.

Japonlar yarışı 1 kilometre farkla kazandılar. Türk takımı çok sarsılmıştı.

Türk takımı yönetimi yarışın açık farkla kaybedilmesinin nedeninin bulunmasına karar verdi. Sorunu araştırarak, çözüm yollarını önermesi için Mc Kinsey ve Arthur Andersen ve bir dizi diğer yabancı danışmanlık şirketiyle anlaşıldı. Bir yıl süren ve milyonlarca dolara mal olan çalışmalar, analizler, araştırmalar sonucu yabancı danışmanlık şirketleri hatayı buldu ve çözüm önerisi getirdi: Japonlar'ın takımında sekiz kişi kürek çekiyor, bir kişi dümencilik yapıyordu. Türk takımında ise bir kişi kürek çekiyor, sekiz kişi dümeni kullaniyordu.

Böylece 9 Kişilik Türk Takımı Japonlarla bir yarış daha yapmak üzere yeniden yapılandı. Yeni yapıda: 2 Dümen Müdürü, 2 Dümen Müdür Yardımcısı, 2 Bölgesel Dümen Müdürü, 2 Bölgesel Dümen Müdür Yardımcısı ve bir de Kürek Çekme Elemanı bulunuyordu.

İkinci yarışı Japonlar 2 km. arayla kazandılar. Tepesi atan Türk Takımı Yönetim Kurulu hemen karar aldı: Yarışın kaybedilmesinden sorumlu tutulan Kürekçi kovuldu ve Müdürlere sorunun çözümüne olan katkılarından ötürü ikramiye verildi.
 
Super Moderator
Katılım
15 Kas 2005
Mesajlar
5,081
Üçüncü yarışta 2 Dümen Müdürü, 2 Dümen Müdür Yardımcısı, 2 Bölgesel Dümen Müdürü, 2 Bölgesel Dümen Müdür Yardımcısı ve bir de Dümen işlerinden sorumlu Genel Müdür'le katılan Türk takımı yarışa başlayamadı bile.

Bu böyle gider...

O kürekleri daha yerinde işler için kullanmak lazım artık...
 
Katılım
1 Şub 2006
Mesajlar
1,750
yok wn son duyduğuma göre dümen yardımcı müdürüne rüşvet veren bir türk kürekçi olarak işe alınmış ama galiba dümen müdürlerinden biri ile yardımcılarının birinin arasında anlaşmazlık çıkmış ve dümen müdür yardımcılarından biri doğuya sürgün yemiş anında tayini çıkmış

Çok karıştı burada keseyim bari sonuçta bir kürekçimiz oldu :queen:
 
Katılım
13 Ara 2005
Mesajlar
448
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ekim 2005 de kardeşim yanında bir alman arkadışını getirmişti. Bir hafta misafirim oldular.
O günlerde evin önünde doğal gaz çalışmaları var. Bir yandan balkonda çay yudumluyoruz bir yandan aşağıda çalışanları izliyoruz. Walter( alman misafir) Hmmm üç tane elinde telsiz olan adam var bir kişi kazma ile uğraşıyor çok başarılı bir ekip dedi ve kahkayı bastı.....

+ müdürlerle ilgili kültürüm çok geniş ve kendilerini pek sever hoşlaşırım. Ama maalesef yapacağım paylaşımlar forum kurallarına uymayacağı için kesinlikle başlığın kilitlernir hatta ben de bir süreliğine banlana bilirim.
 
Katılım
8 Tem 2006
Mesajlar
60
Yonetim kademesi nekadar fazlaysa sirket okadar yavaslar, turkiyede bu dedigin gibi firmalar var 6 mudur bi kurek elemani filan :) mesela ben sistem destek'te calisirken rapor verdigim bi supervisor'um, onun rapor verdigi bir sefimiz, hepsinin bagli bulundugu mudur yardimcimiz, mudur yardimcisinin bagli bulundugu mudur ve genel mudur yardimcisi, genel mudur seklinde devam eden bir emir iletim yapisi vardi :) Ben hayret ediyordum nasil olupda bu firma batmiyor diye ama tabe sigorta firmasi batmaz.
Bu arada iki sene calistigim bir diger firmayida aktarim. Bu firma amerikan menseyliydi ustumde sadece iki gorevli vardi ve sekreteri ortak kullaniyorlardi, isciler, memurlar ve mudurler ayni yemekhanede ayni yemegi yiyip muhabbet ederler ve mudurun seni tanirdi. Firmada 5000+ eleman calistigini dusunurseniz cidden buyuk bisi :)
Ve benim verecegim karara gelelim ben asla amerikan menseylide calismazdim cunku sark stili olanda mudurler God Mode'da dolasiyorlardi ve herkes mudur gecerken basini egiyordu. ahahaha sekreteri vardi elemanin istedigi saate girip istedigi saate cikiyordu kafasi rahatti, istedigi yemegide odasinda yiyordu tabiki iscisi memuru ole yemek memek yemiyordu beraber. Kisaca Sark Rullazz! America Sux!!! diyorum ve eklemek istiyorum bu dedigim yoneticiyseniz dogrudur :bounce:
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
16 Haz 2006
Mesajlar
139
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aklıma şu zavallı makinistler geldi
 
Katılım
27 Ara 2005
Mesajlar
5,149
Bu memlekette çok iyi hıyar yetişir. Hafifçe tuzlayıp yiyeceksin, tadına doyum olmaz.
 
Katılım
22 Haz 2006
Mesajlar
236
ne muzu ne müdürü en iyi enayi vatandaşı biz yetiştiriyoz.
zam dersin =ses yok
insan hakları der döversin = ses yok
bozuk, çürük, kanserli besin yedirirsin = ses yok
ağır yaralıdır hastaneye almazsın = ses yok
...
....
.....
şimdi sizde söyleyin bakiim verimli anadolu topraklarında en iyi ne yetişir???
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst