bu kazadan korunabilirmiydim?

çok geçmiş olsun bu devlette kanun diye bişey kalmadı suçlular kol geziyor olan masum suçsuz insanlara oluyor yeter demenin zamanı geldi artık:pr:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
çok geçmiş olsun bende şunu anlamadım polis kaza yerinde kimin kusurlu olduğunu söylemiyormu sana sürpriz oldu birde baya kalabalık bir yerde oldu kimse görmedimi pisliğin nekadar hızlı gittiğini tekrar geçmiş olsun

geçmiş olsun arkadaşım
senin gibi yıllar önce bende can sıkıcı bir kaza atlatmıştım gerçi benim kazam arabamla idi ama olaylar benziyor. tali yoldan çıkıp karşı tali yola girmek için ana caddeyi geçmek isterken bana yol vermiş ve beklemekte olan iki aracın arkasından gelen aşırı hızlı bir araç duramayıp diğer şerit ihlaliyle önüme çıktı ve kaçınılmaz bir sonla hızlı br çarpışma oldu. aracım şirkete kayıtlı bir araçtı. adam arabadan indiğinde basbas bağırıyor ve leş gibi içki kokuyordu. trafik çağırıldı ve polisler geldi. alkol muayene tutanak falan derken herkes kendi yoluna gitti. ilk kez kaza yapmıştık akşam 23.30 civarı geç bir saatti şirket arabası olduğu için dahada bir korkmuştum ben kazanın şokunu daha atlatamadan işler tamamlandı zaten. gelen polislerin bana çarpan genç adama komiserim geçmiş olsun dediğini hatırlıyorum. ertesi günü kaza raporunu aldığımda şoka girdim. raporu öyle bir düzenlemişlerki, alkolden ayakta duramayacak durumda olan bana çarpan kişi (polislerin söylediği kadarıyla komiserrrrrrrr) 0 promil alkollü ve ben tali yoldan ana yola çıkış önceliğine uymadığım için tamamen suçlu:pale: hatırladıkça hala sinirlenip daha dikkatli olmadığım için kendime çok kızıyorum. siz siz olun kaza yaparsanız (Allah korusun) gözünüzü dört açın ve haklıysanız sonuna kadar uğraşın hatta karşı tarafın alkollü olduğundan eminseniz doktor raporuyla belgelenmesini mutlaka sağlayın çünkü sonuçta haklıyken haksız duruma düşen siz oluyorsunuz buda fena halde can sıkıcı oluyor. şirket aracım olduğu için sigorta ve kasko ödemlerini kazada iyi organize edbiliyorlar malesefffff raporu düzenleyenler

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motosiklet kullanmak otomobil yada başka araç kullanmaya benzemiyor malesef normalden 4-5 kat daha dikkatli ve tedbirli olmak gerekli tabiki tedbirli olmak dikkatli olmak her zaman kazayı önleyici değildir ancak sonucunu zaiyatını hafifletici nedendir.. gişelere yaklaşan servis minibüsü nün yapmış olduğu hata ve dikkatsizliği yapmış olsaydınız belkide şu an bu kazanın engellenebilip engellenemiyeceğini tartışıyo bile olamazdık... Geçmiş olsun hızınıza ve dikkatinizi bozmamanıza bilinçli bir kullanıcı olmanıza karşılık teşekkür ederim şahsım adına.. Kaza olağandır doğaldır önemli olan riski ve zaiyatı en aza indirebilmektir...

ölüm_yasam;506398' Alıntı:
karanlıkta iyice yaklaşmadan farkedilemeyecek kadar küçük harflerle yazılmış olarak gördüm.(adeta farkedilmemesini sağlamak için çaba gösterilmiş,

hızım 20-25 km. aynadan sağ şeridi kontrol ettim ve çok yavaşça sağa dönmeye başladım.

yarım saniye kadar sonra tahminen 100-110 KM hızla bir servis minibüsü motosikletimin sağ tarafına hafif sürtünerek geçti.

hızını şurdan tahmin ediyorum:adam acı fren yaptı ve minibüs ancak 25 metre sonra tam gişenin önünde durabildi.

hafif sendeledim ama düşmedim. ben sol OGS gişesinin şeridinde giderken adam aynı şeritte arkamdan geliyormuş, yavaşlamak yerine ani manevrayla sağ taratftaki OGS gişesinin şeridine geçmiş (ben tam dönmeye başladığım sırada).

Arkadaşlar kaza sırasında aklınızda bulunsun polis raporda kusur tespiti yaparken kimin ne kadar haklı kusurlu olduğu değil kimin kendini ne kadar iyi savunabildiği önemli. ben yeni ölüm tehlikesi atlatmışım, nasıl saliselerle hayatta kalabildiğime şaşırıyorum, o esnada minibüs şöförü car car polisle konuşuyordu.

sonuçta 2 gün sonra trafik raporunu okuyunca ne gördüm: yasal hız limitinin 30 km olduğu yerde 100+ basan adam kusursuz çıkmış ben ani manevra yapmaktan %100 kusurlu bulunmuşum. neyse ki motorun kaskosu var.

senden bir ricam var bu raporu bu başlığa ekleyebilirmisin...inanki hangi maddelere göre sana işlem yapıldığını merak ettim...

benim peder trafikci...anlar bu işlerden bir danışırım hem...

hatayı sana yükleme oranım yüksek ...ön yargılı olmasın ama...bir kere

"ben sol OGS gişesinin şeridinde giderken "...

demişsin...kurallar normalde gişelere yaklaşırken hızı 30'a kadar düşürür...(30 diye hatırlıyorum..yanlışsam düzeltin 40 da olabilir..)köprüye giren arkadaşlar belki farkeder gişelerde 30 yazar olması gereken babında...ta ki hiç bir araç sürücüsü (bende dahil)...bu hızda ogs şeridinde olmayız...şeridin ortasında falan bile olamayız...

yani hırsızın hiç kabahati yok evet...hırsız dediğimiz o minibüs şoförü ve binlerce(bende dahil) ahmak şoför...olmamız gereken hızlarda asla olmayız...bir ahmağın ellerine hayatını bırakabiliyorsan ben seni eleştiririm...sen pencereyi açık bırakmışsın...hırsız girmiş evine...yani ah vah geçmiş olsun demek istemiyorum...sadece ogs şeridinde diğer şeride geçmenin anlamını çözemedim..yani yazmışsın tamam ama bana yeterli gelmedi...yani ogs şeridinde olman gereken hızda olman belkide senin canına mal olurdu...çok tehlikeli bir hareket bu...

fırça yemek için paylaşmadın tahminen bunları ama cbr 1000 rr motoru olan birine benim fazla önereceğim bişey olamaz...altındaki motorla bu hataya düşmemeliydin...yine şanslıymışsın Allah korumuş...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Tutulmuş rapor bile değiştiriliyor...Olay anında haklı rapor tutuluyor , ama eline geçen raporda sen suçlu olabiliyorsun...Yapılabilicek bişey yok....İspat yok, delil yok....

KGS gişesini göremedim çünkü işareti yoktu. Koskoca 2 tane OGS tabelası var, KGS ve paralı geçiş tabelası yok! sol şeritte giderken gişelere 30-40 metre kala en sağ tarafta KGS tabelasının standart-dışı, zemine yakın bir yere karanlıkta iyice yaklaşmadan farkedilemeyecek kadar küçük harflerle yazılmış olarak gördüm.(adeta farkedilmemesini sağlamak için çaba gösterilmiş, sonradan öğrendim o gişeyi yeni eklemişler ve henüz tamamlamamışlar) hızım 20-25 km. aynadan sağ şeridi kontrol ettim ve çok yavaşça sağa dönmeye başladım.

yazını tekrar okudum ve bu gereksiz ve hatalı şerit değiştirmenin nedeni KGS ye yönelmenmiş...Bu da talihsiz bir hareket tarzı bence...Modada arkadaşlarınla çay içtiğine göre İStanbullusun...Ve altında bir racing makina var...Afedersin ama KGS senin işine yararmı...Yani hiç aklına gelirmiydi...Sadece cüzdanında kredi kartı gibi duran belli limitlerle kullanabileceğin bi rmanyetik kartın başına neler açabileceğini...

ben senin yerinde olsam racing makineli biri olarak ogs cihazını alır ve iç cebime koyardım...ogsden geçerken biraz arkaya eğilirdim ve otomatik okunup süretim fazla kesmeden işimi hallederdim...Yani ogs biraz irice olabilir ama ne bileyim buda benim bakış açım...o lanet kgsyi genelde İstabula belli günlerde uğrayan kamyoncular kullanır...inşallah bakış açım seni rahatsız etmez...ben realist biriyim...gerçeklerim bunlardır...ne kadar dikkatli olsanda bu tongaya basma...

yani ne yaparsan yap...farkedilmezsin...bir motor sürücüsü kolay kolay farkedilmez...yani ben genelde hatayı motorcularda bulurum...neden mi hep olmaması gereken yerde olurlar...yanlış yerde olduğunda bir ahmak sana çarpar...ne kadar kurallara uyduğunu da iddia etsen boş....doğru yer yaşam...yanlış yer ölüm...capeeche...??

GEÇMİŞ OLSUN
SENDE BİRŞEY OLMAMASI SEVİNDİRİCİ
TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN :cat:

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
çok geçmiş olsun
bence site olarak bir kampanya başlatalım yoksa bu aynasızların temizleneceği yok
hep beraber topluca kirli aynasızlara "camsil" dağıtalım
hadi temizliği hallettik diyelim ama yok derecesinde eksik olan bilgi ve eğitimi nasıl verebiliriz bu aynasızlara orası malum...

geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar.

ks89
iyi sende 1000 rr la 20-25 gidiyomuşun yaw güzel bu özelliğini sevdim haa

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

120-125 le gitseydim bişi olmıycaktı zaten. :)

viceroy

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun, soruna gelince bu kazayı önlemen mümkündü tabi ama gişelerde sol şeridi OGS için ayırdıklarını hatırlasaydın eğer.

haklısın.

öncelikle geçmiş olsun. Şunu çok iyi bilelim arkadaşlar ; 2918 sayılı k.y.t.k nın 84. maddesinde yer alan asli kusurlardan sayılan (o6) <doğrultu değiştirme manevralarını yanlış yapma< ihlalinden cezalı duruma doğal olarak düşmüşsün arkadaşım. 4 tekerliden çok daha dikkatli olmak zorundayız.. çok şükür ucuz atlatmışsın.

evet bahsettiğin maddeden kusurlu bulundum.

Atlas
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun, soruna gelince bu kazayı önlemen mümkündü tabi ama gişelerde sol şeridi OGS için ayırdıklarını hatırlasaydın eğer.

haklısın sağ ve/veya orta şeritleri KGS ye ayırıyorlar.

necdet
çok geçmiş olsun bende şunu anlamadım polis kaza yerinde kimin kusurlu olduğunu söylemiyormu sana sürpriz oldu birde baya kalabalık bir yerde oldu kimse görmedimi pisliğin nekadar hızlı gittiğini tekrar geçmiş olsun

necdet kardeşim olay samandıra da gece yarısına doğru olduğundan çevrede kimse yoktu ama minibüsün içi doluydu. ama şahite gerek yok ki polis de minibüs şoförü de aşırı hızı kabul ettiler. polis raporda bunu yazacağını söyledi. gel gör ki yazmamış.

tbk1980
Çok büyük geçmiş olsun.. Motosiklete kasko yapılmadığını ve yapamıyacaklarını söylemişlerdi konuyla alakası yok ama kısaca bir bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Yolunuz ve yolumuz hep açık olur inşallah...

sigorta firmaları motosiklet kaskosu yaptırmaya karşı isteksizler. fiyatlar motosikletin sınıfına göre epeyce fark ediyor. benim hikayem şöyle oldu:

AXA oyak benim motora kasko yaptırmak için senelik 5.000 YTL ye yakın para istedi (şaka diil ciddiyim)

İsviçre sigorta 2.800 YTL

Anadolu sigorta 1.600 YTL istedi

tahmin edeceğiniz gibi anadolu sigortada yaptırdım. şu an kasko işlemleriyle uğraşıyorum zaten.

mete_han
yazını tekrar okudum ve bu gereksiz ve hatalı şerit değiştirmenin nedeni KGS ye yönelmenmiş...

arkadaş dobra dobra açık açık yazmışsın düşünceni. keskin bir üslubun var ama yazdıklarında bir yanlış yok, her satırı doğru. ben de kusur olduğu kesin.

KGS gişesini uzaktan göremeyince en sağa çekip, motoru durdurup ne olduğunu anlamalıydım, ideal olan buydu.

bense tabelalarını göremediğim için ne KGS ne de paralı geçiş olmadığını düşünüp (ahmakça bir düşünce) kalan tek alternatif olan OGS ye yöneldim (ahmaklık devam ediyor). iyice yaklaşınca KGS tabelasını gördüm. meğer adamlar heryerde olduğu gibi gişenin üstüne değil aşağıya koymuşlar tabelayı.

yarım saat kadar polisin gelmesini beklerken KGS den geçecek araçlara özellikle dikkat ettim, yarısından fazlası benim yaptığımın aynısını yaptılar şaşkın ördek gibi gişe arayıp son 20-40 metrede gişeyi görüp oraya yöneldiler.

beni sinirlendiren şey, minibüsün ne kadar süratli olduğunu polise göstermiş olmama ve polisin bunu feen izlerinden tespit edip raporda belirteceğini söylemesine rağmen raporda benim %100, onun %0 kusurlu gösterilmiş olması.

kartal da raporu aldığım yerde polis mahkemeye gidip hakkımı arayabileceğimi söyledi.

bikaç gün sonra kasko işlemleri için servisçiyle tekrar görüştüm, raporda kendisinde hiç kusur çıkmamasına o bile şaşırmış. "helal et abi" dedi, "önemli olan sana bişey olmaması" : )

ben de masrafları kasko karşıladığından mahkeme vesaire uğraşmıycam.

Allah a şükür bana bişey olmadı

zaten kazadan sonra eve gittiğimde 2 rekat şükür namazı kıldım :)

Son düzenleme:
Geçmiş olsun...ucuz atlatilmis bir kaza...

Servis söförünün hayvanligi tabii ki tartişilabilecek bir boyutta degil...
Yani 30 km/s surat ile gecmesi gereken yerden 100+ gibi bir suratle gecmesi olur sey degil. Adamlar OGS'nin "durmadan gecmek" felsefesini kendi sığ akıllarıyla yorumladıklarinda boyle sonuclari olabiliyor tabi.

Diger yandan da KGS çıktı çıkalı, gişesinin olmadigi bir ödeme noktasi saniyorum yok...O yuzden yazmasa bile aslinda saga yanasip oradan geçiş olayina girilebilirdi diye düşünüyorum...Bu da arkadasimizin en basta sordugu "bu kazayi onleyebilir miydim" sorusunun kendimce cevabidir. Neticede memleketteki bu servis soforu gibi ilkel beyinleri egitme yoluna gitmek bir hayli zor hatta imkansiza yakin oldugu icin oncelikle kendi canimizi kendimiz bi nebze garantiye almaliyiz...(baksana adam bi hayatı tehlikeye atmiş...verecegi cezadan yırtmaya calisiyor serefsiz) Bu tarz durumlarda, emin mi degilsin, bosver kaybedecegin 5 dk. olsun...motorla her turlu kapatırsın onu...paşa paşa saga gec bi kontrol et nedir durum gişe yok mudur fln diye...Boyle olmamali tabii ki ama bizim memleket icin dogrusu simdilik bu...Belki 20 sene icinde esas dogruyu bulabiliriz.

Tekrar gecmis olsun...

büyük bir kaza atlatmışsınn çok geçmiş olsun.. onlar sana dikkat etmiyorsa sen onlara dikkat et; servisler, dolmuşlar, taksiler çok tehlikeli kural falan pek önemlii deill onlar için yanii.. hiç olmadık yerde birilerini bindirip , yol ortasında indirebiliyorlarr... aman diim sakının..tekrar geçmiş olsunn

tuncy09 kesinlikle haklısın babacan çek sağa dur, olayı gör, otobana girdikten sonra ver coşkuyu tekerlere.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar