geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar.
ks89
iyi sende 1000 rr la 20-25 gidiyomuşun yaw güzel bu özelliğini sevdim haa
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
120-125 le gitseydim bişi olmıycaktı zaten.
viceroy
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun, soruna gelince bu kazayı önlemen mümkündü tabi ama gişelerde sol şeridi OGS için ayırdıklarını hatırlasaydın eğer.
haklısın.
öncelikle geçmiş olsun. Şunu çok iyi bilelim arkadaşlar ; 2918 sayılı k.y.t.k nın 84. maddesinde yer alan asli kusurlardan sayılan (o6) <doğrultu değiştirme manevralarını yanlış yapma< ihlalinden cezalı duruma doğal olarak düşmüşsün arkadaşım. 4 tekerliden çok daha dikkatli olmak zorundayız.. çok şükür ucuz atlatmışsın.
evet bahsettiğin maddeden kusurlu bulundum.
Atlas
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun, soruna gelince bu kazayı önlemen mümkündü tabi ama gişelerde sol şeridi OGS için ayırdıklarını hatırlasaydın eğer.
haklısın sağ ve/veya orta şeritleri KGS ye ayırıyorlar.
necdet
çok geçmiş olsun bende şunu anlamadım polis kaza yerinde kimin kusurlu olduğunu söylemiyormu sana sürpriz oldu birde baya kalabalık bir yerde oldu kimse görmedimi pisliğin nekadar hızlı gittiğini tekrar geçmiş olsun
necdet kardeşim olay samandıra da gece yarısına doğru olduğundan çevrede kimse yoktu ama minibüsün içi doluydu. ama şahite gerek yok ki polis de minibüs şoförü de aşırı hızı kabul ettiler. polis raporda bunu yazacağını söyledi. gel gör ki yazmamış.
tbk1980
Çok büyük geçmiş olsun.. Motosiklete kasko yapılmadığını ve yapamıyacaklarını söylemişlerdi konuyla alakası yok ama kısaca bir bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Yolunuz ve yolumuz hep açık olur inşallah...
sigorta firmaları motosiklet kaskosu yaptırmaya karşı isteksizler. fiyatlar motosikletin sınıfına göre epeyce fark ediyor. benim hikayem şöyle oldu:
AXA oyak benim motora kasko yaptırmak için senelik 5.000 YTL ye yakın para istedi (şaka diil ciddiyim)
İsviçre sigorta 2.800 YTL
Anadolu sigorta 1.600 YTL istedi
tahmin edeceğiniz gibi anadolu sigortada yaptırdım. şu an kasko işlemleriyle uğraşıyorum zaten.
mete_han
yazını tekrar okudum ve bu gereksiz ve hatalı şerit değiştirmenin nedeni KGS ye yönelmenmiş...
arkadaş dobra dobra açık açık yazmışsın düşünceni. keskin bir üslubun var ama yazdıklarında bir yanlış yok, her satırı doğru. ben de kusur olduğu kesin.
KGS gişesini uzaktan göremeyince en sağa çekip, motoru durdurup ne olduğunu anlamalıydım, ideal olan buydu.
bense tabelalarını göremediğim için ne KGS ne de paralı geçiş olmadığını düşünüp (ahmakça bir düşünce) kalan tek alternatif olan OGS ye yöneldim (ahmaklık devam ediyor). iyice yaklaşınca KGS tabelasını gördüm. meğer adamlar heryerde olduğu gibi gişenin üstüne değil aşağıya koymuşlar tabelayı.
yarım saat kadar polisin gelmesini beklerken KGS den geçecek araçlara özellikle dikkat ettim, yarısından fazlası benim yaptığımın aynısını yaptılar şaşkın ördek gibi gişe arayıp son 20-40 metrede gişeyi görüp oraya yöneldiler.
beni sinirlendiren şey, minibüsün ne kadar süratli olduğunu polise göstermiş olmama ve polisin bunu feen izlerinden tespit edip raporda belirteceğini söylemesine rağmen raporda benim %100, onun %0 kusurlu gösterilmiş olması.
kartal da raporu aldığım yerde polis mahkemeye gidip hakkımı arayabileceğimi söyledi.
bikaç gün sonra kasko işlemleri için servisçiyle tekrar görüştüm, raporda kendisinde hiç kusur çıkmamasına o bile şaşırmış. "helal et abi" dedi, "önemli olan sana bişey olmaması" : )
ben de masrafları kasko karşıladığından mahkeme vesaire uğraşmıycam.
Allah a şükür bana bişey olmadı
zaten kazadan sonra eve gittiğimde 2 rekat şükür namazı kıldım