Bu kadar olur motor kullanmadan EHLİYET!!!

olur mu yau öyle şey, sana motor kullanmayı öğretsinler diye bi dünya para veriyosun adamlara ve sana hiçbirşey öğretmiyorlar, sonra hiç motora binmeden sınava girmeni bekliyorlar. "sınav çok kolay zaten" demişsin de sana göre kolay, hiç binmemiş kişi ne yapsın? tabi ki hakkını arayacak, buna "mızmızlanmak" denmez.
sınavda geçmek için motoru muhteşem kullanmak gerekmez.türkiyedeki kursların amacı direksiyon öğretmek değil zaten.sınavdan geçirsin öğrencilerini onlara yeter.arkadaş bunun farkında değil sanırm.bizim sürücü kursunda hiç uygulamalı ders vermiyorlardı.burası türkiye.insan kursa güvenirmi hiç.
hiç kullanmamış birinin sınavdan geçmesi için vitesli motorla 30 dakika çalışması bile yeterli.biz ehliyet alırken scooterla sınava girmek yasaktı.çifte standart konusu burda yine kendini gösteriyor.

Mersin İl Temsilcisi
piskilet süryosn sooter da sürersin. kendine güven gitsin. içgüdülerin ve motor sevginle hareket et. korkma ihanet etmez...

arkadasım dıreksıyon sınavı gercekten cok kolay gecıyor . gıttıgınde goreceksın sınav alanı cok kalabalık oluyor . yıne goreceksınkı bırcok arkadas sınava kendı motorları ıle gelıyor . sınav alanına bıraz once gıdıp scooter kullanan bır arkadastan yardım ıstemen problemını cozecektır . bısıklet kullanıyorsan kolaylıkla uyum saglayacaksın zaten . 3 sınav hakkın var ılkınden kalırsaan bı sonrakıne kadar pratık yapma ımkanı bulursun zaten . sınav ucretı yatırma gereklılıgın yok dıye bılıyorum . ıyı sanslar

yaw okuyunca yazıları ehliyet almak ne kadar kolay diye düşündüm

hemen basvurmam lazım zira benimde gecen sene den sadece bi rkac gün eski java motorla tecrübem var

o sorunlu aletle 3 - 4 gün üstüste aksamüstleri bol bol gezebildiysem

işim kolay olacak gibi görünüyor

tabiki bunun savunucusu değilim ehliyetten önce yogun trafige cıkma taraftarı da değilim sonucta hayat ve saglık çok önemli

ama malesef ülkemizde sistem bu evden dısarı adım attıgımızda hepimiz kelle koltukta dolasıyoruz

böyle olunca da işin prosedür kısmını halledip sonradan tecrübe edinmeye calısıyoruz normal olarak inşaallah hepimiz için en hayırlısı olur

sınava girecek arkadaslara basarılar ve tüm motor sürücülerine de mutlu ve kazasız belasız sürüşler diliyorum

Amaç sınavı geçmek ise, sınava git, orada kendi motorlarıyla gelmiş değişik kursların adaylarını göreceksin (evet ehliyetleri olmadığı halde oraya motorla gelen onlarca kişi olacak!) akranın biriyle selamlaş ve beş dakikalığına scooterını alıp sınavına gir, işi bitir. Sen turunu atarken büyük olasılıkla hoca sana topu topu 30 saniye bakacak en fazla. Düşmedikçe problem yaşamazsın yani. Ammaaa... Amaç sadece sınavı geçmek değil motosiklet öğrenmekse, zaten yanlış kursa yazılmışsın. Bence bu sınavı geçip A2'ni cebine koyduktan sonra düzgün bir motosiklet sürüş eğitimi veren kurumdan eğitim alabilirsin. Ya da bu işi iyi bildiğine inandığın arkadaşlarının deneyimlerinden yararlanabilirsin. Başarılar dilerim.

öyle iş mi olurmuş yha.ben senin yerinde olsam oradaki müfettişlere durumu anlatırım dava ederim herifleri verdiğim paraya yazık derim bea. neymiş ayarladık,ayarlıycaz,az kaldı,yok saatinde gel:farao:
Allah yardıcın olsun gene de sen bilirsin...

Memleketteki sistem sapıklığına bakınya.Bir saat kala gel pratik yapmış mış mış.Bu ne abi ya.Motor sürmeyi öğrenmek isteyen kişiye bile muamele bu.Bana kursta 2 zamanlı scooter verdiler sınavda.Alet beni kaldıracak güçte bile değildi.B sınıfı ehliyet alırkende 20 metre ileri gittim geri taktım 20 metre geri geldim sınavdan geçtim.İşte şimdi bu kazalar neden oluyo nasıl da belli oluyor dimi.
Lanet olsun böyle sistemde yaşadıklarımıza.
Sen dert etme arkadaşım bu sınavı da geçersin,o sınavı da geçersin şu sınavı da bu memlekette herşey olunur bir tek rezil olunmaz emin olun.
Sonra sen ehliyetini alırsın yollara çıktığında yaşadığın gerginlikle tedirginlikle kalırsın.Artık öyle ya da böyle bi şekilde pişersin.Devletin yapması gereken yaptırımları diğer şöförler ya da şöförüm diye geçinenler yaptırır sana....

yahu sırf yazmış olayım diye mesaj atıyosunuz.
2 sayfayı da okudum, arkadaşımızın sorununa açık bir şekilde çözüm getiren somut bir cevap göremedim.
ciddi olalım biraz lütfen.
bilmiyorsanız yazmayın.
bunları benim konuyla ilgili bilgim var diye yazmıyorum, çünkü bu konunun çözümünü bilmiyorum.
lütfen her şeye atlamayın, konuyu "bilenine" bırakmayı öğrenin biraz.

lavinya_h, yazılı sınavları geçtiğine göre, evraklarını kurstan alıp, başka bir bir sürücü kursuna kayıt yaptırma gibi bir şansın olabilir. Gelişim Sürücu Kursuna danışmanı tavsiye ederim. Sana yardımcı olacaklardır.

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Iyi de ketchup hakkini aramak kelimesi su dakika icin soylenecek sey degil. Oncelikle sinava girmesi ve gecmeye calismasi lazim. Fazla bir zaman kalmamis. Eger problem yasar ise, sinavi gecemez ise kurstan bu durumun bertaraf edilmesini ve bir sonraki donem icin kendisine yardimci olmalarini talep etmelidir.

Bu arada lavinya eger sinavi gecerseniz trafige cikmadan once kurs alabilirsiniz, olmadi trafige kapali yerde ya da en azindan sakin yerlerde (ozellikle haftasonlari sabah erkenden) bir sure pratik yapmalisiniz.

Son düzenleme:
Iyi de ketchup hakkini aramak kelimesi su dakika icin soylenecek sey degil. Oncelikle sinava girmesi ve gecmeye calismasi lazim.
haklısınız öncelikle sınavdan nasıl geçeceğini düşünmesi gerek. söylenebilecek herşey söylenmiş aslında. kısaca özetlemek gerekirse:
* motorcu bir tanıdıktan yardım almalı.
* motorcu tanıdık yoksa da sınav alanında birinden yardım rica etmeli
* mağduriyetini yetkililere anlatıp (kurs yetkililerine) kendisini düşürdükleri bu güç durumdan çıkarmalarını istemek.
* en kötü ihtimalle pratik yapamamışsa bile bir scooter ile sınava girmek (eğer bisiklet kullanmayı biliyorsa)

Ben motosiklet aldığımda A2 ehliyetim yoktu. İlk 8 ay, yani 12.000 km ehliyetsiz kullandım motoru...

İlk başlarda çok tepki çekti bu durum motorcu arkadaşlar tarafından... bilinçsiz kullanıcı olmakla suçlandım.

Ama sınava gidiğimde scooter kullanmayı reddettim ve kendi motosikletimle sınava girdim. Sınav komisyonu öndeki otomobile bindi (onu da başka bir B ehliyet kursiyeri kullanıyordu) ve "bizi takip et" dedi. 1 km bile yol yapmadım, son virajı döndükten sonra ilk kez arkalarına bakıp düşmediğimi görünce beni geçirdiler ehliyet sınavından... Tek kriterleri buydu çünkü...

Bilinçli kullanıcı olmak buysa, ben ehliyetsiz kullanmaya razıydım motosikleti...

Benzer bir yaklaşımla, Sorun arkadaşın ehliyet alması değil, eğitim alması ise neden "geçersin, aslansın, sen yaparsın " şeklinde yazıyoruz ki?

Git ve hakkını ara arkadaşım. O sınava girme, girdiğin takdirde kalırsan da tüm masrafları Sürücü Kursuna ödet... Bilinçli kullanıcı olmak biraz da budur...

Sana tamamen katılıyorum bende senin gibi düşündüm ve gitmedim sınava.
Zaten ayarlamışlar herşeyi hiç kullanmadan geçeçekmişim ama tam da problem burda kaynaklanıyor.
Kullanamadıktan sonra cebindeki kagıt işe yaramıyor ve motor kullanmak sadece dengede durup 100m sürmek degil bunu çok iyi biliyorum.
Bir eğitimçi olarak hep böyle kaba taslak görünüş işleri nedeniyle caddelerde çok canımız yanıyor ve ancak sonumuzu manşetlerde görüyoruz.
Ben ehliyetimi alacağım bundan şüphem yok hemde gerçek kullanıcı olarak görünüş degil.
En büyük problem egitim diyoruz işte alın çok güzel bir örnek canlı canlı.
Bunları açıktan görmek insanın canını açıtıyor hepinize teşekkür ederim yardımlarınız için

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Sınav tam bir maskaralık, bu sabah girdik hayatımda hiç scooter kullanmadığım halde (iki gün gidebildiğim eğitimde hep vitesli motor kullandım) provada dubalar arasından iki sekiz çizip alıştım, sanırım geçirmişlerdir.

Ülkemizde sürücü belgesi almak çok kolay, sürücüler kendini trafikte eğitiyor, sonuçları ise ortada. Ciddi eğitim verilmesi sağlanmalı, kursların eğitim alanları, ekipmanları, hocaları çok iyi denetlenmeli.

Niye Honda Eğitim Merkezinde sıra var? Çünkü alternatifi yok! Her kurs bu hale getirilebilir, bazılarında altyapı var zaten (Gelişim vs. gibi, gittiğim için söylemiyorum, düzenin içinde elinden geldiğince düzgün şeyler yapmaya çalışan bir kurs olduğu için) sadece kursları, verdikleri eğitimi sıkı denetlemek, yaptırımların ciddi boyutlarda olması, eğitim ve sınavlara giren hocaların bu işin ehli olması gerekli. Fakat düzeni kuracak adamlar cahil, işte orada tıkanıyoruz.

Acaba ne yaptın sınavda? Büyük ihtimal bir scooter bulup hemen orada eğitimini vermişlerdir. Bu sabah bizim sınavda hayatında bisiklete bile binmemiş, hiç eğitime gelmemiş, İbrahim'in dengede dursun diye motoru tutarak arkasından koşturduğu arkadaş gibi. :)

Düzeltme: Yazarken bilgisayarın başından kalktım, bu ara sen cevabını yazmışsın. :)

Son düzenleme:
sapla saman birbirine karışmış
bu arada olan
"panik yapma sınava gir kesin alırsın ehliyetini" diyenlere olmuş.
ehliyet almanın sadece bir formalite olduğunu , sürüş eğitimiyle v.s. ile alakası olmadığını herkes biliyor. zaten türkiye şartlarında illegal duruma düşmeden yapacağınız asıl eğitim ehliyetten sonra başlar , ki insanlar "panik yapma sınava gir kesin alırsın ehliyetini" derken bir adım sonrasının da bu olduğunu olacağını biliyorlar . nerden biliyorlar ? ... herkesin başından aynı şeyler geçtiyor da ondan biliyorlar.
ha ben pek takmam yasayı kanunu , zaten bana bişey olmaz diyorsanız eğitiminiz motoru alınca başlar , ehliyet de sonrada gelir zaten. (yanlış olsa dabu yolu takip eden bir yığın insan var)

amaaa
"hayır kardeşim ben doğru dürüst bir kursa gidecem, iyi bir eğitimden sonra hakkını vere vere ehliyet alacağım" falan diyorsanız buralar sizi açmaz , avrupa taraflarında uygun ehliyet kursları bulabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar