Bu kadar olur motor kullanmadan EHLİYET!!!

Mrb arkadaşlar ben yaşadıgım ve hala yaşamakta olduğum bir problemden bahsetmek istiyorum.

Bu gün saat 10'da ehliyet sınavım var ancak ben uygulama derslerini almadım.
zaten motor ehliyeti almaya karar vedigimde bu şehirde çok zor demiştim ama aşmak lazım diye düşündüm.

Kursa başvurdugumda bana hiç biyşey demen hemen kayıt ettiler(oo nedemek müşteri kaçırmazlar tabi para var...)
Motor uygulama dersleri geldi çattı ve ben başladım ama motor çok agır geldigi için süremedim.
Bana başka motor ayarlayacaklarını söylediler ama sınav haftası geldi ben hala motor kullanmamışım.
Bİr gün önce(cuma) bana scooter ayarlıyolar ama bu sefer de ben atama işlemleriyle ugraştıgım için gidemiyom pazartesi iş başı yapmam lazım.
ve kursa gidip sordugumda 'o zaman sınavdan bir saat önce gel ayarladıgımız scooterla çalıştırayım sınava onla gireceksin diyolar)
ben hiç kullanmamış olarak 1 saatlik çalışmayla ne kadar sürebilirim bilmiyorum tabi...

tamam bir umut halledriz diye düşünüyom ama daha sonra şöyle bir haber geliyor ' motoru ayarlayamadık bizim vitesli motorla sınava gireceksin sınav saatinde gel'
Gel de sinirlenme:pr:...

şimdi size sormak istedigim bildigim kadarıyla burada sürücü kursları sahipleride vardır bana yardım etmeniz bundan sonra ne yapmalıyım.
sınav üçretini tekrar ödemek istemiyorum kurstan ayrılma gibi bir durum dahilinde ne olur yada başka çözüm.
Hayır özel ders alırımda burda öyle bir şans ta yok kendi motorumu alabilsem zaten hiç durmam.
Başka sürücü kurslarıda ehliyetin olmsadıgı taktirde özel ders vermeyiz diyolar herhangi bir durum oldugunda suçlu biz oluruz bu riski alamayız diyolar

Durum bundan ibaret yardıma çok ihitiyacım var:pale:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim bi arkadaşımda sınava scooterla girmişti. Zaten scooterıda hayatında ilk defa sınavda kullandı :) Vitesliye bişi diyemem ama Bence scootera kolay alışırsın

Son düzenleme:
eğer kurs sahipleriyle sınava girecek gözetmenlerin arası iyiyse mesele olmaz diye tahmin ediyorum, sınavdan 15 dakika önce bir tur atsan bile yeter,,,tabi scooterla.
ama diyelim ki olmadı sınavdan kaldın, senden tekrar kurs parası isteyeceklerini sanmıyorum (eşşek değiller ya) sadece sınav ücretiyle kurtarırsın :)

:silent:
yannış yorum yaptım sildim kusura bakma

Son düzenleme:
mrb , vitesli sana zor gelir bi yerden bi scooter bulup onla sınava gir...gerekirse kiralamaya çalış etrafından vitesli ile sınavı kaybetme ihtimalin yüksek...epey bi zaman kaybın olur ..

Geldiğin de yazacakların beni hiç şaşırtmayacak. O sınavda kalan yok zaten. :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tubis ben kaldım mesela :p yazılıdan 68 puan almışım

dostum önce kendine güven zaten sürücü kursunun motoru ile gireceksen onlar ayarlı. Önce kendine güvenmen lazım. Benim ilk kullandığım motor kanuni MZ-301 di. İlk defa koca bir aleti kullandım. dedim len nolcak altı üstü düşerim ama tahmin ettiğim gibi olmadı. bence ayrılma sürücü kursundan ve scooterde bulmaya çalışma. Sadece kendine güven yeter gerisi zaten gelir. Kazasız belasız günler dostum.

yaw sınavı gececegine inanıyorum sınavdan 1----1.5 saat önce git motora ısınmaya calış zaten birinci viteste dubaların arasından gecip geri dönecen yani bizim sınav öyle olmuştu hataa bizdede bir iki kışı daha vardı ömründe motosiklet kullanmamış düşe kalka bir saat calıştılar ve sınavı verdiler ehliyetlerini de aldılar ama keşke daha önce bu işin peşine düşmek de pek aklıselim iş degil yani daha önceden pratik yapman lazımdı şimdi bunları yaşamak zorunda kalmazdın ne deyim kolay gelsin umarım sorunsuz bir şekilde sınavını veririsin:)

ama haala geç kalmış sayılmazsın bugün pratik yap bari:cat:

Son düzenleme:
içinizi ferah tutun ve mutlaka sınava gidin. asla gitmemezlik yapmayın. sınav alanında nasıl ali cengiz oyunu döndüğüne hayret ediceksiniz. sınavdan birkaç saat önce gidin oraya. kurs yetkililerini bir güzel azarlayın, ya da ikna edici bir şekilde mağduriyetinizi belirtin. size mutlaka birşeyler ayarlayacaklardır. belki altınıza minik bir scooter verirler ve düz yolda birkaç metre gitmenizi isterler, belki müfettişlere "hocam arkadaşın eğitimi henüz bitmedi ama biz kefiliz" gibi birşeyler saçmalarlar. direksiyon sınavı son derece gayri resmi bir hadise. hiç meraklanmayın ve mutlaka gidin! en kötü ihtimalle boşuna gitmiş olursunuz.

sanırım bu sitede okumuştum, adam ehliyet sınavında direksiyon için sıra bekliyor (motosiklet) kendisinden bir önce bir çocuk sınava girecek. scooterın üzerine oturuyor ve "hangisi gaz, hangisi fren?" diye soruyor. oradakiler de tırsıyor ve "aman kardeşim boşver sen gel böyle" diyorlar ve çocuğa düşük bir puan vererek geçiriyorlar.

Motosikleti
Forza 250
Benim b ehliyetim oldugu icin sadece motordan sınava girmiştim.
İşimde bu oldugundan derslere hiç gitmemişdim
95 almıştım :)
Motor eğitiminede hiç girmemiştim
Sınavdan bir gün önce dediği gibi 1 saat kullanmıştım
2. turdan sonra problem kalmamıstı.
Sınavda 8 çizdirmişlerdi biraz tırsmıştım ama ben neymişim oldum.
Biraz kabiliyet meselesi lavinia
sana bu sebepten kendini kork demeyeceğim
ama korkma lavinia :)

sürcü kursu gerçekten tam bir eğitim skandalına yol açmıs yazık .... güvenilir bi sürücü kursuna yazıl

Lavinya öncelikle kendine güvenmen gerek tabii sürüş eğitimi alamadığın için
çekinmektesin bu gayet normal.Şimdi yapman gereken sürücü kursu hocalarınla
diyaloğa geçmen ve sana scooter ayarlamalarını sağlamak vitesliyle bu halde
kaybetme olasılığı çok yüksek.Fakat scooter kullanmak eğer bisiklet kullandıysan
çok kolay olacaktır ama sen genede fırsat bulursan scooterda deneme sürüşleri
yap zaten yazılıdan 2 hafta sonra direksiyon sınavı rahatlıkla kazanacağına eminim
umarım herşey yoluna gider ve sende motorunla aramızda yerini alır ehliyetinlede
yiğitler diyarı Sivas da keyifle turlarsın.Başarılar hemşerim şimdiden:cat::cat:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Eğitim verende sanki kozmonot yetiştiriyor, 4-5 saatlik eğitimle ne olur ki?

Şöyle bir 5000km civarı olunca ufaktan işi kavramaya başlıyorsun, ehliyetsiz 5000km zaten yapamazsın.

Sen çekinme git sınava arkadaşım, %99 kıl birine denk gelmessen geçersin sınavdan.

Bende öğretmenim demeyide unutma.:cherry:

Sınavdan geçenlerin hepsi seninle aynı durumda zaten, iyi olanlarda en az 2-3 yıldır ehliyetsiz motosiklet kullananlar.

Ben motosiklet aldığımda A2 ehliyetim yoktu. İlk 8 ay, yani 12.000 km ehliyetsiz kullandım motoru...

İlk başlarda çok tepki çekti bu durum motorcu arkadaşlar tarafından... bilinçsiz kullanıcı olmakla suçlandım.

Ama sınava gidiğimde scooter kullanmayı reddettim ve kendi motosikletimle sınava girdim. Sınav komisyonu öndeki otomobile bindi (onu da başka bir B ehliyet kursiyeri kullanıyordu) ve "bizi takip et" dedi. 1 km bile yol yapmadım, son virajı döndükten sonra ilk kez arkalarına bakıp düşmediğimi görünce beni geçirdiler ehliyet sınavından... Tek kriterleri buydu çünkü...

Bilinçli kullanıcı olmak buysa, ben ehliyetsiz kullanmaya razıydım motosikleti...

Benzer bir yaklaşımla, Sorun arkadaşın ehliyet alması değil, eğitim alması ise neden "geçersin, aslansın, sen yaparsın " şeklinde yazıyoruz ki?

Git ve hakkını ara arkadaşım. O sınava girme, girdiğin takdirde kalırsan da tüm masrafları Sürücü Kursuna ödet... Bilinçli kullanıcı olmak biraz da budur...

yahu vitesliyide sürersin oraya git sınav sabahı öğrenirsin...burda genelde hep scooterla yapıyorlar zaten çok basit oluyordu.. viteslide bende biraz tereddüt yaşadım... ama sınava hangi motorla igircemi sorunca scooter dediler.. daha hiç vitesliye binmedim..

Ben motosiklet aldığımda A2 ehliyetim yoktu. İlk 8 ay, yani 12.000 km ehliyetsiz kullandım motoru...

İlk başlarda çok tepki çekti bu durum motorcu arkadaşlar tarafından... bilinçsiz kullanıcı olmakla suçlandım.

Ama sınava gidiğimde scooter kullanmayı reddettim ve kendi motosikletimle sınava girdim. Sınav komisyonu öndeki otomobile bindi (onu da başka bir B ehliyet kursiyeri kullanıyordu) ve "bizi takip et" dedi. 1 km bile yol yapmadım, son virajı döndükten sonra ilk kez arkalarına bakıp düşmediğimi görünce beni geçirdiler ehliyet sınavından... Tek kriterleri buydu çünkü...

Bilinçli kullanıcı olmak buysa, ben ehliyetsiz kullanmaya razıydım motosikleti...

Benzer bir yaklaşımla, Sorun arkadaşın ehliyet alması değil, eğitim alması ise neden "geçersin, aslansın, sen yaparsın " şeklinde yazıyoruz ki?

Git ve hakkını ara arkadaşım. O sınava girme, girdiğin takdirde kalırsan da tüm masrafları Sürücü Kursuna ödet... Bilinçli kullanıcı olmak biraz da budur...

her kelimesine katılıyorum. özellikle son paragrafına iki kere katılıyorum =)

bence sorun kendinde.biraz gayret göster.zaten sınav çok kolay.15 saniye falan kullanıyosun sınavda.şimdiden mızmızlanırsan trafikte işin çok zor.problemini çözecek kişi kurs falan değili sensin,unutma.

bence sorun kendinde.biraz gayret göster.zaten sınav çok kolay.15 saniye falan kullanıyosun sınavda.şimdiden mızmızlanırsan trafikte işin çok zor.problemini çözecek kişi kurs falan değili sensin,unutma.

olur mu yau öyle şey, sana motor kullanmayı öğretsinler diye bi dünya para veriyosun adamlara ve sana hiçbirşey öğretmiyorlar, sonra hiç motora binmeden sınava girmeni bekliyorlar. "sınav çok kolay zaten" demişsin de sana göre kolay, hiç binmemiş kişi ne yapsın? tabi ki hakkını arayacak, buna "mızmızlanmak" denmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar