Bu hortum ne işe yarar?

Kuba nirvana 150 scootera sahibim, geçen yolda giderken birden egzoz sesi değişti, patlamalı ve yüksek ses çıkarmaya başladı. 10 dakika falan böyle kullandım. Durunca inceledim ve metal borunun kırıldığının gördüm, geçici olarak bantladım kelepçe ile sıktım şu an sorun yok.İçinden hava geçiyor sanırım.Mekanik bilgim pek yok :)

Sarı ile işaretlediğim hortum ve metal boru birbirine bağlı.

Servise gitmeli miyim? bu boru nedir ne işe yarar? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Yanlış bilmiyorsam katalizör sisteminin geri dönüş hortumu o. O kırılmışsa biraz fazla yakabilir fakat iyi gider diyorlar. İsteyerek ve bilerek katalizör sistemini iptal edenler var. Geçmiş konulardan araştırınız. Ben tamir ettirmenizi öneririm. Kırık olarak devam etmeyiniz.

Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Kırılan metal borunun iki ucunu 5cm uzunluğunda kalın bir su hortumuna geçirip metal kelepçeler ile sıkıştırıp hava kaçırmasını önleyeceğim. Saygılar

euro3 normları için egzoz geri dönüş sistemi.
otomobillerdeki egr sistemi gibi çalışıyor.
iptal edebilirsin hiç bir zararı olmaz. boşa tamir etmekle uğraşma.

euro3 normları için egzoz geri dönüş sistemi.
otomobillerdeki egr sistemi gibi çalışıyor.
iptal edebilirsin hiç bir zararı olmaz. boşa tamir etmekle uğraşma.

değerli hocam iptal etmek için hortumların çıktığı delikleri bir şekilde kapatmak yeterli olur mu?
ilk fotoğraftaki 2 hortumun bağlı olduğu parça sanırım katalizör oluyor, ve sanırım diğer hortumun ucu boş, atık borusu. acaba doğru anlayabilmiş miyim? katalizör sandığım parçayı sökmek gerekir mi?

değerli hocam iptal etmek için hortumların çıktığı delikleri bir şekilde kapatmak yeterli olur mu?
ilk fotoğraftaki 2 hortumun bağlı olduğu parça sanırım katalizör oluyor, ve sanırım diğer hortumun ucu boş, atık borusu. acaba doğru anlayabilmiş miyim? katalizör sandığım parçayı sökmek gerekir mi?

tüm hortumları tıka yeterli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar