Bu disk frenler arasındaki fark nedir ?

Klasik bildiğimiz disk fren

Disc_Brakes.jpg

Diğeri de bu;

DISK-1.jpg

Teknik açıdan farkları nedir ? 2.nin bu şekilde üretilmiş olması sadece imaj olamaz değil mi ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
alttaki disk daha iyi soğur, bi tek bunu söyleyebilirim.

Ben de aynısını düşünüyorum ama temas yüzeyi daha az olacağı için frenleme etkisi de daha az olmaz mı? Dolayısıyla ısınmış düz bir diskten daha düşük etkili olur. ? (bilimsel bir dayanağı yok şahsi fikrim)

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ben de aynısını düşünüyorum ama temas yüzeyi daha az olacağı için frenleme etkisi de daha az olmaz mı? Dolayısıyla ısınmış düz bir diskten daha düşük etkili olur. ? (bilimsel bir dayanağı yok şahsi fikrim)

Olmaz çünkü balatalardan çikan gaz zaten aradaki mesafede tutus oranini önemli ölçüde etkiliyor.
Gaz tahliyesi bakimindan daha iyi bir biçim oldugu söylenebilir.
Ben bir tek bunu söyleyebilirim.:cherry:

Sanki profil resmindeki kadar etti :)

Bilimsel bir bilgim yok ama hızlıca wikiyi okudum

Son düzenleme:
Regal in ön freni için bu diskten mevcut da değiştirsem mi diye düşünmekteyim, du bakalım biraz daha kurcalayalım

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Regal in ön freni için bu diskten mevcut da değiştirsem mi diye düşünmekteyim, du bakalım biraz daha kurcalayalım

Motorunu tanimiyorum ama frenlerden memnun degilsen, degistirmeye önce fren hortumlariyla baslamani öneririm.
Daha az masraf ile daha iyi sonuç alabilirsin.
Eger degilse,mevcut fren hortumlarini, çelik olanlariyla degistir.
Yine de yetmezse o zaman degistirirsin ama fren sisteminin kalitesi de sonucu etkileyecektir.
Bunu unutma.

Alttaki Disklerin daha pahali oldugunu biliyorum...

Ben birtek bunu söyliyebilirim.. :cherry:

Motorunu tanimiyorum ama frenlerden memnun degilsen, degistirmeye önce fren hortumlariyla baslamani öneririm.
Daha az masraf ile daha iyi sonuç alabilirsin.
Eger degilse,mevcut fren hortumlarini, çelik olanlariyla degistir.
Yine de yetmezse o zaman degistirirsin ama fren sisteminin kalitesi de sonucu etkileyecektir.
Bunu unutma.

Regal Raptor 250cc Chopper be Coq. Çelik fren hortumu gerektirecek kadar bir performansı yok açıkcası. O hortumlar daha çok SS lerde yüksek basınçta esnemesin diye gerekli değil mi ? Yanlış mı anımsıyorum. Ha bir de Bu disk fren çelik fren hortumundan daha ucuz :). En azından türkiyede

Diski değiştirmek yerine çift pistonlu kaliperleri deneyebilirsin 2 kat güçlü frenlerin olcağını düşünüyorum. Bide Balatada ucuza kaçma aralarında dağlar kadar fark var. Bu arada alttakinin materyalide farklıdır üstteki çabuk ısınıp çabuk soğur ama altta ki çok zor ısınmakla birlikte (pist dışında zor) zor soğur ama şeklinden dolayı bu uzun sürede öyle aman aman değildir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bendeki üsttekinden.Alttakinden kullanmadığım için bişey söylüyebilemem :queen:

Fren aleminin krali Brembodur, Brembo ne uyuyosa onu tak her yerine :)
Bende bi tek bunu soyleyebilirim. :p

Bende şunu diyebilirim ki fren frendir kardeşim :D Motorun üstünde ne varsa onu kullan fazla kurcalamaya gerek yok :)

alttaki disk çabuk sogur firen daha iyi tutar. bu yüzden hava boşlukları çok olan daha iyidir. bazı markalar orjinal altaki gibi çıkarıyor.ramzey 200 gibi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar