Beter olsunlar, batsınlar , iflas etsinler. Yerine de işini düzgün yapan şirketler, elemanlar, eskperler gelsinler. Bir sürü serefsiz eksperi oraya
doldurup, tamponun tırnağı kırıldı diye sıfır gibi aracı perte çıkarmasınlar. Malum sitede görmüyorsunuz heralde aracın 500 tl masrafı vardır ama
hasar kaydı (yani pert kaydı ) vardır üzerinde , evvaliyatında hasarı yoktur, çalışır yürür konumdadır, piyasa fiyatınndan 10 - 20 bin aşağidir
diye bir sürü ilan var. Sen bu araçların bedelini masum insanlardan bu sigotayı yaptırmaya mecbursun kisvesi altında çıkartırsan bende yiyecek
ekmeğe muhtaç olmasını temenni ederim bu sigorta şirketlerinin.
Aslında benim için pek sorun yok benim motorun 88 TL gibi bir şeydi.Ama geçenlerde burada bir başlık gördüm.3500 TL lik sıfır km motosiklete 1500-2000 TL civarı sigorta çıkarmışlar.İşte bu resmen öpülmek.Hem de hardcore.Bu tarz sigorta fiyatlarının bence hiç bir mantıklı açıklaması yok.Ayrıca hizmet konusu tartışılır kaza yaparsan o hizmeti alıyorsun.Kaza yapmadığın sürece para boşa gitmiş oluyor.Valla arkadaşların dediği gibi zarar ediyorlarsa kapatırlar dükkanı defolup giderler.Belli ki kimsenin zarar ettiği yok hepsi tam gaz devam.Devlet ve sigorta şirketleri elele iyi yoluyorlar milleti.
Not: Zarar etme konusu yazımda belirttiğim üzere trafik sigortası ve sağlık sigortasına özel. Bir kez daha dikkatli okursanız neden buna katlandıklarını da yazdım.
Dikkat çektiğiniz noktada haklısınız. Yalnız şöyle bir durum var: Eksperler sigorta şirketlerinden bağımsız, devletin atadığı görevlilerdir. Yani bu konuda bir dolandırıcılık, kayırma vs oluyorsa her zamanki gibi tanıdık, eş dost, rüşvet vs yoluyla oluyordur. Bunlara izin verilmemesi lazım kesinlikle. Ama şüphe etmenize gerek yok. Stratejik bir pozisyonda çalışıyordum ve her türlü kar-zarar vs rakamları her daim elimin altındaydı. Kar etmiyorlar. Hem de yıllardır. Kar etmek gibi de bir hedef yok, sadece zarar azaltma var.
Bir de zarar etsinler batsınlar beter olsunlar demişsiniz. Valla öyle istiyorsanız olsun, babamın şirketi değil ancak kamu yararını düşündüğünüz zaman çok büyük darbe olacaktır.
Başınıza hiç %100 karşı tarafın suçlu olduğu bir kaza gelmedi mi? Varsayalım adamın 70 model kuşgillerden bir arabası var. Sende de son model Panigale. Canınıza bir zarar gelmedi ve motosikletiniz pert oldu kaza sonucu. Bu adamın -muhtemel gelir seviyesini göz önüne alacak olursak- sittin sene bütün varını yoğunu satıp çoluğu çocuğuyla kapı önünde kalsa bile sizin zararınızı ödeme şansı yok. Öyle dava icra uğraşır durusunuz. İnsanları da hayati derecede mağdur edersiniz. Bu ekstrem bir durum olmakla beraber daha ufakları da sizi hayatınızdan bezdirecektir.
Sigorta mantığı dünyanın en eski ticari oluşumlarından biridir ve zamanında Lloyd tarafından ortaya atılmış, gemi taşımacılığında yaşanılan kayıplar sonucu kaptanların birlik olup gönüllü kurduğu bir havuz sistemine dayanır. İhtiyaçlar günümüze kadar bu seviyiye geldi ki sigorta da şu anda hayatın bu kadar içinde. Yani tamamen kendiliğinden ihtiyaçtan doğmuş bir oluşumdur. Emin olun şu anda yok etsek çok pişman oluruz. Eğer sadece trafik ve sağlık sigortasını kullanıyorsanız günü sonunda, yıllar geçtikten sonra siz karlı duruma geleceksiniz. Ancak bu primler ödenemiyorsa bilin ki o sigortasını ödeyemediğiniz değer sizin için lükstür.
Yurt dışında insanlar bu primler çok daha yüksek olmasına rağmen rahat rahat ödüyorlar. Bu problem sigorta şektörünün değil, ülkenin genel refah seviyesi ve insanların kendi ekonomik düzeylerinin üstünde hayatları zorlamasından ileri gelmektedir. Bunun sorumluları da bellidir ve her fırsatta tekrar ödüllendirilmektedir. O yüzden içinde bulunduğumuz durum her türlü müstahaktır ve adildir. Arkanıza yaslanın ve yeni Türkiyenin keyfini çıkarın.