Branda Altına Koku Bırakan Kedi Sorunu

Koku bırakma olayını yaşadınız mı. namussuz gidona kadar püskürtüyor :(

O ne yahu? İtfaiye hortumu gibi ahahahaha. Benim motoru koyduğum yerde goldwing’li komşum var. Prize takılan bir alet takıyor. Kediler sesi duyunca çıldırıp, gelmiyorlar. Tek sorun benide delirtiyor. Kendisinin sesi duymadığına yemin ediyor.

Koku bırakma olayını yaşadınız mı. namussuz gidona kadar püskürtüyor :(

Kediler yattıkları yere değil, etrafına koku bırakıp işaretliyorlar.

Battaniyeyi boydan boya, arka selenin ucundan itibaren gidon dahil komple örtüyorum.
Motorun hemen yanına iki ahşap kasa koydum.
Sabah çıkarken battaniyeyi kasaların üzerine örtüyorum.
Akşam geldiğimde orada yatıyor oluyorlar.
Battaniyeyi motora örtünce çıkıp sele üzerinde yatıyorlar.
Sanırım bizim kediler o battaniyeyi evi bellediğinden koku atmıyorlar üzerine.

Garajda koku var ama battaniyede veya motorda koku yok...

Önceki motorda battaniye kullanmadan önce, motoruda işaretlemişlerdi ve motor kokuyordu.

Motosikleti
Africa Twin 1000 DCT / Arora Verano 50
konuyu hortlatalım eski çözümlere ek yenilerde kesin çözüm diyebileceğiniz bir şeyler var mı? Siteden bahçeli bir eve taşındım branda sipariş ettim haftasonu memlekete gitmiştim sabah yağmur yağmış iyi ki branda almışım moturum ıslanmadı derken motorun yanına gelince önce 1 tanesi brandayı kaldırmaya çalışırken daha büyük 1 tanesi içinden çıktı sonra baktım ıslak ve çamurlu patileriyle selenin üzerinde cirit oynamışlar sanki çizik de atmışlar bayağı ne yapsak nasıl yapsak kedileri severim ama bu şekilde anlaşamayız onlarla.

Motosikleti
D400
konuyu hortlatalım eski çözümlere ek yenilerde kesin çözüm diyebileceğiniz bir şeyler var mı? Siteden bahçeli bir eve taşındım branda sipariş ettim haftasonu memlekete gitmiştim sabah yağmur yağmış iyi ki branda almışım moturum ıslanmadı derken motorun yanına gelince önce 1 tanesi brandayı kaldırmaya çalışırken daha büyük 1 tanesi içinden çıktı sonra baktım ıslak ve çamurlu patileriyle selenin üzerinde cirit oynamışlar sanki çizik de atmışlar bayağı ne yapsak nasıl yapsak kedileri severim ama bu şekilde anlaşamayız onlarla.

Uzun bir camaşır ipi alın brandayı taktıktan sonra gidon hizası / sele hizası / topcase hizası 3 tur sarın öyle bağlayın. 30 saniyenizi almaz ve kedi girecek yeri zor bulur.

ya da önceki sayfalarda demişimdir branda yapmayacak iseniz , 2 sele uzunlugun da genişçe bir tahta alın, selenin üstüne koyuverin, kedi cıktıgında sallandığı için korkup cıkmıyor.

Ha bunlara rağmen cıkan kedi var ise motorun üstüne brandalamak ya da tahta koymak yerine üst yüzeye boylamasına deniz havlusu gibi uzun bir havlu serin, hayvan yattıgında orayı kirletsin :D

Su an kapalı garajda duruyor motor ama bazen manyagın birisi giriyor içeri, bende üstüne havlu örtüyorum. Hem üst yüzey toz olmuyor hem de kedi cıkarsa havluyu yıkaması kolay.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben de bahçeli eve taşınınca artık branda ile uğraşmaktan bıktım deyip akordiyon çadır şeklinde motogaraj almıştım, 2 yıl oldu hala sapasağlam, brandası kalın, üzerine kediler yatıyor ama tırnaklarını geçiremediler daha. içeri girmeleri imkansız.
Ben geniş iki motorluk olanından almıştım vstrom'un yanına çocukların iki bisikleti de sığmıştı, xmax'ı da getirince artık xmax ve vstrom yanyana duruyor, çocuklar bisikletleri bodrum kata indirip çıkarmak zor gelmeye başladı xmax'ı sat bir an önce de bisikletlere yer açılsın diyorlar. :)

Bu linkten çadır branda üreticisinin instagram sayfasında benim gönderdiğim video var:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Daha önce İstanbulda yaşıyorken xmax'ı branda ile parkediyordum, brandanın altından kedi girip seleye yatmasın diye brandayı örttükten sonra sele hizasından iki tane kancalı lastiği birbirine bağlayıp motoru komple sarıyordum seleye çıkacak yer kalmıyordu.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bu işe bütçe ayırırım derseniz doğrudan motokabin alın. Ya da brandalı kabinler.

Sirke ruhumu neydi almıştım bi ara. Kokusu keskin. Uzaklaşıyorlar. Narenciye yağı dökülmüş pamuğu selenin sağına soluna sokuncada biraz etkisi olmuştu. Bu yöntemler işe yarayabilir ama her kedi sallamıyor. En garantisi kabin.

Motosikleti
Bu işe bütçe ayırırım derseniz doğrudan motokabin alın. Ya da brandalı kabinler.

Sirke ruhumu neydi almıştım bi ara. Kokusu keskin. Uzaklaşıyorlar. Narenciye yağı dökülmüş pamuğu selenin sağına soluna sokuncada biraz etkisi olmuştu. Bu yöntemler işe yarayabilir ama her kedi sallamıyor. En garantisi kabin.
Kabin'i bizim bahçeye koymak apartmanda diğer daire sahiplerinden izin falan uğraştırır, hem de pahalı gelmişti, önce bu çadır şeklinde brandalı kabini koyayım hem arka bahçedeki o alanı sahiplenmiş olurum diye almıştım, iki yıl oldu eskimedi hala, içine bodrum kattan depodan elektrik kablosu da çektim, motoru parkedince şarj cihazı da bağlayabiliyorum. Eskirse motokabinlere de bakacağım ama büyük ihtimalle yine pahalı gelecek.

Motosikleti
ben de o akordiyon şeklinde olanlardan düşünüyordum ama biz kiracıyız ev sahibi adama henüz tam anlatamadım bidahaki denk geldiğimizde o konuyu tekrar açıp söylemeyi düşünüyorum ama o da arka tarafa yap diycek orda merdivenler var nasıl olur bilmiyorum. temudan bagaj lastikleri almıştım onlar gelince bırandayı sıkıştırmayı deneyeyim başarılı olursa bir süre devam ederim.

Motosikleti
ben de o akordiyon şeklinde olanlardan düşünüyordum ama biz kiracıyız ev sahibi adama henüz tam anlatamadım bidahaki denk geldiğimizde o konuyu tekrar açıp söylemeyi düşünüyorum ama o da arka tarafa yap diycek orda merdivenler var nasıl olur bilmiyorum. temudan bagaj lastikleri almıştım onlar gelince bırandayı sıkıştırmayı deneyeyim başarılı olursa bir süre devam ederim.
Bagaj lastikleri ile sıkıştırmak işe yarıyor. ama ben daha çok pratik olsun diye almıştım. Arka bahçeye koydum ön taraftan görünmüyor, özellikle karanlıkta falan görünmesin dikkat çekmesin diye de gri renkli olsun demiştim. apartmanda kimseye de sormadım, direkt koydum zaten orada dolanan pek kimse olmuyordu, sonradan bir iki kişi o ne diye soracak oldu, motor var içinde, yağmurdan güneş altında durmasın diye koydum dedim ses etmediler.
Zaten iki hafta önce apartman yöneticiliğini de bana kitlediler. :) Artık kimse laf etmez.

Motosikleti
dün branda çekip scooter olduğu için ayakların olduğu kısıma 2 tane taş koydum baktım başka açık girebilecekleri yer yoktu sabah bıraktığım gibi duruyodu işe yaradı sanırım :D

reo

Ben de kedilerden çok çektim hala da çekiyorum; deponun üstüne dahi çıkıp etrafı çiziyorlar. Sonunda şöyle bir yöntem buldum, işe yarıyor.
Bir karton kutuyu açıp, seleyi ve depoyu kapatacak şekilde uzun bir karton elde ettim, Bunun bir yüzüne koli bandı yapıştırarak geçirmezlik sağladım, geçirmez olan yüzeye fırçayla biraz yağ sürdüm. Bu kartonu motorun üzerine koyuyorum ve kediler bunun üstüne çıkmıyor.
Ayrıca kartonu rüzgar atmasın diye aynalara gelen yerlere girinti açtım böylece aynaların bağlantı demirine geçiyor ve oynamıyor. Arka taraftan da çanta demiri ile selenin arasına sıkıştırıyorum, sabit duruyor.

Fotoğrafı koymayı becerebilirsem aşağıdaki gibi.

Motosikleti
Ben de kedilerden çok çektim hala da çekiyorum; deponun üstüne dahi çıkıp etrafı çiziyorlar. Sonunda şöyle bir yöntem buldum, işe yarıyor.
Bir karton kutuyu açıp, seleyi ve depoyu kapatacak şekilde uzun bir karton elde ettim, Bunun bir yüzüne koli bandı yapıştırarak geçirmezlik sağladım, geçirmez olan yüzeye fırçayla biraz yağ sürdüm. Bu kartonu motorun üzerine koyuyorum ve kediler bunun üstüne çıkmıyor.
Ayrıca kartonu rüzgar atmasın diye aynalara gelen yerlere girinti açtım böylece aynaların bağlantı demirine geçiyor ve oynamıyor. Arka taraftan da çanta demiri ile selenin arasına sıkıştırıyorum, sabit duruyor.

Fotoğrafı koymayı becerebilirsem aşağıdaki gibi.

fotoğraf gözükmüyor biraz hayal edebildim ama bizim bahçede yüksek rüzgarda hala orda kalır mı emin değilim.

reo

Simgeye tıklayınca siteye gidiyor, orda görünüyor. Mobilden ilk defa resim yükledim idare edin :)

Karton maliyetsiz ve pratik, kullanmadığım zamanda ikiye katlayıp kenara koyuyorum.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Zaten iki hafta önce apartman yöneticiliğini de bana kitlediler. :) Artık kimse laf etmez.
Sıkıyorsa etsinler! 🤪
SabriBey.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar