Brakial Pleksus ve Motor Kazası Hikayesi

Brakial Pleksus Lezyonunu Biliyormusunuz?

Merhabalar MT Ailesi foruma yazmayalı çok uzun zaman oldu size kaza hikayemi üzülerek anlatıcam.

11 Temmuz 2013 gece 03.30'da cbr250 motorumla kaza yaptım. Tecrübe çok bende diyenlere ders niteliğinde bir yazı yazıyorum.

2010 yılında yuki marka cub motorumla başlayarak, 2011 yılında cbr 125r aldım. 2 yıl kullanarak 2013 yılında cbr250 aldım.Toplamda 68 bin km yol yaptım.Gelelim kaza faslına gece yarısı evime dönerken başka bir motor ışıksız vaziyette önüme çıktı ve motora ortadan çarptım 20 metreye yakın sürüklendim. Ve bunun sonucu komaya girerek 42 gün komada kaldım. Kalktığımda ise sol kolum çalışmıyor (Brakial Pleksus) sol gözüm görmüyor, dalak ve safra kesem alınmış, kürek kemiğim, elmacık kemiğim, alt çenem kırık ve her yerim kesik içindeydi. Hastaneden çıktığımda 3 kişi zor yürütüyordu. 27 kilo vermiştim, tüm kaslarım erimişti. Ekipmanlarım dizlik hariç tamdı kaza sırasında Venom marka deri mont ve LS2 marka kaskım vardı. Yoğun bakımdan çıktıktan 1 ay sonra kolum için ameliyat oldum ve bol fizik tedavi gördüm 6 ay sonra tekrar kolum için ameliyat oldum ve şu an kolum parmaklarım çalışmıyor. Büyük ihtimallede çalışmayacak. Fakat hala yılmadım gayret gösteriyorum. Brakial Pleksus Lezyonuna gelirsek bu bir sinir hastalığı genellikle doğum esnasında ebenin yanlış şekilde bebeği çıkarmasıyla bilinir bu fakat motor kazası sonucu görülme oranı daha yüksek kısaca motorcu hastalığı da deniyor ve araştırınca Türkiye de çoğu kişide var. Kaza esnasında kolun geriye gitmesi omuzun şiddetli çarpılması bu hastalığa davetiye çıkartıyor. Ben motosiklet kullanırken bunu bilmiyordum sizlere de kısaca anlatmak istedim araştırıp daha detaylı öğrenebilirsiniz ve ekipmanlarınızı daha kaliteli alabilirsiniz.

Okuduğunuz için çok teşekkürler. Hikaye veya ders niteliğinde yazdım kesinlikle övündüğüm bir yazı, hikaye değil.

Umarım bir gün kolum iyileşir ve tekrar 2 tekere devam ederim...

QgnkOj.jpg

XYgnR5.jpg

b40O7m.jpg

dqJ6gp.jpg

5RvA65.jpg

DkALjm.jpg

02ZPQL.jpg

Dostum çok geçmiş olsun,çok ciddi bir kaza geçirmişsin umarım en kısa sürede düzelir kolun, yılmıyorsun bu çok güzel bir şey eminim kazanan sen olacaksın.Yardıma ihtiyacın olur ise bana özelden yaz hangi konuda olduğu önemli değil,arada ayvalığa geliyorum seve seve yardımcı olurum.

Off çok kötü oldum valla, hocam çok geçmiş olsun Allah'ım sen yarım et, inşallah en kısa zamanda düzelirsin

En kısa zamanda eski sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle. Okurken bile kötü olduk ki siz bunları yaşıyorsunuz.
Allah sabır ve sağlık versin.

Off çok kötü oldum valla, hocam çok geçmiş olsun Allah'ım sen yarım et, inşallah en kısa zamanda düzelirsin

Çok teşekkürler

En kısa zamanda eski sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle. Okurken bile kötü olduk ki siz bunları yaşıyorsunuz.
Allah sabır ve sağlık versin.

Her şey zor ama nefes aldıkça alışıyor insan teşekürler çok.

Dostum çok geçmiş olsun,çok ciddi bir kaza geçirmişsin umarım en kısa sürede düzelir kolun, yılmıyorsun bu çok güzel bir şey eminim kazanan sen olacaksın.Yardıma ihtiyacın olur ise bana özelden yaz hangi konuda olduğu önemli değil,arada ayvalığa geliyorum seve seve yardımcı olurum.

Beklerim mutlaka görüşürüz geldiğinde, çok teşekkürler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun en kısa sürede düzelmen dileği ile, ama 2 teker diyorsun bence vazgeç 2 teker sevdasından artık

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Büyük geçmiş olsun arkadaşım.
İnşallah en kısa sürede eski sağlığına kavuşursun.

Geçmiş olsun, umarım iyileşip hayatına devam edebilirsin. Moralini yüksek tut kendine iyi bak..!

tekrar geçmiş olsun kankacım. tosun gibisin şimdi takip ediyoruz

Gecmis olsun temennisi ile bol bol fizik tedavi ile gececek insallah :)
O isiklari yanmayan vatan evladinin durumu nasil :(.

Hocam çok çok geçmiş olsun, umarım iyileşirsiniz iki tekere dönebilirsiniz. Bu meret çok tehlikeli ama bir o kadar da zevkli. En önemlisi başka insanların aptallıklarını hatalarını telafi etmek zorundayız. Kendinize öok dikkat edin. Umarım bir an önce eski sağlığınıza kavuşursunuz.

geçmiş olsun.

biz ne desek boş...

sana ilham verir mi bilmiyorum ama yine de paylaşmak istedim.

Avuturalya'da bir kamyonun çarpması sonucu sağ kol ve sağ bacağını kaybeden ve bu şekilde halen motor sürüp pistlerde yarışan bir motorcu var.

ismi Alan Kempster, internette left side story diye aratırsan hikayesini anlattığı videoyu bulabilirsin.

Tabi ki sana ayağa kalkıp tekrar motora bin demiyorum ama hayat mücadelesinde herkesin kendisine örnek alması gereken bir kişi kendisi.

Engeller önce insanın kafasında başlar...

Kendine iyi bak.

Biran önce iyileşmen ve tekrar motor kullanmaya başlaman dileğiyle. Allah yardımcın olsun.

Çok geçmiş olsun dostum, büyük direnç göstermişsin her şeye, yolun açık olsun.

Bu azimle o kol kurtulamaz senden. Bir an önce iyileştir de dön iki tekere.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar