Bp? Po? Opet? Sheel? Tp?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kastamonu'da işler şu şekilde yürüyor sanırım
Reyiz henüz bizim buralarda petrol bulamadığı için mejburen öyle. :rolleyes:
9kzmjs9.jpg

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Şimdi anlaşıldı abi. O yüzden PO logosu yerine insan var haritada

shell yakın diye oradan alıyorum, ancak ayırt etmem, hangisi denk gelirse alırım.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Eskiden benzin istasyonu denmezdi 50 yaş üstü hatırlar "petrol" denirdi , arkadaşın yaşını bilmiyorum belki "petrol" yazdı otomatik "ofisi" eklendi yazarken 🤔
"Can"lı çocuk yapma modası 80'lerden sonra yayıldı, onlar da daha ellisine girmedi. Bilemiyorum artık.:unsure:

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Açıkçası bunlar hep tecrübe işi, benim shell'e aram yok. Mecbur değilsem almam. Po ve Opet'i daha dürüst buluyorum. Bp kalmadı azizim. Olsa dükkan senin. Yerleşim yeri içi yerlerden veya şehirlerarası otobüslerin durduğu yerlerden almaya gayret ederim. Ucuz diyen, kıytırık markalardan daha hayatımda almadım. Bir kere Denizli-Kale-Antalya yolunda bakkaldan güğümle almıştım.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Hicbirinin farki yok. Sehir rafinerisi veya deposu neresiyse oradan toplu satiliyor yada dagitima ugruyor. Ulkeye girip yerlilestirildikten sonra hepsi ayni. ULSD10 ppm, RON95 ticari isimler seklinde giris yapiyor. Samsun'da SADAŞ, Marmara'da MDH, Turpas, P.Ofisi, Trabzon'da Aytemiz, Giresun'da Tirebolu Opet, Izmir'de Aliağa STAD, SOCAR, Tupras, Antalya'da Akdeniz, Mersin'de Petrol Ofisi(NATO) ve Opet gibi tesislerden iç illere vs gonderiliyor.

Hizmetinden memnun kaldiginiz, indirimli yakaladiginiz yerden alin. Kaliteyi genel olarak istasyondaki personel belirliyor, markalardan ziyade. Pendik'te yasayan birisi olarak Taslibayir TP. Carsamba ve Cumartesi %3 daha uygun oluyor 😁.

• Beğen
Tepkiler: ACT
Motosikleti
Ns200 15"
Eskiden benzin istasyonu denmezdi 50 yaş üstü hatırlar "petrol" denirdi , arkadaşın yaşını bilmiyorum belki "petrol" yazdı otomatik "ofisi" eklendi yazarken 🤔
Abi bazen derim petrolde araba su tutalım diye, İstanbul'da ilgimi çeken bir konu istasyonlarda neredeyse self servis yıkama yoktu. Gerçi haklılarda, taşı toprağı altın olan yerede gereksiz self servis yıkama.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

"Can"lı çocuk yapma modası 80'lerden sonra yayıldı, onlar da daha ellisine girmedi. Bilemiyorum artık.:unsure:
Emmi peki "su" lu çocuk yapma ne zaman başladı? :)

Abi bazen derim petrolde araba su tutalım diye, İstanbul'da ilgimi çeken bir konu istasyonlarda neredeyse self servis yıkama yoktu. Gerçi haklılarda, taşı toprağı altın olan yerede gereksiz self servis yıkama.
Babadan duyduysan kulak aşinalığı olabilir gerçi sen 20 yaşında puro içen eski kasa Merso hayranı birisin , reenkarnasyona inanasım geliyor 😅

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Açıkçası bunlar hep tecrübe işi, benim shell'e aram yok. Mecbur değilsem almam. Po ve Opet'i daha dürüst buluyorum. Bp kalmadı azizim. Olsa dükkan senin. Yerleşim yeri içi yerlerden veya şehirlerarası otobüslerin durduğu yerlerden almaya gayret ederim. Ucuz diyen, kıytırık markalardan daha hayatımda almadım. Bir kere Denizli-Kale-Antalya yolunda bakkaldan güğümle almıştım.

ben shell den alırım.Çunku sarı kırmızı.
Opet e girmem çunku Ali koç fenerli... Şampiyon cimbommm.Nasılll koydu cimbommm ooooooo oooooooo cim bom bommmmm

dafadg

Tüpraş koc un biliyoruz yazmayın sakın.

Motosikleti
Ns200 15"
Babadan duyduysan kulak aşinalığı olabilir gerçi sen 20 yaşında puro içen eski kasa Merso hayranı birisin , reenkarnasyona inanasım geliyor 😅
Abi babadan değilde sanırım evimin yakınındaki Petrol ofisine yıkamaya giderken kısaltmak için kullanırken akılda kaldı. Mercedes hastasıda pek değilimdim aslında, ilk Grand Cherokee 5.2 alacaktım çok dağınık geldi uğraşamam dedim sonra E34 520 İ baktım onunda kliması ve parça sıkıntısı vardı. Bursa'ya dönerken abim bunun ilanı attı bende "Neymiş bu W124? Neden bu kadar seviliyor?" diye aldım, biner binmez anladım ne olduğunu. :)

Dolaylı yollardan bir şeyler olmuş ama karışık işte.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Motosikletimi yıkatacağım,
Hangi petrol ofisinde :) (yakıt istasyonu olarak okuyun) yıkatayım? :)

Bak içinde motosiklet geçtiği için, soru da otomatikman :) motosikletle ilgili oldu…

Motosikleti
Motosikletimi yıkatacağım,
Hangi petrol ofisinde :) (yakıt istasyonu olarak okuyun) yıkatayım? :)

Bak içinde motosiklet geçtiği için, soru da otomatikman :) motosikletle ilgili oldu…
Hangisinin kostiği az, motosikletinize az zarar veriyorsa oradan.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hangisinin kostiği az, motosikletinize az zarar veriyorsa oradan.

onu nasıl anlıyoruz ustat ?

shell den alınca benim motor bi sahlanıyor etkisi hemen hissediliyor. ama kostik konusunu anlamak problem.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra

shell den alınca benim motor bi sahlanıyor etkisi hemen hissediliyor. ama kostik konusunu anlamak problem.

Bazı parçalarda kalıcı izler bırakıyor. Özellikle eloksal kaplama parçalarda. En iyisi Ph Nötr Şampuan alıp kendin yıkamak.

Birde son bilmem kaç bin km ortalamasında 4.1 litre yaktırırken nasıl anladın şahlandığını? :unsure: Ekonomi şahlanması gibi bir şey mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada kostiksiz şampuan diye bir şey yok. Orantısız hammadde girilmiş bileşenler var. Bir yazıda gayet mantıklı bir şekilde açıklanmıştı. Kimyager varsa aramızda açıklayacaktır. Orantısız konulan hammaddeler kirin pisliğin ama aynı zamanda cildimizin ve diğer tabakaların (deri boya plastik vb. yani motorumuzda kaçındığımız kısım) anasını ağlatıyor. Bizim kullanmamız gereken terazinin tam ortasında bir dengede bileşene sahip şampuan. O yüzden PH nötr olmalı. Çoook uzun zaman önce bir yazı okumuştum bulursam atacağım buraya.

Son düzenleme:
Motosikleti

Koklayacaksın. Kostik kokusunu tanıman lazım, bilmen lazım. Ayrıca dokunduğunda derin hemen buruşuyorsa oradan kaçacaksın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar