böyle bir şey olabilirmi

saolun şu an yoğun oldugum ıcın gıdemedım ama en kısa zamanda aldırıcam o da wergı borcu odememk ıcın

ben zamanında 94 tofaşın vergisini yatırken memurla aramdaki dialog (abartmıyorum!!!)

-arabanın 74 ten kalma borcu var.
-nasıl olur memur bey?
-74 te tüp bağlatmışsınız bir de vergisini ödememişsiniz?
-hıııı???? yahu araba 94 model!!!
-bilgi işleme git düzeltsinler... tüm yatırdığın makbuzları da götür.
-makbuz mu??? hmmmm... (sdkjhdfhf -anlayan anladı-)
-tık tık.
-buyrun.
-benim araba 94 ama 74 ten borcu var(mış)
-allah allah... bunun işi uzun, onu, bunu, nikahını filan kap gel o arada belkieşşek sudan gelebilir ihtimali.
( abi allaha kurban olayım. o sırada cep telefonu düştü ve kapağı filan kırıldı. ben de atladım olaya)
-ben cep telefoncuyum ( beyaz bir yalan :) ) ben onu size yapıp getireyim, siz şu işi hallediverin.
-masraf ne tutar?
-siz halledin ben yapıp geleyim, sizin iş ne kadar sürer?
-10 dakka ( ulan hani işim uzundu diyecektim sustum)
-hasar görmüş olabilir. 2-3 saat sürer en az ama siz halledin ben gelecem.dosyam sizde kalsın, telefona mukabil.
-tamam ama çabuk olsun, çocuklar arar.

arkadaşıma gittim 3 ytl ye bir kapak alıp taktım. kontrol ettim bişey yok. arkadaşla 1-2 saat sohbet edip çıktım

-tık tık.. ne oldu bizim dosya?
-tamam tamam, valla aslında çok uğraşırdın ama biz hallettik işte
-sizin de telefonun beyni hasar görmüş, sıfır beyin taktım ( yalanlar gittikçe beyazlaşıyor)
-borcumuz var mı?
-yok ablam ne borcu siz beni bu işten kurtardınız ya, allah razı olsun.
-(ikinci memure) yaa benim de cep arada bi kapanyo, ne yapsak?
-modeline bakayım ( baktım) bunun parçası elimde yok, ben sipariş edip getirteyim. parça gelir gelmez uğrar yaparım telefonu ( aha bu da beyaz ötesi yalan)
-iyi günler memure hanım
-benim telefonu unutma sakın.
-merak etmeyin, yoksa sicileme kayarsınız.
-iyi günler canım. unutma sakın
-iyi günleeerrr

ya işte böyle..... evdekilere anlatınca abim gülmekten kırılmıştı. zati o günden beri abimi yapıştırıcıyla birleştirdik. sağlıcakla kalın...

abi gülmekten yerlere yattım walla helal olsun böle düzene :mrgreen:

Mersin İl Temsilcisi
abi bu süper ya helal olsun:)

sağoluuun sağolun...:cherry: keşke hep böyle şanslı olsak.

abi gülmekten yerlere yattım walla helal olsun böle düzene :mrgreen:

valla helal olsun, yazıklar olsun...:bounce:

demekki bir araç aldığımız ilk yapmamız gerekenler...

1-motor no ve şasi no faturalardakiyle aynı mı diye kontrol edilecek ve ruhsatla uyuşup uyuşmadığına bakılacak
2- internetten değil de vergi dairesine kontrol ettirilecek
3-vergiler banka yoluyla değil, direk ilgili vergi dairelerine yatırılacak
4- devlet dairelerinde nüfuslu bir DAYI(!) sahibi olunacak :bounce::queen:

Son düzenleme:
Buda bizzat metal işleri hocamızn ağzından:

tapu ile ilgili bir iş için mustafa hoca blediyeye gider(kendinin yüzü hiç gülmez ondaki o sıfat varken 7 mahalle ötye kaç)
evrakları tamamdır sadece 1 evrağı müdür götürüp imzalatması gerekir neyse bizim hoca gider müdürün odaya tıktık
-gir
-müdür bey şu evrak imzalancakmış.
-müdür(kafasını gazeteden kaldırmadan hatta evrağa şöle bi bakıp)ıııı bu olmamış cart curt nosu eksik git bilmem nereye git al gel deyip masanın ucuna atar
-(bizim hocada ters adamdır dedimya hayat boyu yüzünün güldüğünü gören olmadı)bizim mustafa hoca evrağı alır müdürün önüne çarpar(müdür kafayı kaldırır o bed suratı görür hali ile tırsar)
-mustafa hoca al bu evrağı der yanlış yapan memurunu ara gelsin yada git düzelt der.
-müdür telefon açıp sorar işi 10 dk kalmaz hal olur.
bizim hoca sınıfta aynen şöle dei bu ülkede bişi yapabilmek için ya rüşvet yedircen yada haklarını çok iyi bilcen

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar