böyle bir şey olabilirmi

slm herkese bundan 6 ay kadar önce motorumu aldım 6 ay dolduğu içinde vergisini ödemek için gayrettepe vergi dairesine gittim yaklaşık bir saat kadar sıra bekledikten sora ruhsatımı ve muayne belgesini uzattım adam bılgısayara baktı baktı baktı sana kötü bi haberim war dedi. Aracımı kayıt etmemişlermiş halbuki araç plakasını yazınca nette gözüküyor her nasılsa artık elime bir kağıt tutuşturdu aracın bağlı olduğu şubeye git ordan aracın dosyasını al ordan bilmem nereye ordan da bilmem nereye sanki cebime giricek vergi peşnden koşturucaz her seyi düzgünce yapsanızda size emir wermekten geri kalmayan bürokrasiye teşşekür ediyorum sadece sizlerle paylaşmak istedim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Allah kurtarsın... :queen:

Binde bir rastlanan bir durum...

Niye kayıt altına aldırıyorsun ki , bence aldırma ;

öyle gezerdim senin yerinde olsam..

olur canım olur yurdum da böyle durumlar olur...hatta senin şaşırman ilginç...:cyclopsan

harbiden allah kurtarsın.
allah kimseyi bürokrasinin eline düşürmesin:)

da anlamadığım internette araç sorgulamada plakamı yazınca araç bilgileri çıkıyor ve 30 ytl lık 6 aylık vergıyı bır ıkı ay gec yatırınca faizi ne kadar olabilir acaba bir fikriniz warmı

Mersin İl Temsilcisi
ben zamanında 94 tofaşın vergisini yatırken memurla aramdaki dialog (abartmıyorum!!!)

-arabanın 74 ten kalma borcu var.
-nasıl olur memur bey?
-74 te tüp bağlatmışsınız bir de vergisini ödememişsiniz?
-hıııı???? yahu araba 94 model!!!
-bilgi işleme git düzeltsinler... tüm yatırdığın makbuzları da götür.
-makbuz mu??? hmmmm... (sdkjhdfhf -anlayan anladı-)
-tık tık.
-buyrun.
-benim araba 94 ama 74 ten borcu var(mış)
-allah allah... bunun işi uzun, onu, bunu, nikahını filan kap gel o arada belkieşşek sudan gelebilir ihtimali.
( abi allaha kurban olayım. o sırada cep telefonu düştü ve kapağı filan kırıldı. ben de atladım olaya)
-ben cep telefoncuyum ( beyaz bir yalan :) ) ben onu size yapıp getireyim, siz şu işi hallediverin.
-masraf ne tutar?
-siz halledin ben yapıp geleyim, sizin iş ne kadar sürer?
-10 dakka ( ulan hani işim uzundu diyecektim sustum)
-hasar görmüş olabilir. 2-3 saat sürer en az ama siz halledin ben gelecem.dosyam sizde kalsın, telefona mukabil.
-tamam ama çabuk olsun, çocuklar arar.

arkadaşıma gittim 3 ytl ye bir kapak alıp taktım. kontrol ettim bişey yok. arkadaşla 1-2 saat sohbet edip çıktım

-tık tık.. ne oldu bizim dosya?
-tamam tamam, valla aslında çok uğraşırdın ama biz hallettik işte
-sizin de telefonun beyni hasar görmüş, sıfır beyin taktım ( yalanlar gittikçe beyazlaşıyor)
-borcumuz var mı?
-yok ablam ne borcu siz beni bu işten kurtardınız ya, allah razı olsun.
-(ikinci memure) yaa benim de cep arada bi kapanyo, ne yapsak?
-modeline bakayım ( baktım) bunun parçası elimde yok, ben sipariş edip getirteyim. parça gelir gelmez uğrar yaparım telefonu ( aha bu da beyaz ötesi yalan)
-iyi günler memure hanım
-benim telefonu unutma sakın.
-merak etmeyin, yoksa sicileme kayarsınız.
-iyi günler canım. unutma sakın
-iyi günleeerrr

ya işte böyle..... evdekilere anlatınca abim gülmekten kırılmıştı. zati o günden beri abimi yapıştırıcıyla birleştirdik. sağlıcakla kalın...

eskiden bilgisayarlı sistem de yoktu arkadaşlar, halimiz için şükredelim.
benim arkadaşın 115 cc kinetic scooter var, vergisini ödemeye gittiğinde şok olmuş, 115 cc nin yanına yanlışlıkla bir sıfır atılmış ve 1150 cc olarak vergilendirilmiş. buda bilgisayarlı sistem bürakrasisi oluyor galiba, türkiyede aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.. en iyisi gurbetçiler, bende canada veya isvecte yasamak isterdim doğrusu. en azından devlet halkına zulmetmiyor. ama ne yazıkki türkiyeyi terk de edemiyorsunuz, devlet bırakmıyor, iltica bile yasak.

olabili yo tabi
benim kinin ruhsatı yenilenirkende ruhsata muayene geçerlilik süresi ni 2009 a kadar geçerli yazmış yanlışlık oldu ama şanslıymışsın dediler bende teşekkür ettim .vergilerini ödesemde muayene den yırtarız inşallah

ben zamanında 94 tofaşın vergisini yatırken memurla aramdaki dialog (abartmıyorum!!!)

-arabanın 74 ten kalma borcu var.
-nasıl olur memur bey?
-74 te tüp bağlatmışsınız bir de vergisini ödememişsiniz?
-hıııı???? yahu araba 94 model!!!
-bilgi işleme git düzeltsinler... tüm yatırdığın makbuzları da götür.
-makbuz mu??? hmmmm... (sdkjhdfhf -anlayan anladı-)
-tık tık.
-buyrun.
-benim araba 94 ama 74 ten borcu var(mış)
-allah allah... bunun işi uzun, onu, bunu, nikahını filan kap gel o arada belkieşşek sudan gelebilir ihtimali.
( abi allaha kurban olayım. o sırada cep telefonu düştü ve kapağı filan kırıldı. ben de atladım olaya)
-ben cep telefoncuyum ( beyaz bir yalan :) ) ben onu size yapıp getireyim, siz şu işi hallediverin.
-masraf ne tutar?
-siz halledin ben yapıp geleyim, sizin iş ne kadar sürer?
-10 dakka ( ulan hani işim uzundu diyecektim sustum)
-hasar görmüş olabilir. 2-3 saat sürer en az ama siz halledin ben gelecem.dosyam sizde kalsın, telefona mukabil.
-tamam ama çabuk olsun, çocuklar arar.

arkadaşıma gittim 3 ytl ye bir kapak alıp taktım. kontrol ettim bişey yok. arkadaşla 1-2 saat sohbet edip çıktım

-tık tık.. ne oldu bizim dosya?
-tamam tamam, valla aslında çok uğraşırdın ama biz hallettik işte
-sizin de telefonun beyni hasar görmüş, sıfır beyin taktım ( yalanlar gittikçe beyazlaşıyor)
-borcumuz var mı?
-yok ablam ne borcu siz beni bu işten kurtardınız ya, allah razı olsun.
-(ikinci memure) yaa benim de cep arada bi kapanyo, ne yapsak?
-modeline bakayım ( baktım) bunun parçası elimde yok, ben sipariş edip getirteyim. parça gelir gelmez uğrar yaparım telefonu ( aha bu da beyaz ötesi yalan)
-iyi günler memure hanım
-benim telefonu unutma sakın.
-merak etmeyin, yoksa sicileme kayarsınız.
-iyi günler canım. unutma sakın
-iyi günleeerrr

ya işte böyle..... evdekilere anlatınca abim gülmekten kırılmıştı. zati o günden beri abimi yapıştırıcıyla birleştirdik. sağlıcakla kalın...

abi bu süper ya helal olsun:)

bence uğraştırsada kayıt altına aldır, malumun üzere burası canım türkiyem,:) daha sonra başına değişik türde belalar açmasın maazallah..!!!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar