boya koruması?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar bazı 2. el sitelerinde motorlara bakarken dikkatimi çekti.. motor sahipleri '' üzerinde extra olarak boya koruması var '' diye eklemişler.. bu konu hakkında bi bilgisi olan var mı.. yani boya koruması ne demek nasıl yapılıyor? ilginiz için teşekkür ederim

asm

Pasta cila diye bilinen uygulamanın boyaya daha yararlı olanı.

Pasta cila gibi boyayı eriterek boyadaki eski(yıpranan) katmanı ortadan kaldırmak yerine boyaya işleyerek üstüne ek bir katman oluşturuyor. (geçici oluyor bu tabi)

pasta boyalı kısımda kullanılmaz ,sadece nikelajların parlatılmasında etkilidir ,ancak boyada ufak bi çizik varsa onu daha görünmez hale getirmek için uygulanabilir.
asıl boyayı parlatan ve parlaklığını koruyan ciladır , pamuk ile uygulanması önerilir.

bunların haricinde çok değişik boya koruma malzemeleri bulunmakta ama gerçekten pahalı malzemeler bunlar .

adanalı nickli bi arkadaşımız bu işle ugraşıyordu istersen bi danış:cat:

asm

Miktarı çok olunca pahalı oluyor evet.

Normal kullanıcı bazında ürünler de var ve bunları bulmak çok pahalıya patlamıyor. :)

Benim polisaj makinam var ve bu boya koruma denen -Ziebart,Auto Wax,Sonax tarzı yerlerde en aşağı 100-150 ytl'ye yapılan- meleti kendim uyguluyorum.

Uyguladığım ürün de Turtle Wax Plus PTFE denen ürün.

Boya korumanın boyaya uzun vadede çok faydası var. (güneş yanığı,kuş pisliği vb. olaylarda)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
pasta boyalı kısımda kullanılmaz ,sadece nikelajların parlatılmasında etkilidir ,ancak boyada ufak bi çizik varsa onu daha görünmez hale getirmek için uygulanabilir.
asıl boyayı parlatan ve parlaklığını koruyan ciladır , pamuk ile uygulanması önerilir.

bunların haricinde çok değişik boya koruma malzemeleri bulunmakta ama gerçekten pahalı malzemeler bunlar .

yav yapma Smirnouf,duyan da bilmiyorsun zannedecek;
Pasta boyalı kısımda da kullanılır.Özellikle ince çiziklerde ve solan kısımlarda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar