Boya fiyatı normal mi? Boyatmalı mıyım? Acil yardım.

Motosikleti
Honda Forza
Boyacıya gittiğimde Topcase yanımda değildi ilk fotoğraftaki bu 4 parçaya 8-9a boyarım dedi boyacı. Bi başkasına gittim benzer rakam verdi.

Bu fiyatlar normal mi? Bunun başka bir çözümü var mı?

İlk fotoğrafta mat olan parça basağın altında falan ve sadece köşesi görünen bir parça ona boyatmaktan vazgeçtim. Topcase'in çizilen kısmını da bir sticker ile kapatmayı düşünüyorum. Boyatmayacağım büyük ihtimalle doğru düzgün fiyat vermezlerse.

Sol grenaja plastik dolgu yaptırdım ve o kesin boyanacak. Bayi parça fiyatı 6000 falan. Almayı düşündüm ama Türkiye de yokmuş o parça yurtdışından brkleneceği için vazgeçtim.

Geriye kaldı forza yazısının olduğu parça ile ön çamurluk. Onlara ne yapmalıyım bilmiyorum açıkcası. Hadi çamurluk epey çizilmiş ama forza yazısının üstündeki 5cmlik çizik için koca parça boyanması lazım.

Ben bu işin içinden çıkamadım açıkcası. Bana bir akıl verin.

Ha bu arada 9000tl de değilim ama adamlar 2-3 saatlik iş için fahiş fiyat çekiyor ona yanıyorum. Ne de olsa düştün kucağa mantığı ile esnaflık yapıyorlar.

Valla fiyatı bilemeyeceğim hocam ama boyatmışken şöyle Midnight Purple falan yapsanız çok şekil olmaz mı?

Parça boyama en az 1-2 gün alıyor ve sıra da olduğundan dolayı o parçalar 1 haftaya yakın dükkanda yer kaplıyor. Çektikleri fiyat normal değil ama serbest piyasa olduğundan kucağa düşeni öpme peşinde tüm sanayi esnafı. Benim çalıştığım dükkanda jant düzeltme ve boyama da yapıyoruz . Yakın zamanda MT25'in ön arka jantını hem düzelttik hem boyadık MT25'in jantları simli boya olduğundan dolayı fiyat 3250TL çıktı ama motosiklet sahibine boyayı almadan önce soruyoruz normal mavisi 2850TL ama simli boyasıyla yaparsak 3250TL çünkü boya daha pahalıya geliyor.

Motosikleti
DUKE 250
komple giydirme şeklinde sticker vs yapıyorlar, birde öyle birşeyler araştır istersen.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

komple giydirme şeklinde sticker vs yapıyorlar, birde öyle birşeyler araştır istersen.

Fiyat algısı kalmadı ki .
Geçen sene arabanın tamponu boyattım şimdi aynı yere biri vurdu 4 kat fark çıkardı aynı yer.
Servisten bahsetmiyorum bile.

F54

BENCE iyi bir boyacıya macun çektir ince zımpara yaptır vernik attır
sonra git güzel bir kaplama yaptır değişik bir şeyler madem para önemli değil renk değişimi yap beğendiğin birşey olsun

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Esnafı pek sevmiyorum.

Esnafı bu hale getirenlerden nefret ediyorum ve dahi tiksiniyorum.

Her zaman biraz böyleydi ama artık ölçü kalmadı; çünkü gerçekten de imam os.rursa cemaat s.çarmış.

Ayıptır.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Boyacıya gittiğimde Topcase yanımda değildi ilk fotoğraftaki bu 4 parçaya 8-9a boyarım dedi boyacı. Bi başkasına gittim benzer rakam verdi.

Bu fiyatlar normal mi? Bunun başka bir çözümü var mı?

İlk fotoğrafta mat olan parça basağın altında falan ve sadece köşesi görünen bir parça ona boyatmaktan vazgeçtim. Topcase'in çizilen kısmını da bir sticker ile kapatmayı düşünüyorum. Boyatmayacağım büyük ihtimalle doğru düzgün fiyat vermezlerse.

Sol grenaja plastik dolgu yaptırdım ve o kesin boyanacak. Bayi parça fiyatı 6000 falan. Almayı düşündüm ama Türkiye de yokmuş o parça yurtdışından brkleneceği için vazgeçtim.

Geriye kaldı forza yazısının olduğu parça ile ön çamurluk. Onlara ne yapmalıyım bilmiyorum açıkcası. Hadi çamurluk epey çizilmiş ama forza yazısının üstündeki 5cmlik çizik için koca parça boyanması lazım.

Ben bu işin içinden çıkamadım açıkcası. Bana bir akıl verin.

Ha bu arada 9000tl de değilim ama adamlar 2-3 saatlik iş için fahiş fiyat çekiyor ona yanıyorum. Ne de olsa düştün kucağa mantığı ile esnaflık yapıyorlar.

Pahalı. Yani halk da lobi kurmalı. Örnek veriyorum bir pastaneye, dişçiye, sanayiye, markete gittiğinizde bir ürün sorun ve pahalı diyip geri dönün. Pahalı demeyi unutmayın. Hatta örgütlü semtinizde 20kişi falan yapın. Emlakçılar, ev sahipleri gibi. Onlar trolse siz de trolleyin. Hatta avukatlara bile yapın. Onlar trolse siz de trolleyin.
Mesela hasımsız dava ve silekçe işlerinde chatgpt avukatları aç bıraktı. Artık bir çok işini insan kendi hallediyor.
Parça boya da çok zor iş değil. Tabanca alır ya da kiralarsın. Hatta boyacılara bunu da söyle. İnanın işe yarar. Esnaf ki avukat, ev sahibi, müteahit, emlakçı bile esnaftır. Esnaf indirim yapmaktan korkmaz. %10 kâra inmekten de korkmaz. Ama işini kaybetmekten korkar. Eğer bir esnaf insanların artık kendisine ihtiyaç duymayacağını anlarsa işte bundan korkar.

Motosikleti
Honda Forza
Valla fiyatı bilemeyeceğim hocam ama boyatmışken şöyle Midnight Purple falan yapsanız çok şekil olmaz mı?
Valla öyle bunalmış durumdayım ki 15 gündür bu kaza sebebiyle uğraştığım işlerle ne olursa olsun motoru toplayıp versinler de ne olursa olsun modundayım

Parça boyama en az 1-2 gün alıyor ve sıra da olduğundan dolayı o parçalar 1 haftaya yakın dükkanda yer kaplıyor. Çektikleri fiyat normal değil ama serbest piyasa olduğundan kucağa düşeni öpme peşinde tüm sanayi esnafı. Benim çalıştığım dükkanda jant düzeltme ve boyama da yapıyoruz . Yakın zamanda MT25'in ön arka jantını hem düzelttik hem boyadık MT25'in jantları simli boya olduğundan dolayı fiyat 3250TL çıktı ama motosiklet sahibine boyayı almadan önce soruyoruz normal mavisi 2850TL ama simli boyasıyla yaparsak 3250TL çünkü boya daha pahalıya geliyor.
Bizimki de simli boya. Bu boya Kaporta işleri ile ilgili en ufak fikrim yok. Bir insanın 3-5 saatte yapacağı iş için 8-10k talep etmesi fahiş gibi geldi açıkcası. 4 parça şey boyayacak. Bayide 4 parçayı 10kya değiştirdik zaten de dediğiniz gibi yapacak bişey yok o kucağa oturduk bi kere.

Fiyat algısı kalmadı ki .
Geçen sene arabanın tamponu boyattım şimdi aynı yere biri vurdu 4 kat fark çıkardı aynı yer.
Servisten bahsetmiyorum bile.
İş kör tuttuğunu işine döndü maalesef

Pahalı. Yani halk da lobi kurmalı. Örnek veriyorum bir pastaneye, dişçiye, sanayiye, markete gittiğinizde bir ürün sorun ve pahalı diyip geri dönün. Pahalı demeyi unutmayın. Hatta örgütlü semtinizde 20kişi falan yapın. Emlakçılar, ev sahipleri gibi. Onlar trolse siz de trolleyin. Hatta avukatlara bile yapın. Onlar trolse siz de trolleyin.
Mesela hasımsız dava ve silekçe işlerinde chatgpt avukatları aç bıraktı. Artık bir çok işini insan kendi hallediyor.
Parça boya da çok zor iş değil. Tabanca alır ya da kiralarsın. Hatta boyacılara bunu da söyle. İnanın işe yarar. Esnaf ki avukat, ev sahibi, müteahit, emlakçı bile esnaftır. Esnaf indirim yapmaktan korkmaz. %10 kâra inmekten de korkmaz. Ama işini kaybetmekten korkar. Eğer bir esnaf insanların artık kendisine ihtiyaç duymayacağını anlarsa işte bundan korkar.
Gençleri bir mesleğe yönlendirmek yerine boş üniversitelerin bomboş bölümlerinde ömür çürütmesine sebep olma işi son bulmadığı sürece ustalar bulduğunu öpmeye devam edecek. Evet yapabileceğimiz işleri kendimiz yapmaya çalışıyoruz bunlara öpülmemek için ama bazı işler yıllar süren tecrube gerektiriyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben geçen sene arka maşa boyama, komple karenaj renk değişimine 35.000 TL fiyat almıştım. Sonrasında ufak bir muhasebe yapıp "Len zaten motor kaç para ki?" diye düşünüp vaz geçmiştim.

Motosikleti
Honda Forza
Ben geçen sene arka maşa boyama, komple karenaj renk değişimine 35.000 TL fiyat almıştım. Sonrasında ufak bir muhasebe yapıp "Len zaten motor kaç para ki?" diye düşünüp vaz geçmiştim.
Kararımı verdim zaten 2 parçayı boyatıp geri kalanları başka zaman başka şekilde çözeceğim. Saçma sapan fiyatlar veriyorlar.

Tanıdık vasıtasıyla başka boyacıya sordurdum 8e yapıyorlarsa iyi ben o fiyata bile yapmam diyor.

Herhalde karısının istediği yeni koltuk takımının fiyatını ya da çocuğun okul taksidini falan ödememizi istiyorlar.

Güncelleme. Sadece kırık olan sol grenajı boyaya verdim. 3000 TL!

Sol basak altında kalan ve neredeyse hiç görünmeyen mat küçük parçayı öylece takacağım. Zaten 4 dişinden birisinin kırık olması ve zor bela görünen 2cmlik kısmı dışında pek bir hasarı yok. Hasarlı kısım da plastik kaynak yapılınca epey düzeldi.

Geriye Çamurluk, Forza yasının olduğu grenaj ile topcase kaldı.

Forza yazısının olduğu kısmın üstündeki 5cm uzunluk 2-3 cm yükseklikteki parçaya önce çelik macun yapıp sonra astar ve boya en üstüne de vernik yapacağım. İlla ki lokal yapıldığı için belli olacaktır ama hiç olmamasından iyi. Komple boyayamam çünkü sökebileceğimi zannetmiyorum.

Çamurluk sökmesi kolay olduğu için aynı işlemleri ona da yapacağım ama onu komple boyayacağım.

Çantaya da aynı işlemleri lokal olarak uygulayacağım ama farklı olarak araç kapı direklerine uygulanan stickerları yatay olarak uygulayacağım. Örnek bir sticker ı alta ekliyorum.

Velhasıl bu boya işlemleri daha önce yaptığım işlemler değil ama yapabileceğime inanıyorum. Olur da beceremez ve parçaları bok edersem. Daha ufak bir şehirde ırzımıza geçmeye çalışmayan bir ustaya boyattırır ya da komple yenilerini alırım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar