boşa geçme sorunum hala geçmedi

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
motosikletimi satmadan önce eksiklerini hallediyorum şimdi de zinciri değiştirdim eskisi paslanmıştı sorun şu eski zincirimi yağladığım zaman vites geçişleri daha temiz oluyor ve motorum çalışırken biraz zor da olsa boşa alabiliyordum ama 5 10 km sonra eski haline dönüyordu zincir yağı tutunmuyor diye düşünüyordum şimdi zincirimi değiştirdim yağlamadım zaten üstünde kendi yağı var ama hiçbir şey değişmedi hala motor çalışırken kesinlikle boşa geçmiyor denerken tak tuk diye 1den 2ye geçiyor ama asla boşa geçmiyor motorun alttaki ve manetteki debriyaj ayarıyla da oynadık sonuç: artık gaz vererek geçirebiliyorum ama hala dururken 1den boşa veya 2den boşa geçmiyor vites değiştirmeyi de biliyorum kötü davranmadım yani motora sorun ne olabilir?

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Merhabalar, motorunuz marka ve modelini, bakımın nerede ve ne zaman en son yaptırdığınızı, debriyaj balatasının en son ne zaman değiştiğini, bir de bahsettiğiniz "alttaki ve manetteki debriyaj ayarı"nın var ise fotoğrafını paylaşırsanız, çok daha sağlıklı yorum yapabiliriz.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Merhabalar, motorunuz marka ve modelini, bakımın nerede ve ne zaman en son yaptırdığınızı, debriyaj balatasının en son ne zaman değiştiğini, bir de bahsettiğiniz "alttaki ve manetteki debriyaj ayarı"nın var ise fotoğrafını paylaşırsanız, çok daha sağlıklı yorum yapabiliriz.
motorum cfmoto 250sr 2023 model 6100kmde 5bin bakımı yetkili servisinde yaptırdım debriyaj balatası haliyle değişmedi debriyaj ayarlarını yarın atabilirim

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
motorum cfmoto 250sr 2023 model 6100kmde 5bin bakımı yetkili servisinde yaptırdım debriyaj balatası haliyle değişmedi debriyaj ayarlarını yarın atabilirim
Marka gereği biraz önyargı ile yaklaşıyor olmayayım diye google'ladım, bu sorun sanırım sizin aletlerde kronik, sayfalarca aynı problemden muzdarip insanlar var, ara gaz vererek boşa almaya devam gibi duruyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben alıştım zaten buna aslında iyi de oldu bana seve seve düzgün vites düşürmeyi öğretti :D böyle satmak istemedim şuan motoru sıfır halinden daha iyi yapmaya çalışıyorum yarın randevu alıp bir de servise götüreyim kronikse garantiden değiştirmelerini isterim

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Zincirde contalı contasız ayrımı vardı sanırım onunla alakalı olabilir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motosikletimi satmadan önce eksiklerini hallediyorum şimdi de zinciri değiştirdim eskisi paslanmıştı sorun şu eski zincirimi yağladığım zaman vites geçişleri daha temiz oluyor ve motorum çalışırken biraz zor da olsa boşa alabiliyordum ama 5 10 km sonra eski haline dönüyordu zincir yağı tutunmuyor diye düşünüyordum şimdi zincirimi değiştirdim yağlamadım zaten üstünde kendi yağı var ama hiçbir şey değişmedi hala motor çalışırken kesinlikle boşa geçmiyor denerken tak tuk diye 1den 2ye geçiyor ama asla boşa geçmiyor motorun alttaki ve manetteki debriyaj ayarıyla da oynadık sonuç: artık gaz vererek geçirebiliyorum ama hala dururken 1den boşa veya 2den boşa geçmiyor vites değiştirmeyi de biliyorum kötü davranmadım yani motora sorun ne olabilir?
sorununa kökten çözüm; o haliyle sat ve otomatik vitesli bir motosiklet al, keyfine düşkün ol biraz

Motosikleti
Ns200 15"
daha yeni değiştirdik işini bilen güvendiğim bir yer yaptı bi sorun olduğunu sanmıyorum 1 saat falan oldu yani zinciri değiştireli bu debriyaj ayarını vs de orada yaptık
Zincirin fotoğrafını atabilirmisin? Eğer biraz fazla geriliyse ve ağır biriysen zincir iyice gerilecek ve vites geçmeyecek.

Vites levyesinde frezeli bağlantı yerine bak boşluk varsa doğru noktayı bulamıyor olabilirsin..

Zinciri biraz daha bol bırakıp debriyaj ayarını az bişey yukarı alın. Kullandığınız yağın da etkisi olur.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Zinciri biraz daha bol bırakıp debriyaj ayarını az bişey yukarı alın. Kullandığınız yağın da etkisi olur.
denedik şuan olabildiğince yukarda kavrıyor her kombinasyonu denedik en optimizesi bu oldu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Zincirin fotoğrafını atabilirmisin? Eğer biraz fazla geriliyse ve ağır biriysen zincir iyice gerilecek ve vites geçmeyecek.
Vites levyesinde frezeli bağlantı yerine bak boşluk varsa doğru noktayı bulamıyor olabilirsin..
rd1e3bb.jpg
7zumpdf.jpg

azbv5sa.jpg

manetin oradaki neredeyse sonda daha fazla ileri alamıyorum ama en iyi sonucu o şekilde verdi

Son düzenleme:
denedik şuan olabildiğince yukarda kavrıyor her kombinasyonu denedik en optimizesi bu oldu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

rd1e3bb.jpg
7zumpdf.jpg

azbv5sa.jpg

manetin oradaki neredeyse sonda daha fazla ileri alamıyorum ama en iyi sonucu o şekilde verdi
Çok da yukarda kavramasın hocam o da debriyaja çok zararlı. Olabilecek en aşağıdaki en iyi sonuçta bırakın, zinciri de az bişey gevşetmeyi unutmayın.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Çok da yukarda kavramasın hocam o da debriyaja çok zararlı. Olabilecek en aşağıdaki en iyi sonuçta bırakın, zinciri de az bişey gevşetmeyi unutmayın.
haftaya servise götürüp baktırıcam debriyaj balatasından şüpheleniyorum şimdilik

Motosikleti
Ns200 15"
Zinciriniz bence gergin, üstüne binince dahada geriliyorsa rahat geçmemesi normal.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
arka dişliyi 40tı 42yle değiştirdim ama zincir sayısı 106 kaldı sanırım 108 takmak gerekiyormuş ondan öyle gözüküyor olmayasın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar