Boş konuştum ama ne alsam bilemedim. Enduro severler baksın lütfen

öncelikle herkese merhaba, ilk olarak tanışma başlığına yazmadan direkt buraya geldiğim için herkesten özür dilerim. sizden motor tavsiyesi isteyeceğim ama öncelikle biraz hikayemi anlatayım sizce istediğim cc için yeterli miyim değil miyim kısaca bi fikir edinmeniz için.

öncelikle ilk motor sürmeye hemen hemen 10 yıl önce başladım daha 16 yaşımdayken babamın Bisan Lifan Senatör 150cc'lik scooter'ını boş arazilerde sürüyordum daha sonra o yaşlarda motorla tanışan her genç gibi kanım kaynıyordu ve motoru şehir içinde ehliyetsiz kullanmaya başladım öyle ki arada motoru çaldığım dahi oluyordu. nihayetinde bir gün bir kaza geçirdim ve o günden sonra o zamanki gibi motor kullanmayı istememeyi bırak korkar oldum. neyse aradan uzunca bir zaman geçtikten sonra tekrar motor kullanmaya başladım son 1.5 senedir de aktif olarak kuryelik yapıyorum hemen hemen her günüm motor tepesinde geçiyor. bir tane 100cc motoran dante motorum var, bu işe başladıktan sonra motora olan ilgim tekrar arttı önceleri chopper tarzı motorlardan hoşlansam da artık enduro'ya bir kayma sözkonusu. her zaman yan çantamı top case'imi takıp yollara düşmek istedim. aslında bunu biraz başardım gibi bu yaz babamın CBF 150'sini mini enduro yaptım kendime. önce kuzey ege turu sonra da trakya turu yaptım. genel olarak CBF çok güzel organizma gibi işliyor. ama beni tatmin etmiyor. ortalama 90 km ile yol bitmek bilmiyor daha fazla bastığım zaman da yakıt tüketimi çok oluyor. ayrıca belli bi zamandan sonra inanılmaz bir bel ağrısı yapıyor cbf bende. (bu benim oturuş pozisyonumun yanlışlığından da kaynaklanabilir)

şimdi sizlere soracağım soru şu ki; kendime bir enduro almak istiyorum. cc konusunda 350-500 arası bir şeyler. yani kendi kafamda 250 de yetmezmiş gibi geliyor bana. istediğim ortalama 120-130km/sa hızda "çooook" yüksek devirlerde gitmemek. yani ortalama bir devir ile yakıt tasarrufu sağlamak. tabii bir de tork olayı var da oraya pek girmeyeyim. 150 cbf'i elimde oyuncak gibi kullanır oldum. sizce bana 500cc çok mu gelir ? kafamda pek bir model de yok sadece KLE 500'lere bakıyorum 2 gündür fena da durmuyorlar, yakışıklı bir şeyler istiyorum.. dizaynı hoşuma giden motorlar Mondial Rx3i Evo, Honda NC 750X, BMW G650 GS. mesela tenere'nin dizaynı hiç hoşuma gitmiyor.

neyse ya çok boş konuştum, sizlerin kullandığınız tavsiye edebileceğiniz şuan için maksimum 500cc enduro (yakışıklı) tavsiyeleriniz var mı ? şöyle atayım çantayı da sizleri ziyarete geleyim diyorum :) bundan sonraki adımım 650-750cc bandı olacak. en çok istediğim de NC 750X amma çok kötülüyorlar :)

herkese bol şanslar iyi sürüşler.. :)

KLE kötü seçim olmaz, fakat yaşından ötürü temizini bulmak sıkıntı olabilir sadece. Ayrıca belki enduro değil diyenler elebette olacak, lakin senin istediğin top case ve çantaları yakıp, 120 ile stabil gidebilecek ve bütçeyi fazla sarsmayacak bir de Honda cbf 500 var.

zaten daha önce honda cbf 150 ile denedim, o da bir enduro değil ama minik bi enduro yaptım ondan honda cbf 500'de mantıklı geliyor kulağa

Motosikleti
Suzuki burgman 200
nc750x i tarif etmissin.120 km lerde nerdeyse cbf gibi yakar.tak çantanı,önde de bagaj var.dunyayi gezersin

Yakıt, tasarruf falan demişsiniz. NC serisi, başka bakmayın bile. Hem çok agresif değil bu yüzden tehlikeyede atmaz sizi. Hemde çok tasarruflu. Beğenilmemesinin nedeni muadillerine göre güçsüz olması ama youtubeda biraz izleyin, saniyeler içinde 180i görüyor. Bence NC.

NC serisini kötüleyenler genelde, abi o kadar para veriyoruz 1.viteste 150 bassın, çılgın gibi gitsin diyenler genelde. Motor gitmiyor mu, gidiyor. Ha 700 lük motora göre ağır mı hızlanıyor, doğru. Ama az yakıyor, önde bagajı var full face kask sığıyor. E kokluyor da meret benzini. Gayet mantıklı bir seçim. Hız isteyen insana göre değil alet, bunu bilerek alın alacaksanız.

NC serisini kötüleyenler genelde, abi o kadar para veriyoruz 1.viteste 150 bassın, çılgın gibi gitsin diyenler genelde. Motor gitmiyor mu, gidiyor. Ha 700 lük motora göre ağır mı hızlanıyor, doğru. Ama az yakıyor, önde bagajı var full face kask sığıyor. E kokluyor da meret benzini. Gayet mantıklı bir seçim. Hız isteyen insana göre değil alet, bunu bilerek alın alacaksanız.

Ona rağmen hız da yapıyor aslında. Sadece geç hızlanıyor o kadar.

Güzel kardeşim, senin için suzuki DL 650 vstrom ideal makine. Al arkana bakma.

Merhaba,
Aşağıdakilere ek olarak ,CC büyüdükçe bakım maliyetleri ve vergileri paralel olarak artıyor.Maliyet ilk seçenek ise sıralamada ,buna dikkat edilmeli .

bu vıdeoyu ızle kafanda birşeyler şekillenecektir. zevkler ve renkler tartışılmıyor benim için görseli gücü ve işletme maliyetleri önemli.

https://www.youtube.com/watch?v=-jFd05kkuKQ

NC 750X i kotulemekmi.. avrupada en çok satan motor... alıp satan tekrar alıyor... Harika bir motor ..

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim, nc 750 bir sonraki adımda hayalim, şuan 500 cc için bir öneri istiyorum, yani 350 ila 500 arası, 120-130 km hız mevzusuna gelince nc alınca o da kalkar ortadan :) ayrıca hiz da pek önemli değil hız istesem racing alırım :)

nc750 ile cbf500'ün beygiri aynıdır. Bu yüzden bir çekinmenize gerek yok, temiz bulursanız cbf500 de çok iyi makina...

Mersin İl Temsilcisi
Ns Pulsar
Nc 700
Nc750

Yakıt ve tork..
Cbf500 yüksek yakar

KLE 500 BMW f 650 GS,DL 650 Honda xl 650 Transalp hepsiyle az çok biraz biraz tecrübem var Ve şunu söyleyebilirim hepside üzerine atlayıp dünya turu atabileceğin motosikletler
Fakat mutlaka ve mutlaka Enduro kullanıyorsan bakımını kendin yapabilmen gerekli Enduro demek yolun bittiği yerde başlamak demek
Enduro demek bazen telefonların çekmediği tek bir evin,insanın,yol tabelasının olmadığı ıssız arazilerde ,mıcırlı yollarda gezmek demek Kullanıcıdan kullanıcıya değişse de ama biraz ama çok araziye girer o motorlar
BMW f 650 ve DL 650 ön jant ebatları 19 '' dur 2015 in Karadeniz turunda Honda xl 650 Trsanslp (ben) DL 650 Arkadaşım Seben Gölünden çıkarken arazilikte arkadaşım motorun altını yere çarpması sonucu motoru devirdi Ben im boyum 1.68 Honda XL 650 Transalp kullanıyorum yakıttan başka sıkıntısı yok...

Bu blog da Karadeniz turumdan Batum turuma Düzce yaylarara gezilerime başıma gelenleri sizlerle paylaşmak isterim
https://yoldabirivar.wordpress.com/

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar