Borusan'ın Bmw'nin Terbiyesizliği

...fakat başörtüsü din göstergesi degildir. Birsekilde o hale getirildi...

Asıl problemde bu zaten. Markanın sanki bunun bir parçasıymış gibi, sanki bir taraf almış gibi görünmesini istemiyor olabilirler.

Türkiye'de bu tür polemikler yaşandığı zaman halkın nasıl tepkiler verebileceğini geçmişte gördük. Misal Güner Ümit'in TV'deki gafı üzerine binanın basılması vs.. (Adamın söylediğini savunmuyorum yanlış anlaşılmasın) Firma kendsinin bu şekilde gösterilmesinden rahatsız olmuş olabilir.

Kaldı ki markanın hedef kitlesini belirlemesi ve kitleye ulaşması için yaptığı pazarlama planlaması büyük uğraşlar verilen bir yatırımdır. TV'de bir kişinin bunu sanki olduğundan farklıymış gibi göstermesi firmayı zarara uğratabilir.

Konuyu olduğundan daha derin bir şekilde tartışarak sanki ayrımcılık yapılıyormuş yada medeni / inançsız - inançlı dindar gibi yerlere sürüklemeye gerek yok. (Bu sözüm sana değil, genel ) :)

Son düzenleme:
Firmalar para haricinde hiç bir şeye hassasiyet duymazlar, bulundukları lokasyon yasal kurallarına uyum çabası gösterirler.

Dolayısıyla hiç bir insanla ilgili konuda taraf olmak istemezler.

"insanla ilgili konuda" sosyal sorumluluk projeleri de, dikkat çeken biriken sermayelerine karşı, biriken toplum gerginliğini kontrolllü olarak ölçüsünde tutmaktır.

Kusura bakmayın ama benim gözüme de battı. Türban radikal bir takım şeyleri akla getiriyor. Bir görüşün temsili gibi. Uzuuuun uzun tartışılır ama İngiltere kraliçesinin yanında görülen manzaradan sonra bunlara alışmış olmak lazım :)

Reklam sektörü çok acımasızdır. Hedef belirlerler ve o hedef biraz saparsa anında yollarını değişitiriverirler.

Kusura bakmayın ama benim gözüme de battı. Türban radikal bir takım şeyleri akla getiriyor. Bir görüşün temsili gibi. Uzuuuun uzun tartışılır ama İngiltere kraliçesinin yanında görülen manzaradan sonra bunlara alışmış olmak lazım :)

Reklam sektörü çok acımasızdır. Hedef belirlerler ve o hedef biraz saparsa anında yollarını değişitiriverirler.

Mrb bahadır, konu"nun bu olmadığı kanaatindeyim. Bu konu da tarafınızcca tartışmaya açılabilir. Bunun için başlık açmanız daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sevgili Arkadaşlar ,

Başlıkta ciddi bir çelişki var , olayda iptali gerçekleştiren BMW değil Türkiyedeki temsilcisi BORUSAN . BMW arap ülkelerindeki ticaretini riske atacak bu tür bir ayrımcılığı asla yapamaz büyük imaj kaybına uğrar. Bu olsa olsa medeniyeti alkol almakta (bende alıyorum ama medeni olmanın göstergesi olduğunu düşünmüyorum ) , dekolte giymekle , denize mayo ile girmekle ,klasik müzik aşığı olmakla (bende severim ama bunun medeniyet ile hiç alakası yok) bağdaştıran zihniyet maalesef inançlara saygılı değil.
Çok merak ediyorum kendi muhafazakar insanına içki ikram edip geri çevirilince karşısındakini gericilik ile itham eden bu zihniyet Hindistandan hindu misafirleri geldiğinde onların önüne inek eti koymayı marifet sayıyormu ? Bir budistin giyim tarzına büyük hayranlık duyarken kendi insanının örtüsünü iğrenç olarak nitelemek hangi vicdana ve akla sığıyor ?

Demokrasinin sadece kendi görüşümüzden olanlara saygı duymamak olduğunu ne zaman öğreneceğiz acaba....
saygılar, sevgiler +milyon. bin filan da değil!:rendeer:

düzeltelim burasını.! haber havada kaldı şimdi.

Son düzenleme:
Her okuduğunuz habere inanmayın, hele hele kerametleri kendinden menkul yeni şafak, zaman gibi gazetelerin haberlerini okurken 2 kere değil 5 kere okuyup teyit ettikten sonra inanın

Haberler
Borusan'dan açıklama!
Bugün birçok haber sitesinde yer alan MINI Cooper ile Burcu Çetinkaya arasındaki sponsorluk anlaşmasının iptaline ilişkin habere Borusan Otomotiv'den bir açıklama geldi. İşte Borusan Otomotiv'den gelen açıklama:

Yeni Şafak Gazetesi'nin 28 Aralık 2012 tarihli nüshasında yayınlanan "Başörtülü binince BMW bozuluyor" başlıklı haberi büyük bir üzüntü ile okuduk. Ne Borusan Otomotiv'in, ne temsilcisi olduğumuz BMW'nin, ne de bağlı olduğumuz Borusan Grubu'nun haberde ileri sürülen yaklaşımları benimsemesi kesinlikle söz konusu değildir. Borusan Otomotiv olarak kimseyi dini inançları ya da yaşam tarzı tercihleri nedeniyle ayrımcılığa tabi tutmamız söz konusu olamaz. Herkesin inancına, giyimine ve yaşam tarzına saygımız sonsuzdur.

Söz konusu sponsorluk talebi Borusan Otomotiv'e gelmiş, değerli ralli sporcularımız Burcu Çetinkaya ve Çiçek Güney ile karşılıklı olarak değerlendirilmiş ve bu yıl için anlaşmaya varılamamıştır. Anlaşma olmadığı için iptal de söz konusu değildir. Sponsorluk görüşmesinin olumsuz sonuçlanmasının nedeni olduğu iddia edilen TV 24 Kanalı'nda yayınlanan Otomobil Sevdası adlı programda yer alan MINI testinin bu karar ile hiçbir ilintisi yoktur. Aynı programda test amaçlı tanıtılması için sayın Merve Sena Kılıç'ın bizzat kendisine sadece son 8 ayda 2 farklı model BMW ve 2 farklı model Mini marka olmak üzere toplam 4 otomobil tahsis edilmiştir. Bu durum bile iddia edilen "ayrımcı zihniyete" hiçbir şekilde sahip olmadığımızın kanıtıdır.

Ekonomik belirsizlikler ve otomobil piyasasındaki dalgalanmalar nedeniyle 2012 yılı için Borusan Otomotiv'in söz konusu proje de dahil olmak üzere herhangi yeni sponsorluk anlaşmasına girmemesi kararı alınmıştır. Haberde Mini Marka Müdürü Hakan Bayülgen tarafından ifade edilen ve maksadını aşan sözler hiçbir şekilde kurum olarak Borusan Otomotiv, BMW ya da Borusan Grubu'nun yaklaşımını yansıtmamaktadır. Kamuoyunda yol açtığı hassasiyeti anlıyor ve yanlış algılanmasından ötürü üzüntü duyuyoruz. Borusan Otomotiv'in din, dil, inanç ve ırk gibi konularda bugüne kadar asla bir ayrımcılık yaklaşımı ya da uygulaması olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır.

Saygılarımızla,

Marketing Türkiye Özel

Son düzenleme:
Valla objektif olarak fikrimi söyledim. Bana ne hissettirdiğini anlattım. Tartışılcak bir tarafı yok. Hergün heryerde tartışılıyor zaten. Bıktık...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Anladım....
Borusanı yönetenlerin boru kafalı olduklarını...
Boru;foseptik gibi,kirli pis şeylerin doğayı,yaşam alanlarını kirletmeden naklini sağlardı dimi...Borusan kendine yakışır davranmış..

burada yazan arkadaşların cemalini görüp sohbet ettiklerim olduğundan dolayı fazla kırmadan yazmaya çalışacağım.

burada türbanın yahut kadına her giydirilmek isteniyorsa o kıyafeti sorgulayacak ya da eleştirecek değilim.
lakin konuşacak olsam burada yazanlar ile konuşmam zira zerre kadar tartışma, dinleme, anlama kültürüne sahip değilsiniz.

yeni şafak gibi tetikçi bir gazetenin tabloid mantığı ile yazıp oynadığı bir haber ile bir ticari kurum hakkında genel mantık yürütmek de ne kadar sığ bir bakış açısının ürünüdür.

BEYLER

Borusan a sallamadan üç üstteki mesajımı okuyun yahu.. Okuduğunuzu anlayamıyor musunuz ?

"Dinimizde lüks haramdır". Bayılıyorum şu birilerinin dötünü yalamayan gazetelere.

eger yazılan dogruysa borusan harakiri yapmıştır. yok dogru degilse iddaa edilen olumsuz durumdan dolayı kişiler yada kurumları mahkemeye verip kazanması ve paçayı kurtarması gerekir. aksi durumda borusana tepkiler giderek büyüyecek ciddi anlamda ekonomik kayba ugrayacaktır.

eger yazılan dogruysa borusan harakiri yapmıştır. yok dogru degilse iddaa edilen olumsuz durumdan dolayı kişiler yada kurumları mahkemeye verip kazanması ve paçayı kurtarması gerekir. aksi durumda borusana tepkiler giderek büyüyecek ciddi anlamda ekonomik kayba ugrayacaktır.

Sezer takibimdesin, benim 2.sayfayı sabote ettin ya, o gün bugün peşindeyim :)

Madde 1: Forumda yazan arkadaşlarımızını çoğunun, ilk mesajı okuduktan sonra, elleri titreyerek hemen cevaplama kısmına geçtiğin ve konunun devamını okumadıklarını anlamış olduk

: Okuyun arkadaşlar, adamlar resmi açıklama yapmışlar, haberin yalan olduğunu buna rağmen yine de özür dilediklerini belirtmişler. Detayla açıklamışlar. Millet hala vigi vigi...

Madde 2: konu iyice başörtüsü ve din tartışmasına kaymış bir ara. Yanlış hatırlamıyorsam, bununla ilgili bir kural vardı. Modlar nerede? bi el atalım. Millet birbirine "Kafiiir!!" "Sen git iran'da yaşa" gibi ciyaklamadan kitleyelim buraları.

NOT:: ben diyorum, bütün gün buralardayım zaten. Bekçi gibi olduk. Verin bi modluk... mis gibi... ehehe :D

Benim lafım dinini adam gibi tüm gerekleriyle yerine getirenlere değil yanlış anlaşılmasın. Göstermelik simgesel bişeylerle ben "dindarım ona göre" diyenlere uyuz oluyorum sadece. Dİni alet edenlere lafımız kısaca. "Hepimiz kardeşiz bu öfke ne diye" adlı hisli şarkıyı armağan ediyorum herkese. :p :)

BORUSANA girmiş. hala insanlar kafanın üstüne takılan örtüyü referans alıp kılla tüyle uğraşıyorlar.
küpe takarsın ipne misin derler. başını örtersin ak partılımısın derler. top sakal bırakırsın entelmisin derler. motora binersin serserimisin derler. halbuki küpe takan delikalnlı. başını örten ülkücü. top sakal bırakan dolandırıcı. motora binen bakan olabilir. hala ambalajla ürünü karıştıran yobaz kafalar var. şahsen ben burcu çetin kaya hanfendiyi çok taktir ediyorum. copilotu veya kendisi yada yanındaki bir bayanın başının örtülü olması burcu hanımın kabiliyetinden kişiliyinden birşey eksiltmez. yada tam tersi mini giymesi de bişi eksiltmez di. motorumu bmw ye yükseltmeyi düşünüyordum, vaz geçdim kawazakiye terfi edeceyiz artıkın. olurda boru sanda parça istersek hanımınızın başı örtülü veremeyiz falan derler. :)

BEYLER

Borusan a sallamadan üç üstteki mesajımı okuyun yahu.. Okuduğunuzu anlayamıyor musunuz ?

Bütün topiği hayretle okudum..Ta ki borusandan da cevap gelene kadar.Cevap bekliyordum.
Cevaba rağmen hızını alamamış Yeni şafak takipçilerine hayret ediyorum.Olmamış bir olayı olmuş gibi göstermek bir tarafa da!sazan gibi atlayıp
yanlışa devam etmenin de anlamı yok.

Borusanın seveni yok. eyvallah da! bu kadar kör düşmanlık da olmaz hani..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar