Börü 1200cc. (Türk malı chopper motosiklet)

Bu bir üretim mi, uyarlama mı?

Uyarlamaysa küçümseyeceğimden değil, o motoru burda üretseler de benlik pek bişey yok :D
bu tartışmalarınıza ışık tutar diye sordum =)))

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Amk yapay zekâsı da "yerli üretim" yazmıştı açıklamasına, ben de inadına başlığı "Türk Malı" olarak yazdım.

Ellerinden gelse Türk yurdunda Türk demeyi suç haline getirecekler malum o. çocukları.
türkiyeli malı chopper yaz bidahakine :ROFLMAO:

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Eh işte bu işler ticaret, kimisi dincilik pazarlar kmisi türkçülük pazarlar. Ben olsam ben de öyle bir tezgah yapardım, kimse bunun mühendisiliği nedir falan sormaz o zaman yeter ki hikaye düzgün olsun, biraz da milliyetçilik sosu döktün mü üzerne gayet güzel her şey pazarlanır.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eh işte bu işler ticaret, kimisi dincilik pazarlar kmisi türkçülük pazarlar. Ben olsam ben de öyle bir tezgah yapardım, kimse bunun mühendisiliği nedir falan sormaz o zaman yeter ki hikaye düzgün olsun, biraz da milliyetçilik sosu döktün mü üzerne gayet güzel her şey pazarlanır.
Abi ne yapsın adamlar "Börü" yerine ne desinler? "Halkların kardeşliği 1200" mü desinler? "Emek ve Dayanışma 1200" mü desinler? "Emekçi 1200" mü desinler? :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi ne yapsın adamlar "Börü" yerine ne desinler? "Halkların kardeşliği 1200" mü desinler? "Emek ve Dayanışma 1200" mü desinler? "Emekçi 1200" mü desinler? :)
Öyle derlerse çok satmaz. saftirik türkçülerde para çok, hikayeleri duyunca rasyonel düşünmeyi bırakan tayfaya satacaksa gayet akıllıca. ben de bir marka çıkaracak olsam böyle bir şey seçerdim.

• Beğen
Tepkiler: Ged

Valla Porsche kalkıp Taycan diye araba yapıyorsa bişeyler bulmak zor değil aslında. Bulunur yani. Börü'nün kolaylaştırıcı bir yanı olduğunda hamfikiriz diye düşünüyorum =)

Şirket kuruluşu Türk, merkezi Türkiye’de, tasarım üretim Türkiye’de yapılıyor, Türk malı demesin mi? Marka sizin olsa nasıl satardınız öyle düşünün. Motor bloğu amerikadan geliyor diye amerikan markasıyız dese bu sefer de Türkiyeyi beğenmiyor diyecekler.
Herhangi bir yerin malı diye belirtmesine gerek var mı ? Yerli firma olduğunu biliyoruz yıllardır bu işin içindeler. Zaten aynı motorları yapıyorlar.Bu modelde de farklı birşey yapmadılar. Ne oldu da bir anda zaten yaptıkları birşeyi yapıp adını börü koyup türk malıyız diye yaygara yaptılar ? İsmine de takılmıyorum aslında ama olayı siz gayet iyi biliyorsunuz. Türk malı yerli malı vs. diye yaygara yapmaya ne gerek var değilsiniz işte. olmanıza da gerek yok. Her gelen aynı şeyi yapıyor. çinden getirip burada 2 grenaj vidalayanda millete parayı basıp %100 yerli diye reklam yaptırıyor. Mercedesin reno motoru takması yada bir japonun fiat motoru kullanması ile aynı mevzu değil bu. Adam yıllarca kendi malını üretip satmış zaten istese, mecbur kalsa yine yapar. Biz ne yapıcaz grenajları birbirine vidalayıp çakmaktaşlar gibi ayağımızla mı yürüteceğiz aaraçları :D Firmayı kötülemiyorum ben kesinlikle ama böyle ucuz numaralara kaçmaları canımı sıkıyor. Ama bunları yiyen bir kitle var malesef. %100 çinli motora yerli bu bayi öyle söyledi yerli diye bu markayı seçtim diyen adamlar var. Ve kesinlikle yerli olmadığına ikna edemiyorsun. Sonunda da sen türk ve yerli malı düşmanı oluyorsun :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Türkçü adamda para ne gezer? Para şu an Akplilerde. Adam yanlamak istese o tayfaya yanlar motorun adını "Cebrail 1200" koyar, "Ebu Huzeyfe 1200" koyar öyle devam ederdi.

Bu arada kurbanınız olayım arkadaşlar türk değil Türk olarak yazalım. Baş harfi büyük.

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Türkçü adamda para ne gezer? Para şu an Akplilerde. Adam yanlamak istese o tayfaya yanlar motorun adını "Cebrail 1200" koyar, "Ebu Huzeyfe 1200" koyar öyle devam ederdi.

Bu arada kurbanınız olayım arkadaşlar türk değil Türk olarak yazalım. Baş harfi büyük.
Ilk urettigim motorun adını Ebubekir Sıddık veya Yusuf Eymen koyucam :D

taylan mı koysalardı?
cankat?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Onu diyecektim, Sampsonte demiş. Şu an Türkçü kavramı kendisini AKP'den izole etmiş MHP'yi de reddeden kitle tarafından sahipleniliyor evet, ama sadece onlar tarafından değil.
Bu arada ben bu AKP-MHP'ye veya iktidara yanlamak için yapıldı diye demiyorum. Ama bir hedefleme olmadığını da söylemek biraz pembe gözlükle bakmak olur. Cruiser satmak istiyorsam HDP'li bile olsam heval diye motor çıkartmam mesela. =)

Bu arada kendisinin 2013-14 yıllarında da Türk malı motosiklet ürettiğini söylemişliği var.
2020'de de TT Medical Group'u kurup maske üretmeye başlamıştı.

Benim kafama takılan şu.
Tarhan Telli bu işin Türkiye'yi geçtim, Dünya'daki sayılı denebilecek markalarından biri. Bu iş dediğim de, custom chopper yapmak.
Peki bu neden şimdi ilk(?) Türk malı diye geçiyor? 2006'da da harika custom işler yapıyordu?

Son düzenleme:
şasi: Motorlu kara taşıtlarının iskelet bölümü.
şase: İçine mendil, gecelik vb. şeyleri koymaya yarayan, çeşitli büyüklükte, kumaştan koruncak.

Doğrusu için sözlüğe bile bakmayıp ana dilinde yazım hatası yapan kurumsal firmaların, teknik hata ya da eksikliği de kolaylıkla yapabileceğine inanıyorum veya en azından yakıştıramıyorum.

Motosikleti
Cruiser
Chopper sevenler için güzel motor,

Hardtail şasi,Springer çatal,ape hanger/ drag arası bir gidon, yere çok yakın, fındık depo, motor blokları da Harleyin 80 lerde üretmeye başladığı Evo bloklardan(üreticisi farklı olabilir mucidi Harley) bloklardaki pushrod tubes Harleyin ikonik ayrıntılarından birisi.

Chopper seven ve bütçesi uygun olana hayırlı olsun. Ben daha çok klasik cruiser seviyorum şahsen.

Yorumlar beni hayli şaşırttı, yerli üretimi her anlamda desteklememiz gerektiğine inanıyorum.
Bu genel olarak uzun bir süreç, bugün TT yapar ve eksikleri olabilir, eksiklerini görüp giderebilir ve zaman içerisinde kusursuzlaşabilir ya da bir başkası bu eksikleri görüp kusursuzlaştırabilir.

Bugün görüp kullandığımız hiçbirşey bir günde oluşmadı, mağaraya bizon çizen atalarımızdan bu güne binlerce yıldır bir gelişme söz konusu.
Eleştirilebilir de tabi ki ama yapıcı eleştiri çok daha sağlıklı olacaktır.

Türkiye'de 1925 yılında Hürkuş üretildi, 1950 lerde thk uçakları üretilip ihracatı yapıldı,1960 larda Devrim otomobilleri üretildi, 1970/80 lerde Anadol üretildi.

Eğer bizler "bizden olmaz" dersek, bizden zaten hiçbirşey olmaz. Daha iyisini yapan varsa buyursun yapsın, onunla da iftihar edeyim, alnından öpeyim. Hiçbirşey yapmadan oturup birşeyler yapan ya da yapmaya çalışan insanları hakir görmek bana göre bu konuda yapılabilecek en yanlış davranıştır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar