- Konu Yazar
Herkese merhaba. Yeni üye sayılırım ilk konum olacak. Maalesef bi ns 150 sahibiyim. Motoru alırken biraz satıcının kurbanı oldum. Daha önce karbüratörlü motorum olmamıştı. Motoru gördüğümde motor boşta veya yürürken ani gaz açmalarda yalpalıyordu gaz yemiyordu. O da motorun karbüratörlü olduğunu gazı fazla verince boğulabileceğini söyledi. Ben de eski sistem olduğu için normal olabileceğini düşündüm. Satış işlemleri hallolduktan sonra dönerken motorun 100ü geçmediğini farkettim sonra aradım varınca öyle bir şey olmadığını gayet 120leri gördüğünü iddia etti ben de uğraşmadım. Sonra hava filtresinden olabileceğini düşünüp değiştirdim. Sorunun çoğu çözüldü motor eski haline dönmeye başladı rahatladı. Artık 125leri görüyor ve boğulma sorununun çoğunu çözdüm ama bir sıkıntı daha vardı. Motor ısınınca yine gaz yemiyor boğuluyordu. Bu sorunun sadece ısınınca olması çok tuhafıma gitti. Ns 150lerde karbüratör diyaframı kronik olarak arızalanıyormuş diye okudum. Hatta rtr 150ninkini takın diyenler vardı. Doğruluğunu bilmiyorum diyafram alacağım artı olarak hava ayarı yaptıracağım ama motor soğukken sorun olmayıp ısınınca yapması bunlarda sorun olmadığını düşündürtüyor. Silindire giren ısı sensörü varmış bu motorda acaba bu sensör mü arızalı diye düşünüyorum bu sorunu yaşayan var mıdır neden yapar? Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim çünkü gerçekten ns150 beni motordan soğuttu.