Body Steering vs Counter Steering

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Sürat, zemin lastik tutusu, agirlik merkezi yonetimi, yolun trafik durumu, ariza, viraj icinde fren yapma ihtimali gibi faktorler dusuldugunde ikisi de yerine gore. Bizde hep dediler "kontrayla dönün, kontrasiz donulmez". Kimse viraj icindeki fren yada kurtarma manevrasi riskini anlatmadi ne hikmetse. Ikisi bence kiyaslanamaz.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Scooterda body steering yapılabiliyor mu? Ben yapamıyorum şahsen.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Counter Steering sıkışık trafikte. Body Steering lay lom gezerken.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
güzel ama ingiliççe
motoru dönüş yönünde vücudu ise dönüş yönünün tersine kontra alabilecek pozisyonda tutmak gibi bir teorim var, arada uyguluyorum; bazı arkadaşlarım katılmasa da motoru yatırma tehlikesi yüksek olsa da oldukça kullanışlı geliyor bana

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
güzel ama ingiliççe
motoru dönüş yönünde vücudu ise dönüş yönünün tersine kontra alabilecek pozisyonda tutmak gibi bir teorim var, arada uyguluyorum; bazı arkadaşlarım katılmasa da motoru yatırma tehlikesi yüksek olsa da oldukça kullanışlı geliyor bana
Uyguladigin teknigin adi Counter Balancing. Düsük hizlarda dar manevra kaabiliyetini arttirir .

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bunu en çok kullanan herhalde San francisco polisleri galiba, adamların düz yolu yok galiba, dik yokuşta u dönüşü yapmayı gösteriyorlardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar