- Konu Yazar
Sağolun arkadaşlar.
Çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız. Ekipman önemi bir kez daha ortaya çıkıyor bu olayla. Yalnız sürüklenme sırasında cenin pozisyonu almanızın doğru olduğundan emin değilim. Bu durum sürüklenme/yuvarlama sürecini uzatmaz mı? Kolları ve bacakları açıp sürtünme yüzeyini arttırıp daha kısa sürede durmak daha mantıklı olmaz mı? Hangisi doğru bilmiyorum fikir yürütüyorum sadece.
Merhaba arkadaşlar.
Kazadan sonra hem led hem de FF50 ile aydınlatma desteği yaptım. Topcase içine de park ve stop için ledlerle destek yaptım.
Aynı olayı yaşayacağımı düşünmeyerek yaptım bunları. Fakat, bu yaz, yazlıktan İstanbul'a gelmek için çıktıktan bir on km sonra, o gece karanlığında tarlaların arasından bir tavşan yolda dans etmeye başladı. FF50'ler açık olmasa göremeyecektim kuvvetle muhtemel. Bu sefer gördüm, çok önceden gördüm ve durdum. Durdum çünkü gözüne projektör tutulmuş tavşan sendromu yaşadı hayvan.)
Aydınlatma önemli.
Korunmak önemli.
Hız sınırlarına uymak önemli.
Eğitim, tecrübe, empati, öngörü, bunların tümünü düşündüğümüzde, motosikletin öyle "bin git" bir araç olmadığını anlıyoruz.
Hepinize kazasız sürüşler, keyifli yollar dilerim.Ortak eski kaza için şimdi geçmiş olsun dileklerimi iletebiliyorum. Aydınlatma konusunda geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Altınoluğa yola çıktım. 1150 gs kullanıyorum...
Farlarım son zamanlada o kadar iş göremez duruma gelmiştiki. Aylar önce aliexpress üzerinden aldığım 6 lı led farları taktım. Anladım ki 1150 nin üzerindeki aydınlatmaları anca kendine yetiyor.
Balıkesirden sonra Savaştepe üzerinden Edremit yoluna girdim. Hiç aydınlatmanın olmadığı bir yoldur. 120-130 gibi süratlerde seyrediyorum. Derken ilk defa bir tilkiyi bu kadar yakından görebilme şansım olduhızım 120 hayvan karşıdan karşıya geçiyor. Son anda belki salise süren bir kontra içeren refleks ile sol taraftan boxerlere çarpmasına ramak kaldı. Cidden olayın sonrasında korkuyu hissettim.
Aydınlatma cidden önemli. Hele bizler gibi yol yapmayı seven, özellikle ben gece sürüşünü çok severim. Kesinlikle takviye önemli.
Sağlıcakla kal. Geçmiş olsun.