Yokum merhaba,bu arada ben hüseyin

.Bmw motorların neden bu kadar diğerlerine göre pahalı olduğunu hep merak eder dururdum,ama bir bmw ye bindikten sonra bunu biraz anlayabiliyorum (tabiki yine de fiyatları Türkiye şartlarına göre çok yüksek)
Gerçekten adamlar dayanıklı makina yapmışlar özellikle eski modelleri,konuştuğum yeni model bmw sahipleri makinaların eski modellere göre daha nazik olduğunu ifade ediyorlar.
Gelelim senin izlenimlerine;evet motorlar gerçekten güçlü bir torka sahip.
Yakıt göstergesi konusunda;yakıt ikaz ışığı çok erken uyarı veriyor,yokuş yukarı çıkarken şamandıradan sanırım ikaz lambası çabuk yanıyor sonra düze çıktığın zaman sönüyor.Lamba tam yanmaya başladıktan sonra çok basmazsan 50-70 km daha benzin bitmeden gidebiliyorsun diye biliyorum.Benden önceki sahibi benzin tam bitmeye yaklaştığı zaman motorun sesinde bir değişme olduğunu moturun homurdamaya başladığını söylemişti.Ben o seviyeye hiç düşürmedim benzini dolayısıyla o sesi fark edemedim.Benzin ikaz lambası tam yanmaya başladıktan sonra depoyu fullayınca kalan benzini anlayabiliyorsun.Yanlış hatırlamıyorsam 5-6 litre daha benzin kalıyor depoda.
Sinyaller ve özelliklede sinyali iptal etme düğmesi oldukça zor.
Benim motordaki fren hortumları çelik hortumla değiştirilmiş benden önce ,insana güven veriyor.
Motorun km sine gelince,eğer motor düzenli olarak muayeneye girmişse muayene kayıtlarından km de oynama yapılıp yapılmadığını anlayabiliyorsun. Kadıköyde bir bmw ustasıyla görüştüğümde bu makinaların rodajını 50.000 km de tamamladığını ifade etmişti bana.Sanırım motorun km den ziyade bakımlarının zamanında yapılıp yapılmadığı daha öne çıkıyor.Km si yüksek ama bakımlı makina insana daha fazla güven veriyor.
Benimde motorda en çekindiğim konu debriyaj.Debriyajın bitip bitmediğini anlamanın birkaç yöntemi var bildiğim kadarıyla,debriyaj manetini bırakırken ne kadar geç kavrarsa balatanın o kadar azaldığını anlayabiliyorsun.Yüksek viteste giderken ani gaz açınca eğer motor devir saati yükselmesine rağmen motorun hızlanması aynı oranda olmuyorsa debriyaj kaçırıyordur demek oluyor.Birde kalkışta motoru 2 veya 3 ncü vitese takıp, biraz gaz vererek motoru kaldırmayı deneyin,debriyajı bıraktığınızda motor hemen stop ediyorsa debriyaj sağlam demek oluyor,motor biraz ilerleyip stop ederse sorun var demek.Debriyaj baskı ve balatasının da beraber değişmesine dikkat edin diyorlar.Baskı balata çok para tutmuyor asıl işcilik çok istiyorlar bu iş için,ama işten iyi anlayan bir usta bulmak da zor.Daha önce baskı balatayı bir arkadaşı ile değiştiren bir bmw sahibinin telefonunu aldım ,henüz arayamadım ama işcilik konusunda yardımcı olabileceğini söyledi bana.
Motor rolantide çalışırken gelen o lak lak sesi bende de var sanırım boxer in bir özelliği.
Birgün haberleşip bir araya gelirsek hem tanışırız hemde motorları mukayese etme şansı buluruz.Ben motorun mekanik kısımlarının bakım onarımı elimden geldiği kadar kendim yapmaya çalışıyorum.Görüşmek üzere kazasız sürüşler cep:0 506 610 08 29