@ ateserol,
kardeşim hemen konuya girmek istiyorum. Rockster modelinin bi farklılığı olduğunu düşünmüyorum. Bildiğim kadarıyla tasarımında farklılıklar var. Sizinde dediğiniz gibi ön car ve boyası daha farklı. Genellikle çift renk yapmışlar. Bu sebeple tip olarak hangisi hoşuna gidiyorsa ona yönelmelisin.Yada şöyle yapabilirsin motorları araştır gez hangisini en temiz bulursan onu al. Şahsi fikrim benim kullandığım tarz benim daha çok hoşuma gidiyor çünkü 3lü çantayı taktığın zaman daha bi uyumlu geliyor bana. Rockster ların eksi yönlerinin olacağını sanmıyorum. zaten teknoloji ve özellik olarak aynı. Zaten ben benim motoru almadan önce almanca bildiğim için internetteki tüm testlerini okudum ve videolarını izledim. Bi ayrım yapılmamıştı rockster ile. RT serisini ise hiç bilmiyorum.
Ustanın dediği gibi bende bu motorların düzgün periodik bakımla 350bin km rahat yaptığını duymuştum. çünkü vw kaplumbağ motorları gibi yada otomobil motoru gibi düşün. Japon motorları 11bin devirlerde kesiciye girerken bu makina 7400de kesiyor. Yani yüksek devir çevirmiyor. Zaten gerekte yok çünkü alt devirlerde güçünü veriyor.
Ama yazdıklarını okurken dikkatimi bi konu çekti. İstanbul trafiğinde kullanacağını söylüyorsun. Şahsi fikrimi sorarsan GS olsun RT olsun yada R olsun eğer bu makinaları istanbul şehir trafiğine sokarsan yazık edersin. Çünkü bildiğin üzere hava/yağ soğutmalı ve yazın istanbul trafiğinde bu motoru trafikte sıkışıp beklersen yazık olur. Ayrıca bunları şaftlı olduğunu unutma. sürekli debriyaj yapman hem balatayı hemde diferansiyel dişlileri için tam bir ölüm. Bu konuyu ustana bi danış 400bin km yapar demiş ama bu şartlarda 200bin km yaparsan öpte başına koy derim. Ayrıca şehir içi trafiğinde tüketim 7-7,5lt lere çıkıyor. GS lerin fiyatının yüksel olmasının sebebi sadece arz talep meselesinden dolayı. İlk başlarda benimde gözüm GS lerdeydi ama bu motoru kullandıktan sonra ve grubumuzdakilerle mukayese etme fırsatım olduktan sonra gözüm GS görmüyor. İmkanım olsa R 1200 R alırım.
Merak ettiğin daha başka konular varsa kardeşim sorabilirsin.
---------- Post added at 23:24 ---------- Previous post was at 23:20 ----------
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150984269219667.425167.586699666&type=3
o istanbul trafiği yok mu ahh ahh.. valla şuan motor konusunda tüm hayallerimi öldürdün hocam şehir içi şehirlerarası kullanabilirmişim gibi geldi benimde çok hoşuma gitti anes balmumcuda gördüm fiyatı uygun görüntüsü güzel benim aklımada far konusu geldi ilk neden farklı kasalar diye onu da açıklamışsınız sağolun. bu gidişle zaten 2. motor alacağım istanbul içi ve şehirlerarası diye. yoksa büyük motorlara cidden yazık ediyoruz istanbul trafiğinde dur kalk araya gir düşük devir döndürüp.
bu arada facebooktan fotoları gördüm gerçekten çok yakışıklı bir motor. keşke videosuda olsa sesini duysaydık