Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hepiniz yatıyorsunuz 1150 ciler,gezen yok,motorlar tozlanmıştır.
Ben benHepiniz yatıyorsunuz 1150 ciler,gezen yok,motorlar tozlanmıştır.
ben de öyle ,Ben ben
Şakası bi yana fırsat bulsam ah ..!
İnternet büyük mecra,bulamamış olmanıza şaşırmadım değil..Merhaba sevgili 1150 GS ciler, bu aralar 1150 GS almak için otomobilimi satışa çıkardım, merak ettiğim bir şey var bmw R1150gS ile bmw R1150gS adventure arasındaki farkın ne olduğunu bilmiyorum, internettede bulamadım, bilen varsa ve bilgilendirirse çok memnun olurum.
İyi seneler ve sevgiler
Tekerlek basinclari neler olmali internetten buldugum bilgilerde sunlar yaziyor.
Ön / arka
32 / 36
35 / 39
36 / 39
32 / 42 cift kisilik + bagaj
Bu bilgilerden hangileri dogrudur? Siz nasil yapiyorsunuz?
Hepiniz yatıyorsunuz 1150 ciler,gezen yok,motorlar tozlanmıştır.
Bu motorlar ağır olduğu için,ben her zaman ön 36-arka 42 kullanıyorum.
Ustamın önerdiği basınç ayarıdır ve ben mutluyum
---------- Post added at 23:38 ---------- Previous post was at 23:35 ----------
Hehe bugün ilk gün sürüşü yapılmış vede kulaklar özenle çınlatılmıştır..![]()
Tesekkur ederim şöyle bir bilgi buldum
I have an R1150 GS. Manual says to run
36psi rear / 32 psi front for a single rider.
39psi rear / 36 psi front for two-up
42psi rear / 36 psi front for two-up with luggage.
Suspansiyon ayari yuksekteymis benimkinin dusuk konumuna getirsem ne fark edebilir?
Arka süspansiyon değerlerini çok düşürmek,sürüş dinamiğinide olumsuz etkiliyor+amortisörün kasislerde dip değerini sıkça görmesinden yağkeçesine hasar verme olasılığı artar.
Ancak boy sorunu varsa ve seleyi alçalttığınız halde boy sorunu devam ediyorsa (şekil ben) o zaman dikatli kullanıp bozulmasın diye dua edeceksin
İşin şakası bir yana bu aletler her şeye tölaranslıdır,dert etmeyin deneyerek en uygunu kendiniz bulacaksınız![]()
Yardiminiz icin tesekkur ederim hocam. Boyum 1.75 pek sikinti olmuyor aslinda. Dusuk konumundayken yumusuyormu suspansiyonlar diye merak ediyordum. Demekki sadece yukseklik degisiyormus![]()
Bu motorlar ağır olduğu için,ben her zaman ön 36-arka 42 kullanıyorum.
Ustamın önerdiği basınç ayarıdır ve ben mutluyum
---------- Post added at 23:38 ---------- Previous post was at 23:35 ----------
Hehe bugün ilk gün sürüşü yapılmış vede kulaklar özenle çınlatılmıştır..![]()
Tespitte doğrusunuz,hem yumuşar hem düşer,arka amortisörde ayrıca amortisörün alt kısmında sönümleme vidası vardır.
Bu vidanın görevide amortisör çökme anından sonra eski haline gelirken ki hızı ayarlar,bununla ilgili teknik yazıyı bulabilirsem buradan paylaşırım,
Genel ayarı ise yanlış hatırlamıyorsam E tarafına tamamen çevirip daha sonra 1- 1.5 tur sağa çevirmekti
Egzosun yaninda bulunan siyah kapakli bir vida var high ve low yaziyor. Ben onu cevirdim high tarafina sanki donmesi hic bitmicekmis gibi duruyoronun ayari mi bahsettiginiz?
Bahsettiğiniz siyah kapaklı olan amortisör sertliğini ayarlar,aynı zamanda yüksekliğe de etki eder.![]()
ben de yılın ilk kontak açma olayına ne zaman fırsat bulabileceğimi düşünüyordum
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:05 ----------
Alpay hocam ,
Özer'in verdiği bilgilere ek olarak 1150 ADV nin gagası,ön camı ve selesi farklıdır.
ayrıca ECU farkı vardır,1150 ADV nin ECU su düşük oktanlı benzini yakabilecek şekilde ayarlanmıştır.