- Konu Yazar
- #1
neden oldugunu bilmiyorum, uzulmedim. %90 makas falan atiyordu.
http://www.haberturk.com/gundem/haber/819467-temde-facia
http://www.haberturk.com/gundem/haber/819467-temde-facia
Velev ki alkollü ve de sürat yapmış olsun, neticede bir insan ölmüştür, geride yakınları vardır vs. bu fikrinizi bir foruma yazmak yerine gidip ailesinin yüzüne söyleyemeyeceğinizi gayet iyi biliyorsunuz. bu öfke nedendir? neden öfke duymaya meraklıyız? Ben bir köpeğin-kedinin ezildiğini gördüğümde üzülüyorum şahsen.
Bunun nedeni bu kazada çarpılan araç tır değil de içinde çoluk çocuk 4 kişinin olduğu bir aile arabası olsaydı olacak olanlardır. Her gün hepimiz trafikte hızlı ve dengesiz kullanmayı marifet sanan insanların nasıl kazaya davetiye çıkarttığını biliyoruz.
Bu kazanın sadece 2 kişinin canıyla sonuçlanması tamamen şans eseri başka hiçbirşey değil.
Yazık keşke olmasaydı. Ama ondan önce keşke yavaş olsaydı.
Geçenlerde 193km ile giden bir aracın duvara çarptığı bir konu açmıştım.
Kimileri böyle bir duvarı nereden bulacağımızı tartışmışlardı.
İşte size duvar.
Ona kalırsa her kazada ncapden geçen araba yok mesela ;
Ncap testleri 64km/s hızla yapılıyor.
"By carrying out frontal impact tests at 64km/h (about 40 mph) we are simulating a car impacting a similar sized car where both cars are travelling the same speed of 55 km/h."
64km/s değil otoban sokak arasında yapıyor insanlar.
Bu yüzden o testlere bakıp da araç sağlam basayım düşüncesine girmek en büyük hatadır.
İsterseniz dünyanın en pahalı en güvenli arabasına binin , 150km üstünde işiniz sadece şansa kalıyor.
Bir de bunu motorda düşünün.