bmw korumadi

Arkadaşlar dün iş nedeni ile lüleburgaza gitmiştim trakya oto cam2a. Geri dönüşüm bu kazadan 10-15 dakika sonraydı.. Orada cansız bedenleri gördüm araba içinde sıkısmıslardı.. Bütün günüm, aldığım yüklü siparişe rağmen beter oldu.. Eskiden bende arabamı bu şekilde kullanırdım. o günlerimi hatırladım.. İnanın bana görüntü çok içler acısıydı.. İstanbul'a gelene kadar elim ayağım titredi. Lütfen dikkat, lütfen daha yavaş. Bir otomobil firmasının sloganında dediği gibi Trafik Hayattır arkadaşlar. Yakınlarımıza bu acıyı yaşatmayalım :( hala aklıma geldikçe elim ayağım titriyor..

Malesef uzun bir süre bu travmayı atlatamayacaksın, sana da geçmiş olsun dreamkiller :sunny:

millet de salak o kadar para verip güvenliği bile olmayan araba alıyorlar dimi

Boş adamsın boş muhabbet yapıyorsun herşeyi bilen edayla söylüyorsun madem o kadar parayı sanki güvenlige veriyolarmış önce git sen maliyetlerine ve firma firma fiyatlarına bak o güvenlik ekipmanlarının lüks markaların nası bi ekstrayla gazladığını gör.Şuan lüks markaların orta sınıf araçlardan sunabildigi tek fazla ve gelişmiş özellik kendi kendine park etme bir de adaptif fren ve takip sistemi onlarında çalıştıgı hızlar ve yerler belli hata verebiliyor,kalıyor parketmiyor çoğu zaman.Onun dışında verdigin para hava civa yok ceylan derisi yok atın kılından kaplama parası olan hoşuna giden veriyor öle artislik bilmişlik yapıp 2 sivri lafla bilmişlik yapmaya gerek yok.Hepsi 4 teker üstünde gidiyor ve aralarındaki kazalardaki hasar olayları hemen hemen aynı bazen dahada beter konu burda araca güvenmeme tavsiyesindeyken sen direk tartışma cıkarmaya uraşıyorsun şu forumda amacını kimse anlamadı anlamayacakta.

sen ne diyorsun anlamıyorum,adam öyle bir başlık yazmış ki sanki bmw böyle bir kazada koruması gerekirken koruyamadı gibi,aynı şeyi söylüyoruz da senin jeton köşeli galiba geç düşüyor

Trafikte tankla gezelim bundan sonra bmw bile korumamıs baksanıza :mrgreen:

Benim arabamınki de budur.Ama 20 katı fiyattaki arabaların güvenlik testini görüyorsunuz.
O lüks arabaları kullananlar benim arabanın yanından geçse arabama adeta güler herhalde ama işte sonuç ortada!

sen ne diyorsun anlamıyorum,adam öyle bir başlık yazmış ki sanki bmw böyle bir kazada koruması gerekirken koruyamadı gibi,aynı şeyi söylüyoruz da senin jeton köşeli galiba geç düşüyor

Yazdıgın hiç öle durmuyor ama çoğu başlıkta genel olarak yaptıgın yukardan görme tavrını gösterdigini düşündüm hala düşünüyorum ama öyle değilse hayretler içinde özür diliyorum senden...

190 km hız ile giderken tıra arkadan çarparsanız sizi hiçbir araç koruyamaz. Roll cage bile olsa sonuç değişmez. Velev ki yaşam alanına zarar gelmese bile 190 km hızdan sıfıra düştüğünüz andaki G kuvveti nedeni ile iç kanamadan ölürsünüz.

akıl var mantık var, bu resimdeki araba cam hizasından mı darbe almış ? aman benim arabam daha sağlam diye gazlama da ...
Sen merak etme arabama 3 kere arkadan vurdular ordan biliyorum sağlam olduğunu.Ayrıca araba aldığımda takla atmıştı kaportacıda çok hafif işleri yapıldı.Tecrübeyle sabit.:bounce:
Ayrıca Allahaşkına aynı testlere mercedes bmw falan da tutuluyor ama nedense bisküvi gibi dağılıyor.Bir arkadaş önceki mesajların birinde bir link paylaşmıştı 6-7 tane lüks araba kağıt gibi dağılıyor.

Ncap testleri ne olursa olsun güven vermektedir..
En azından sağlam sandığınız bir araçla,5yıldız almış bir aracın çarpıştırılmasıyla ortaya çıkan sonuçlardan 5yıldızın ne demek olduğunu anlayabiliyoruz..
Emniyet kemerlerini takmadıktan sonra isterse 10yıldız olsun,çoğu araçta emniyet kemeri takılı değilse hava yastıkları bile açılmıyor..
Tırın altına girdikten sonrada ne olursa olsun o kafalar gider..

O değilde bu kazalar çok fazla oluyor ve %90 ölümle sonuçlanıyor,bunun için bir önlem alınamazmı acaba? Dorsenin altına girmesini engelleyecek şekilde,zorunlu olarak şaseye bağlı bir profil,tampon,bariyer tarzı bir sistem yaplamazmı?

Sen merak etme arabama 3 kere arkadan vurdular ordan biliyorum sağlam olduğunu.Ayrıca araba aldığımda takla atmıştı kaportacıda çok hafif işleri yapıldı.Tecrübeyle sabit.:bounce:
Ayrıca Allahaşkına aynı testlere mercedes bmw falan da tutuluyor ama nedense bisküvi gibi dağılıyor.Bir arkadaş önceki mesajların birinde bir link paylaşmıştı 6-7 tane lüks araba kağıt gibi dağılıyor.

O araçlar parçalanarak kaza anında çarpmaya bağlı oluşan kuvveti tolore etme üzerine tasarlanıyorlar. Orada bir güç oluşuyor ve bu gücün bir şekilde yok edilmesi gerekiyorki içindeki yolcular o güçle baş başa kalmasın. Önemli olan aracın hasar almaması değil içindekilerin hasar almaması. Aracın taş gibi ama sen öldün ? neye yarar ?

http://www.youtube.com/watch?v=xQS-7heF-og

Bu linkte aynı marka ve model fakat aralarında 10 yaş fark olan iki araç karşılaştırılıyor.
http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=58zqJCtUjSI

Bu linkteki araçlarda güzel örnek. q7 o arabanın üzerinden geçer dersin ama durum hiçte öyle değil.

Uzun lafın kısası yeni arçlardaki güvenlik tedbirleri inkar edilemez şekilde işe yarıyor ama herşeyin bir sınırı var .

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:30 ----------

Ncap testleri ne olursa olsun güven vermektedir..

O değilde bu kazalar çok fazla oluyor ve %90 ölümle sonuçlanıyor,bunun için bir önlem alınamazmı acaba? Dorsenin altına girmesini engelleyecek şekilde,zorunlu olarak şaseye bağlı bir profil,tampon,bariyer tarzı bir sistem yaplamazmı?

Bu dediğiniz olay yıllar önce zorunlu oldu. Yasal olarak yapma zorunluluğu getirildi. Fakat uyulmayan ve denetlemesi yapılmayan kuralın getirilmiş olması hiçbirşey ifade etmez.

Kocaeli İl Temsilcisi
Ncap testleri 64km/s hızla yapılıyor.
"By carrying out frontal impact tests at 64km/h (about 40 mph) we are simulating a car impacting a similar sized car where both cars are travelling the same speed of 55 km/h."

64km/s değil otoban sokak arasında yapıyor insanlar.
Bu yüzden o testlere bakıp da araç sağlam basayım düşüncesine girmek en büyük hatadır.
İsterseniz dünyanın en pahalı en güvenli arabasına binin , 150km üstünde işiniz sadece şansa kalıyor.
Bir de bunu motorda düşünün.

söylediğini motosiklette düşündüğümde karşımda 2 seçenek görüyorum , önde allah, arkada peygamber ...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
o kadar süratle tıra arkadan çarpmış ama aracın marka modeli belli şekli özellikle ön kısmı fazla akordiyon olmamış, kazanın ölümlü olması tırın arka tarafının düz bir duvar gibi olmaması,tırın kasası yolcu-şfr mahaline girmesinden kaynaklanıyor.
bmw nin önü çok fazla gitmesede tırın arkasını tekerini parçalamış. olaya teknik olarak baktığımda şöyle bir fikir edindim,
bmw nin araçları sağlam, fiyat farkını bir kez daha anladım.
Çok arabalar gördüm kaza yapmış içinden ceset çıkarılan ama çoğu kazalarda aracın ne modeli nede markası belli oluyor preslenmiş turşu tenekesi gibi
reno grubu, fiat grubu işte bu preslenmiş teneke gibi oluyor kazada
yolun aynı olduğunu varsayarsak bazı araçlarda 90kmh ile bazılarında 160km/hız aynı tehlikeye oluştururlar.
nedeni aracın yere tutunması, lastik ebatları, kalitesi, aracın ağırlığı, aerodinamik yapısı, ve teknolojisi, motor gücü bunların hepsi seyir halinde tehlikeye etkendir.
motor gücü öyle etkilidirki örnek verelim tırı sollamaya geçtiniz sollama esnasında karşı yönden gelen bir araçla karşı karşıya gelmeniz an meselesi gaza bastınız hadi hadi sollamayı bitiremiyorsunuz bu aracın kasa ağırlığına göre düşük güçte motorun verdiği bir dezavantaş, halbuki motor güçlü olsaydı tahlikeyi daha önceden savuşturabilirdiniz.
yani özetlersek
geniş lastikli, daha büyük cant ebatlı, yüksek güçlü, aerodynamik- ağırlık tasarımı gelişmiş, üstün teknoloji güvenliği arttırılmış araçlarla yolda karşılaştığınızda altınızda clio, brava tarzı arabalar varsa yol verin aracınız ne kadar modifikasyonlu olsa bile onlar trafikte daha avantajlıdır.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Konuyu açan arkadaş kusura bakmasın ama başlık biraz saçma olmuş.Bu tarz bir kazadan sizi sağ çıkaracak bir araç henüz dünyada yok.Eğer düz bir yere çarpsaydı o zaman sağ çıkma olasılığı vardı.Darbe direkt olarak kabine geliyor sürücüyü koruyacak sadece ön direkler ve ve cam var.Araçlar ne kadar güvenli olursa olsun sizi belli bir yere kadar korur.160 km 200 km veya daha yüksek hızlarda yapılan kazalardan canlı kurtulma tamamen şans işi.

neden oldugunu bilmiyorum, uzulmedim. %90 makas falan atiyordu.

Bir kaza oluyor ve iki yaşam son buluyor !!! , sebebini bilmiyorsunuz !! ve bu kaza sizi sadece BMW ' nin sağlamlığı olarak ilgilendiriyor ! , artı önyargınızda bonusu !!!.
Ne kadar değişik şeyler olduk ! , insan hayret ediyor okurken ! . Allah rahmet eylesin , yakınlarına sabır versin.

arkadaşlar, bmw sürücüsüne laf atanlar birde kazanın videosunu izleyip tekrar düşünsünler , Allah rahmet eylesin

http://videonuz.ensonhaber.com/izle/silivri-de-otomobilin-tir-in-altina-girdigi-o-anlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar