Bmw F750GS vs Suzuki vstrom 650 kıyaslaması

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
@DPFTA öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim 🙏
Vstrom konusunda tecrübeli sayılırım, 2011 modeli ile 40bin km tecrübem var. O muhteşem v motor sesini ve performansını biliyorum. Ama sizin kullandığınız ile 2011 olanı arasındaki performans farkını pek bilmiyorum.

Şimdi öncelikle bir hata var, sele yüksekliği BMW de 77 değil, 81,5cm. Bakım konusunda diğer tüm motorlarımda olduğu gibi bunda da bakımını kendim yapacağım için servis ve maliyet konusunda sorun olacağını sanmıyorum. Suzukide de kendim yapıyordum. Hava filtresi maalesef BMW'de de depo altında, en az vstromdaki kadar uğraştırıcı onu değiştirmek. Ayrıca suzukimde osram night breaker kullanıyordum ve aydınlatması gerçekten iyiydi söylediğiniz gibi. Gerçi sizin kasada far tasarımı değişti epey. Yine 2011 modeli hem su hem yağ soğutmalıydı, ben o motorun sıkışık yaz trafiğinde bile fan açtığına birkaç kere denk geldim. Ama yağ soğutucu kaldırıldı sonraki kasalarda. Yorumunuzun hemen hemen tüm satırlarını biliyor ve katılıyorum. Amaç farklı şeyler denemek istemekle alakalı sanırım. Yoksa hiç aksiyon aramaz yine vstrom alır geçerdim...
Bence gönlünüzde bir F750GS varsa alıp binin, mutsuz edeceğini hiç zannetmem. Yeter ki bakımlı / sorunsuz bir motosiklet olsun. Farklı farklı tatlar almak lazım.

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Bence gönlünüzde bir F750GS varsa alıp binin, mutsuz edeceğini hiç zannetmem. Yeter ki bakımlı / sorunsuz bir motosiklet olsun. Farklı farklı tatlar almak lazım.
Değil mi ben de öyle düşünüyorum... Neticede sonsuza kadar benim olmayacak hiçbir dünyevi şey ahaha 😄

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Avrupalı motosiklete binmek istiyorsanız BMW F750 güzel bir tercih fakat imkan varsa benzer modelleri olan; benzer işleri yapabilen ve diğer marka ve modelleri de test edin derim.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
@DPFTA öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim 🙏
Vstrom konusunda tecrübeli sayılırım, 2011 modeli ile 40bin km tecrübem var. O muhteşem v motor sesini ve performansını biliyorum. Ama sizin kullandığınız ile 2011 olanı arasındaki performans farkını pek bilmiyorum.

Şimdi öncelikle bir hata var, sele yüksekliği BMW de 77 değil, 81,5cm. Bakım konusunda diğer tüm motorlarımda olduğu gibi bunda da bakımını kendim yapacağım için servis ve maliyet konusunda sorun olacağını sanmıyorum. Suzukide de kendim yapıyordum. Hava filtresi maalesef BMW'de de depo altında, en az vstromdaki kadar uğraştırıcı onu değiştirmek. Ayrıca suzukimde osram night breaker kullanıyordum ve aydınlatması gerçekten iyiydi söylediğiniz gibi. Gerçi sizin kasada far tasarımı değişti epey. Yine 2011 modeli hem su hem yağ soğutmalıydı, ben o motorun sıkışık yaz trafiğinde bile fan açtığına birkaç kere denk geldim. Ama yağ soğutucu kaldırıldı sonraki kasalarda. Yorumunuzun hemen hemen tüm satırlarını biliyor ve katılıyorum. Amaç farklı şeyler denemek istemekle alakalı sanırım. Yoksa hiç aksiyon aramaz yine vstrom alır geçerdim...
Selamlar,
Açıkçası V-Strom'u benden daha iyi bilip anlatacak kadar kullanmışsınız. Kusuruma bakmayın lütfen, bunu bilmeden 0'dan anlatmaya tabiri caizse tanıtmaya çalıştım ancak kime neyi anlatmaya çalıştığımı şimdi farkettim :) . Sele yüksekliği konusunda yaptığım hata için üzgünüm, iyi araştırmadan bakmış bulundum. Bu konuda "Düzeltme" tuşunu bulabilirsem düzelteceğim inşallah. Ben mevcut farından pekâla memnunum, zaten hem imaj hem de görünürlülük açısından sis farları takılı, bu anlamda eksiklik yaşatmadan halojen far da beni mutlu ediyor. Su soğutmalı motorlu, değindiğim üzere hararet problemi bulunmuyor. Söylediklerime katılıp onaylıyor olmanızdan da büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmeliyim. Böylece motorumu iyi tanıdığımı düşünüyorum artık :)

Farklı tarz, farklı model motor sahibi olmadım açıkçası, düşük cc grubunda birkaç tecrübem oldu ancak bu başlık altında paylaşmaya uygun olmaz konu bütünlüğünün dağılmaması açısından. Tercihinizin size hayırlı olmasını diler, emniyetli ve güvenli sürüşler dilerim. Saygılarımla.

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Saygılar benden olsun sayın @DPFTA
Şöyle güzel yorumlara, fikirlere, tatlı hasbihallere o kadar hasret kalmışım ki... Forumda sürekli birileri, öbürlerini gömmeye, laf sokmaya çalışıyor. Sürekli pasif agresif durumlar. Uzun uzun, ince ince yorumlamanız çok hoşuma gitti. Teşekkür ederim kendi adıma🙏

Düzenleme ile ilgili de maalesef forumda belli bir süre sonra düzenleme butonu kayboluyor. Keşke bu süre daha uzun olsa. Yine forum yönetimine de buradan talebimi iletmiş olayım, bu düzenleme süresi biraz daha uzatılsa güzel olur diye düşünüyorum.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba,

BMW F750-F850-F900 motorları Çinli Loncin firması tarafından üretiliyor diye biliyorum.

Emniyet mensubu bir tanıdıktan duyduğuma göre bu motorlarda ciddi sıkıntılar yaşanmış-yaşanmaktaymış.

Sizin almayı düşündüğünüz modelin motoru da bu gruba giriyorsa bu durumu mutlak surette derinlemesine araştırın derim.

Kolay gelsin.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bmw'nin olanakları, teknolojisi, o'su bu'su V-Strom'dan farklı dünyalardadır ama çoğu Bmw gibi antin kuntin elektronik arıza verme potansiyeli vardır. Akü zayıflar Abs patates olur, arıza ışığı yanar "acaba bu ne?" diye günlerin geçer, sonra ara ki bulasın sorunun kaynağını tespit edecek usta. Motor yağmur altında kalır, çalışmaz. V-Strom heyecansız, çirkin, kütük gibi motordur ama herhangi bir Bmw yanında bendeki imajı "sorunsuz" , "ekonomik" "uzun ömürlü" ve "bulantıcı olmaması"dır.

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Merhaba,

BMW F750-F850-F900 motorları Çinli Loncin firması tarafından üretiliyor diye biliyorum.

Emniyet mensubu bir tanıdıktan duyduğuma göre bu motorlarda ciddi sıkıntılar yaşanmış-yaşanmaktaymış.

Sizin almayı düşündüğünüz modelin motoru da bu gruba giriyorsa bu durumu mutlak surette derinlemesine araştırın derim.

Kolay gelsin.

Evet yabancı forumlarda da okudum yağ yakmayla ilgili problem yaşayanlar var. Ama hiç sorun olmayanlar da. Tutarsız açıkçası o konuda. Ama üretici kısmında benim şartlarım yok, neticede işgücü nerede ucuzsa orada üretilecek. Bu şirketlerin amacı kâr yapmak. Bence önemli olan mühendisliği, arge'si. Çinli x firması da üretse bmw nin belirli standartlarını sağlamak zorunda olduğunu düşünüyorum. Bunlar dünya markaları, böyle saçma risklerle uğraşmazlar, dönüşü çok daha zararlı olur çünkü marka imajı açısından. Tabii bu bencesi...

Bmw'nin olanakları, teknolojisi, o'su bu'su V-Strom'dan farklı dünyalardadır ama çoğu Bmw gibi antin kuntin elektronik arıza verme potansiyeli vardır. Akü zayıflar Abs patates olur, arıza ışığı yanar "acaba bu ne?" diye günlerin geçer, sonra ara ki bulasın sorunun kaynağını tespit edecek usta. Motor yağmur altında kalır, çalışmaz. V-Strom heyecansız, çirkin, kütük gibi motordur ama herhangi bir Bmw yanında bendeki imajı "sorunsuz" , "ekonomik" "uzun ömürlü" ve "bulantıcı olmaması"dır.

Yine arıza yaşayanların bir kısmı da kablolama sistemiyle ilgili 😄 arayıp arayıp sonunda zar zor buldukları saçma bir kablodaki kopukluk... Son cümlenize şimdilik katılıyorum ama nihai kararım sanırım bmw yi tecrübe etmek olacak. O zaman yaşadığım sorunları da burada paylaşacağım 🫡

Motosikleti
Honda CL250
Yine arıza yaşayanların bir kısmı da kablolama sistemiyle ilgili 😄 arayıp arayıp sonunda zar zor buldukları saçma bir kablodaki kopukluk... Son cümlenize şimdilik katılıyorum ama nihai kararım sanırım bmw yi tecrübe etmek olacak. O zaman yaşadığım sorunları da burada paylaşacağım 🫡
Merhaba, konu şubat ayında kalmış hocam. Güncel bilgi verebilir misin? Teşekkürler :)

Selam millet,
Yakın gelecekte bir motosiklet değişikliğine gideceğim. O yüzden bu iki motosikleti kıyaslayalım istiyorum konfor, keyif, yürütme maliyetleri açısından. Sizlerin düşüncelerini de merak ediyorum.
Her iki motosiklet için de 2018 modellerini baz alarak kıyas yapmak istiyorum.

Bence kısmına gelince, artık alıştığım japondan inip biraz Avrupalıya binmek istiyorum. Bmw tarafında asıl cezbeden kısım elektronik destekleri. Hız sabitleyicisi, tft ekranı, pek düzgün çalışmayan quick shifter ı, elektronik süspansiyon desteği, viraj abs si, anahtarsız çalıştırması vs. Biliyorum ne kadar elektronik o kadar sıkıntı demek ama bunlara karşın vstromdaki tek elektronik destek çekiş kontrol. Yürütme maliyetlerine gelince, vstromda bakım aralığı 6bin bmw de 10bin. Sarf malzeme fiyatları zaten aynı. Kaza bela durumunda sanırım BMW daha yüksek fiyat çıkaracaktır. Yakıt tüketimleri neredeyse aynı. Beygir güçleri yakın, tork olarak bmw daha önde. Kronik sıkıntılar konusunda bilgim yok. Konfor olarak BMW sürmediğim için kıyas yapamıyorum. Ama nedense BMW şu sıralar daha çekici geliyor bana.

Bu iki motoru da tecrübe etmiş arkadaşlar, lütfen fikirlerinizi bizimle paylaşın 🫡
Bmw olsun 3 kuruş fazla olsun 1 gömlek kötü olsun fark etmez motosikletin vacco sınıfı

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bmw olsun 3 kuruş fazla olsun 1 gömlek kötü olsun fark etmez motosikletin vacco sınıfı
Vacco, doğru adıyla Vakko sahibi yahudi kökenli Türk markası.
Başında da şu an Cem Hakko var. Kurucusu Vitali Hakko’dur ismi o yüzden Vakko.

Geçenlerde 2. El tekne bakıyormuş piyasa gerçekten kötü :(

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şaka bir yana adamların ürettiği "V de Vakko" parfümü belli bir yaşın üzerindeki erkekler için en güzel parfümlerden biridir.

(Z kuşağına gelmez.)

A cahillik gözünün yağını yiyim Türkler
Kurmuş markayı benim gibi kurmanclar daha yazamıyor😅
Vacco, doğru adıyla Vakko sahibi yahudi kökenli Türk markası.
Başında da şu an Cem Hakko var. Kurucusu Vitali Hakko’dur ismi o yüzden Vakko.

Geçenlerde 2. El tekne bakıyormuş piyasa gerçekten kötü :(

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Merhaba, konu şubat ayında kalmış hocam. Güncel bilgi verebilir misin? Teşekkürler :)
Merhaba, @Alpbatur 'un dediği gibi çok başka bir karar verip ktm 1290sas aldım. İnanılmaz bir motor. İstediğim her şeyi fazla fazla veriyor. Satsam ne alırım diye düşünüyorum, yine ktm ye çıkıyor sonu 😄
Biraz tuhaf kronikleri olan bir motor ama şimdiye kadar çözümü olmayan bir sorun yaşamadım. Türkiye'de neden pek tutulmadığını anlayamıyorum açıkçası 🤷‍♂️

• Beğen
Tepkiler: ACT
Motosikleti
Moto Guzzi Mandello Aviazione Navale 2023
Mesela GS1300 ve üst versiyon V-Strom arasında tercih yapsam fiyattan bağımsız olarak GS' i tercih ederim. O zaman illa gözlemeci mi olacağım? Gözleme biraz fifi işi gibi geliyor. Köfte, mümkünse pirzola veya kebap tercih ederim. En kötü döner.

Quickshifter ve Cruise control tam ters orantı gibi duruyor. Birini fazla kullanıyorsan ötekini az kullanırsın. Bu gittiğin yola göre değişir. Örneğin ben Antep' te dah çok CC kullanıyorum. Köy yollarında, viraj yaparken de QS daha çok kullanılıyordur.

En üst segmentte ise Goldwing - K 1600 arasında kararsız kalırdım. Ama bütçe sıkıntısı yoksa yine BMW gibi geldi şimdi. Tabi ben hep Touring olarak bakıyorum. Öyle GS' e falan girmeye gerek yok.

2019 F750 GS kullanıcısı olarak kesinlikle tavsiye ederim, daha önce Yamaha Honda nın farklı motorlarını kullandım, Bmw nin verdiği konfor hepsinden farklı, ayrıca Quick shifter a alıştıktan sonra bambaşka bi zevk, 1200 gs lerin vites geçişleri gibi sarsıntılı olmuyor. Ben Tiger 900 ile Bmw arasında kalmıştım Bmw yi tercih ettim. Bmw nin 2. el piyasası çok daha iyi ayrıca.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
@killingroad kıymetli yorumunuz için teşekkürler, Cruise control benim için de en önemli özelliklerden birisi işin doğrusu. Sırf bu yüzden bile heves ediyorum. Mekanik olanları pek kullanışlı bulmuyorum ama evet çözümü de var. F750 sıralı silindir ama yine de quick shifter ile ilgili pek olumlu yorumlar yok
2024 F800GS'im vardı. 8 bin devir ve üzerinde gittiği kadar sıkarak agresif sürüşlerde de kullandım. Quickshifter gayet güzeldi. Fakat ön amortisörlerin ayarsız olmasıyla birlikte benim sürüş stilime pek uygun değildi. Frenajda çok fazla daldığı için keyfimi kaçırdığı oluyordu. Fıtratına uygun kullanıldığında sahibini memnun edebilecek bir motosiklet. Ek olarak Dynamic modunda halen elektroniklerin sürüşüme hatrı sayılır derecede müdahale ediyor olması canımı sıktı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar