Bmw F650GS vs Honda NC 750X

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bütün kuryeler benim kadar yol yapıyormu diye merak ediyorum bazen 🤣
50 km falan sürmeyince sıkılıyorum yav hakkatten terapi gibi geliyor iki tekerle yolda olmak ,
otomobilde keyifli ama iki saat trafikte dur kalk yapınca daha çok stres yükleniyor , altındaki Ferrari olsa yine bunalırsın 🙄
Aynen öyle, ne zaman arabayla trafiğe yakalansam sinirim tavan yapıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben böyle aksiyonlu sürüşlerden zevk alıyorum ama motosikletin zarar görmesinden korkuyorum bu sabah seyrantepedeki hastaneye gittim yerler buzdu park ettikten sonra kafayı öne vereyim çıkayım dedim gidonu tam sola kırdım gazı açtım olduğum yerde mis gibi döndüm.
Viteslinin dinamiklerine daha hakim değilim ama o vitesli motosikletle bi düşünürdüm geçmeyi.
Geçen sene naylon lastikler ile çağlayan yokuşlarında zortingen oluyordum 😆
Sabah -2C idi oralar. Sakat.

Motosikleti
NC 750x DCT(2025) - Vespa GTS 250 ABS(2006)
NC 750x DCT nin 2017 ve 2019 modellerini kullandım. Şuanda da 2025 modeline sahibim. Yüksek performansa ihtiyacım yok diyorsan ve sürüş konforu arıyorsan bence kendi klasmanında en iyi motor. Ben şehiriçinde hatta sıkışık trafikte bile gayet rahat kullanabiliyorum, aralara hızlı hızlı girip çıkabiliyorum mesela. Uzun yol yapayım dersen de 150-160 km/s hızlara kadar yeterli seviyede performans verdiğini düşünüyorum. Ayrıca sakin kullanımda yakıt tüketimin 4 litreyi görmez, bu da avantaj. 2. el piyasası da hızlı bir motor, cüzi zararlarla kararından dönebilirsin.

Motosikleti
Ns200 15"
Bütün kuryeler benim kadar yol yapıyormu diye merak ediyorum bazen 🤣
50 km falan sürmeyince sıkılıyorum yav hakkatten terapi gibi geliyor iki tekerle yolda olmak ,
otomobilde keyifli ama iki saat trafikte dur kalk yapınca daha çok stres yükleniyor , altındaki Ferrari olsa yine bunalırsın 🙄
Kuryeler günde 250 kilometre civarı yol yapar, daha çok çalışanlar 300 kilometreyi buluyor. :)

Kuryeler günde 250 kilometre civarı yol yapar, daha çok çalışanlar 300 kilometreyi buluyor. :)
Benimde günlük min 70-80 haftada bir iki 100-150 km yi buluyor , yazın şehirler arası gittiklerimi katmıyorum 😁
az daha zorlasam günlük toplam ortalamam kuryelere yaklaşır hani 🥳

bu yaz uzun yola vurucam kendimi , 2025 de deli gibi çalıştım 2026 da vurucam kırbacı la bidahamı geleceğiz dünyaya gibi çok ulvi bir hayat mottom vardı oysa 🤣

65.000 km Nc750x dct kullandım.
Sonuna kadar tavsiye ederim.Sanılan gibi ilk büyük motorumda değildi.
Uzun yol,şehir içi,kamplı turlar,amanos dağları, (arazi dışında)heryere gittim.
Hem küçük cc'lerle hemde büyük cc'lerle turlarada gittim.Hepsinede ayak uydurabilen ve bunuda minimum işletme maliyetiyle yapabilen bir motordur.Hiçbir turda ,hiçbir sollamada,hiçbir virajda yetmedi hissi olmadı.Isınmaz,titremez ne isterseniz onu yapar,görev adamıdır.
Kuru gürültüyle değil deneyerek karar verin.
İnan bana nc gs vb. hepsi aynı, bir kaç aya heves geçiyor.
Aralarında inan dağlar kadar fark yok, arkadaşlarından iste bir tane verirlerse kullan. Gerçekten çok minimal farklar var. Spor motor alacak olsaydın yada naked derdimki dağlar kadar fark var virajda, durmasında ama arzuladığın motorlar nc ve gs650. Hangisini temiz ve bakımlı bulursan al geç.
Sonrada gez ve anı yap.Korkma km artacak diye gez anı biriktir.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Hem küçük cc'lerle hemde büyük cc'lerle turlarada gittim.Hepsinede ayak uydurabilen ve bunuda minimum işletme maliyetiyle yapabilen bir motordur.Hiçbir turda ,hiçbir sollamada,hiçbir virajda yetmedi hissi olmadı.Isınmaz,titremez ne isterseniz onu yapar,görev adamıdır.
Aralarında inan dağlar kadar fark yok, arkadaşlarından iste bir tane verirlerse kullan. Gerçekten çok minimal farklar var. Spor motor alacak olsaydın yada naked derdimki dağlar kadar fark var virajda, durmasında ama arzuladığın motorlar nc ve gs650. Hangisini temiz ve bakımlı bulursan al geç.
Kuru gürültü derken neyi kastediyorsunuz ? Açıklar mısınız ? Bir de %35 daha güçlü bir motosiklet BMW. Siz de bu gerçekten minimal bir fark mı ?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sen sattın mı motoru? Bir ara V-Strom araştırıyordun ama vazgeçtin sanırım.

Kuru gürültü derken neyi kastediyorsunuz ? Açıklar mısınız ? Bir de %35 daha güçlü bir motosiklet BMW. Siz de bu gerçekten minimal bir fark mı ?
NC nin 55 bg lik gücünü yetersiz bulanların yazdıklarını kastediyor olmalı ki bencede yetersiz , 500 km den fazlada kullanmışımdır..

sakin sürünce bendeki 150 cc sukuterde yeterli geliyor ki ben 100+100 iki kişi İstanbul Akçakoca gittim geldim , kendisi 130 kg taşıdığı 200 kg artı 20-30 kg eşya idi..

NC de sakin süren adama fazlasıyla yeter ama 300 km sonra ooh virajlarda güzelmiş asfaltta çiçek gibi deyip 15 dakika adrenalin yaşayalım diyene cevap vermez..
Versys , Tracer 700 , Vstrom gibi muadillerinin peşinden gitmeye ne gücü nede süspansiyonu yeterli gelir..

hele iki kişi , çantalar ful dolu toplamda 200 kg falan taşırsa son vitesde yürümüyor 5 de 4 de devir bitiyor yine yürümüyor iğrenç yazmak istemiyorum ilginç bir hale bürünüyor 😀

Motosikleti
NC 750x DCT(2025) - Vespa GTS 250 ABS(2006)
Hocam beklentiyle alakalı biraz. Yoksa 2006 model Hayabusa'da alabiliriz. Hem yarı fiyatına hem %150 daha güçlüdür :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
7bin devir çeviren motosiklet olmaz olsa olsa araba olur harbiden en beğenmediğim en binmeyeceğim motor nc olabilir

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
F 650 Gs de 8500 devirde kesiciye giriyor.
F650'yi bilmem de F900GSA 6. vites 6000'de 155-160 falan yapıyordu, böyle bir dişli oranıyla 8500 bana gani gani yeter :D (En kötü ihtimalle 220'ye kadar yolu oluyor.)

Sonradan ekleme: Azami gücü 8100 devirde veriyormuş. O hesapla 215 civarı top speed diyelim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tahmin ettiğim gibi çıktı; epeydir raflarda görmüyordum bu ürünü. Bizde tutacak tarz bir bira değil; bizim esas bira tüketicimiz yoğun aromalı bira pek sevmiyor. Sevenler de istenen ölçüde bira tüketmez; bu tip yoğun aromalı biralardan 3-4 tane falan içilmiyor, 1-2 tane lezzet açısından tüketiciyi kesiyor zaten.
Ben bu yüzden kendim yapıyorum ya.
Piyasada craft biralar var gayet güzel ama onların da fiyatları çok feci.
Ege taraflarında üretilen Gara Guzu markasının IPA birası çok güzeldi mesela, yine bizim Trakya'da hatta dedemin köyünde bir craft üretici var "Das Bira" markasıyla yaptıkları biralar güzle ama anca denemek için birer şişe aldım, o fiyatlara alamam. Kendim yaptıklarım da benzer güzellikte olmaya başladı.
Endüstriyel üretim biralardan Tuborg'un Frederik markasının yeşil etiketli şişede olan IPA güzel ama o da pahalı geliyor. Kendim daha iyisini yapıyorum.
Tabi bunlar öyle 8-10 şişe lıkır lıkır içilecek biralar değil, lager değiller ki zaten lıkır lıkır içilsin, bir iki tane yetiyor. :)

Motosikleti
Ns200 15"
Benimde günlük min 70-80 haftada bir iki 100-150 km yi buluyor , yazın şehirler arası gittiklerimi katmıyorum 😁
az daha zorlasam günlük toplam ortalamam kuryelere yaklaşır hani 🥳

bu yaz uzun yola vurucam kendimi , 2025 de deli gibi çalıştım 2026 da vurucam kırbacı la bidahamı geleceğiz dünyaya gibi çok ulvi bir hayat mottom vardı oysa 🤣
abi şehir içinde kilometre yapmak uzun yola göre daha çok yıpratıyor insanı

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ben bu yüzden kendim yapıyorum ya.
Piyasada craft biralar var gayet güzel ama onların da fiyatları çok feci.
Ege taraflarında üretilen Gara Guzu markasının IPA birası çok güzeldi mesela, yine bizim Trakya'da hatta dedemin köyünde bir craft üretici var "Das Bira" markasıyla yaptıkları biralar güzle ama anca denemek için birer şişe aldım, o fiyatlara alamam. Kendim yaptıklarım da benzer güzellikte olmaya başladı.
Endüstriyel üretim biralardan Tuborg'un Frederik markasının yeşil etiketli şişede olan IPA güzel ama o da pahalı geliyor. Kendim daha iyisini yapıyorum.
Tabi bunlar öyle 8-10 şişe lıkır lıkır içilecek biralar değil, lager değiller ki zaten lıkır lıkır içilsin, bir iki tane yetiyor. :)
Benim içinde bira tuborgun fredirik serisidir. Ama nedense bazenleri alıp içeyim diyorum yanına patetes kızartıp film açıyorum sanki bir şeyler eksik yani keyif mi vermiyor içmekten keyif almıyorum tek başıma çözemedim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim içinde bira tuborgun fredirik serisidir. Ama nedense bazenleri alıp içeyim diyorum yanına patetes kızartıp film açıyorum sanki bir şeyler eksik yani keyif mi vermiyor içmekten keyif almıyorum tek başıma çözemedim
Aç karnına içsen daha fazla keyif alırsın. Bir de Frederik gibi cin con biralar yerine normal Tuborg (Gold) içsen kendini daha iyi hissedersin.

nc bir sene kullandım. en büyük artısı dayanıklılığı ve düşük yakıt tüketimidir. ilk depoyu bitirdiğimde "nasıl yani bu motor (neredeyse) 250'lik scooter kadar mı yakıyor" diye hayretler içinde kalmıştım. yüksek hıza gelmez, yüksek devir çevirmez ama sakin kullanıcının her işini görür. böyle dediysem kısa süreliğine 170'in üstüne çıkmışlığım vardır. şehir içi ulaşımda, otoyollar dahil güvenle gider ve sizi sıkıştıran bir 4 tekerliden uzaklaşmak gerektiğinde bir solukta hızlanırsınız. trafik yavaşladığında vites değiştirmeye ihtiyaç duymadan, gaz verdiğinizde önce bir "pata pata" yapıp sonra hızlanmasını çok severdim. hâlâ arıyorum.

f650 gs önceden beri sevdiğim bir modeldir. kısa bir test sürüşü hariç kullanma fırsatım hiç olmadı. o kısacık test sürüşünde motorun dengesine, düşük hızda stabilitesine hayran olmuştum. trafik polisleri hani zınk diye durur, ayağını hiç yere koymadan gidon kırıp manevra yaparlar; bunu gördükça "helâl olsun, bunu yapabilmek için kırk fırın ekmek yemek gerek" diye düşünürdüm. bmw'nin dengesini görünce, altımda bu motor olsun o hareketi ben de yaparım demiştim. düşük model, temiz kullanılmış birini alacak oldum, motosiklet alım-satımı yapan bir arkadaşıma danıştım. kardeşin gibi güvendiğin ve seni kazıklamayacağından emin olduğun bir ustan varsa,
bu yetmez borusan'da da yedek parçayı bana geliş fiyatına verecek bir kankam var diyorsan git al demişti.
ben bunu duyunca almaya cesaret edemedim. öte yandan bir arkadaşım 2011 model, 100 bin'i aşkın kilometrede 1200 gs'i çatır çatır kullanıyor.

bmw keyif makinesi, honda nc sıkıcı ama çok mantıklı. umarım faydası olmuştur.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Onun yanında kuru et ve eski kaşar ama öyle marketlerde paketlenmiş olanlar değil sahiden yıllanmış eski kaşar olacka çok iyi gidiyor. bir iki tane de kornişon tutşusu meze tabağını tamamlamış oluyor. :)
İstanbul'da yaşarken Cyan göstermişti, Bayrampaşa Yıldırım mahallesinde boşnak kasabına gidip kuru et alıyordum. sırf motorla yol yapmış olayım gezmek olsun diye fazla trafiğe girmeden tem otoyolundan gidiyordum oraya. Balkanlarda meşhurdur kuru et, çok güzel bira yancısıdır. Burada da bakan göçmeni çok, peynircilerde buldum, burada şarküteri yazmıyor şarküteri dükkanlarının tabelalarında peynirci yazıyor, çok da güzel eski kaşar buldum, ara sıra paraya kıyıp alıyorum kuru et.

Aç karnına içsen daha fazla keyif alırsın. Bir de Frederik gibi cin con biralar yerine normal Tuborg (Gold) içsen kendini daha iyi hissedersin.
normal tuborg gold gibi biraları yazın sıcakta plaj kenarında gölgede ıkır lıkır içmeyi çok seviyorum. ya da arkadaşlarla dışarıda buluştuysak mekanda 5-6 tane rahat gidiyor rakıya gideceksek kendim freniyorum bizim tayfaya uymuyorum, 2-3 şişede bırakıyorum sonra fena oluyor. Bizim okul tayfası feci, bu yıl mezunlar gününe gidemedim denk gelmedi, seneye antremanlı gidicem. :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Onun yanında kuru et ve eski kaşar ama öyle marketlerde paketlenmiş olanlar değil sahiden yıllanmış eski kaşar olacka çok iyi gidiyor. bir iki tane de kornişon tutşusu meze tabağını tamamlamış oluyor. :)
İstanbul'da yaşarken Cyan göstermişti, Bayrampaşa Yıldırım mahallesinde boşnak kasabına gidip kuru et alıyordum. sırf motorla yol yapmış olayım gezmek olsun diye fazla trafiğe girmeden tem otoyolundan gidiyordum oraya. Balkanlarda meşhurdur kuru et, çok güzel bira yancısıdır. Burada da bakan göçmeni çok, peynircilerde buldum, burada şarküteri yazmıyor şarküteri dükkanlarının tabelalarında peynirci yazıyor, çok da güzel eski kaşar buldum, ara sıra paraya kıyıp alıyorum kuru et.

normal tuborg gold gibi biraları yazın sıcakta plaj kenarında gölgede ıkır lıkır içmeyi çok seviyorum. ya da arkadaşlarla dışarıda buluştuysak mekanda 5-6 tane rahat gidiyor rakıya gideceksek kendim freniyorum bizim tayfaya uymuyorum, 2-3 şişede bırakıyorum sonra fena oluyor. Bizim okul tayfası feci, bu yıl mezunlar gününe gidemedim denk gelmedi, seneye antremanlı gidicem. :)
Abi benim okul tayfası da iş çevrem de motosiklet arkadaşlarım da motosiklet kullanmayan arkadaşlarım da full sıkıntı bu konuda. Çevremde içmeyen adam yok.

Motosikleti
İki Teker Havada
Voge ds625x tavsiye ederim
Az yakar çok kaçar tam uzun yol motoru
Sorunsuz ve kalitelidir
Şubatta önümüzdeki ay satışta
Nasipse bende ds625x alacağım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar