Bmw F650GS vs Honda NC 750X

Motosikleti
STRS 765
Aklıma geldi, motoru 105binde sattım sattığım arkadaşa mutlaka servise git ve eksantrik zincirinin kontrolünü yaptır dedim çünkü sırada o vardı bakacağım , arkadaşı motoru aldıktan yaklaşık+10bin kilometre sonra zorla randevu aldırıp servise gönderdim adama ya sen niye geldin bu motorun daha çok var zamanına git dediler, arkadaş geldim işte bakın şuna diyince açtılar baktılar kapatıp geri gönderdiler adamlar genelde 360bin kilometre civarlarında genelde değiştirdik hep demişler...
Ha birde serviste gidince veya telefon da dahi sana insan gibi davranıyor. Enteresan ...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aklıma geldi, motoru 105binde sattım sattığım arkadaşa mutlaka servise git ve eksantrik zincirinin kontrolünü yaptır dedim çünkü sırada o vardı bakacağım , arkadaşı motoru aldıktan yaklaşık+10bin kilometre sonra zorla randevu aldırıp servise gönderdim adama ya sen niye geldin bu motorun daha çok var zamanına git dediler, arkadaş geldim işte bakın şuna diyince açtılar baktılar kapatıp geri gönderdiler adamlar genelde 360bin kilometre civarlarında genelde değiştirdik hep demişler...
Ha birde serviste gidince veya telefon da dahi sana insan gibi davranıyor. Enteresan ...
Senin F650 Gs alınırmış.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ikisi de benden uzak allaha yakın 300 350ye mis gibi 2020 model 790 advler var o da yoksa tiger 800 var nc falan bunların yanında oyuncak kalır ;)

Motosikleti
Ns200 15"
Ben arkadaşın sözlerinden bütçesinin 300-350 bandında olduğunu tahmin ettim, o paraya bulacağı V-Strom da eski modellidir ve uğraşması gerekir.
Abi işin şakasıydı ama 300-350 civarına bir zamanlar orta V-Strom bulunuyordu, hatta bulduğum 35.000 kilometre civarındaydı. Şu aralar nasıldır bilmiyorum.

Biraz daha yazarsanız BMW 650 aldıracaksınız bana :D

Bu arada fiyat bandı olarak bakarsak F900 gs leri de beğenmeye başladım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi işin şakasıydı ama 300-350 civarına bir zamanlar orta V-Strom bulunuyordu, hatta bulduğum 35.000 kilometre civarındaydı. Şu aralar nasıldır bilmiyorum.
Hala eski de olsa temiz bir kaç ilan var o paralara 40.000 altı. Bence alınabilir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Güvenli liman sayılabilecek bir model, bu motosikletleri alanlarda zaten uçup kaçmadığı için genelde mekaniği temiz oluyor.
Şu da bir gerçek ki Nc ile 100.000 km'leri aşmış, her yola girmiş, Türkiye'yi dolaşmış ATP gibi üyeler de var. Bu iş biraz beklentiyle ilgili bir şey.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Biraz daha yazarsanız BMW 650 aldıracaksınız bana :D

Bu arada fiyat bandı olarak bakarsak F900 gs leri de beğenmeye başladım.
Düz F900 GS alınmaz bence, çok fazla sportif arazi sürüşü odaklı bir model. F900 alınacaksa F900 GS ADV (kısaca F900 GSA) alınmalı.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Evet, onca fikir üretildi, tecrübelerden bahsedildi ama bir sonuca bağlanmadı.

Bu segmentte heyecan arayanlar için ben "Versys" derim.

"Bu ses ne? Titreşim neden arttı? Yağ seviyesini en son ne zaman kontrol ettim?" diye düşünürken adrenalin, dopamin, serotonin neymiş tatbik ediyorsunuz.

F850 gs daha mantıklı ve ucuz gibi. Özelliklerini bilmiyorum ama şu an alacak olsam f850 tercih ederdim sanırım..
Aslında bir kaç gündür 1050 xt ve 800 se ve tracer 9 u ciddi incelemeye aldım. Bazen senin v stromu da düşünüyorum ama nc 750 ile takas yapar mıydın bilemdim. :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
F850 gs daha mantıklı ve ucuz gibi. Özelliklerini bilmiyorum ama şu an alacak olsam f850 tercih ederdim sanırım..
Aslında bir kaç gündür 1050 xt ve 800 se ve tracer 9 u ciddi incelemeye aldım. Bazen senin v stromu da düşünüyorum ama nc 750 ile takas yapar mıydın bilemdim. :)
Hocam bu 1050 Xt ve Tracer 9 şakaya gelmeyen makineler. Ciddi derecede kuvvetli. Ben çift silindir 72 bg makineyle haşır huşur yata kalka sürerken Tracer 9 kullandığımda ödüm patladı, 180-190 ile viraja girdiğimde bayıldım, farklı bir dünyaydı. Nc sonrası aman dikkat, ecelin olur. Bol bol eğitim, bol bol tecrübe sonrası ancak..

Hocam bu 1050 Xt ve Tracer 9 şakaya gelmeyen makineler. Ciddi derecede kuvvetli. Ben çift silindir 72 bg makineyle haşır huşur yata kalka sürerken Tracer 9 kullandığımda ödüm patladı, 180-190 ile viraja girdiğimde bayıldım, farklı bir dünyaydı. Nc sonrası aman dikkat, ecelin olur. Bol bol eğitim, bol bol tecrübe sonrası ancak..
Uyarın için çok teşekkür ederim. Sanırım NC yi satıp yine NC alcam. Youtube da millet abone kasıyor. Bende "youtuber" kasıyorum. 250 bin motorcu youtubere abone oldum. Yakında en çok abone olan plaketim gelir. Şimdi ne kafayı NT ye taktım. :D

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
...
Biraz takar tukur çalışır yabancı forumlarda blok içinde boşta civatalar varmış gibi derler.. kulak alışıyor yadırgamıyorsun sonraları..
...
Efsane paylaşım olmuş valla. Tekrardan teşekkürler.

Bu 798 cc'lik Rotax motorlu F650GS-F700GS-F800GS'e kaç kez niyetlenmiş olsam da sırf bu çalışma sesinden dolayı son anda almaktan vazgeçtim.

Hiç benlik değil.

Daha da ötesi zaten R1200-1250 GS.

Nam'ı diğer montofon ineği.

Hatta benim gözümde motosiklet değil, kamyon.

Milletin hasta olduğu boxer motorun o kendine has homurtusu kulaklarımı tırmalıyor resmen ve büyük konuşmayayım ama hiç almayı düşünmeyeceğim motorlar arasındadır sırf motorun sesinden dolayı.

Telelever-paralever hissizliği de olayı benim beklediğim ve sevdiğim motosiklet sürüş dinamiklerinden çıkarıyor.

Sürüş dinamiği deyince aklınıza performanslı sürüş de gelmesin hemen.

Hızdan bağımsız olarak yolu ütüleyip giderken satıhla ilgili hissettemeye alışık olduğum detayları da ütülüyor ve de tatsız tutsuz, sası bir sürüş deneyimi sunuyor bana.

Turlarda kaç defa adaşımın hem 1200 ve hem de 1250'sine binmeme rağmen alışamadım bir türlü. Isınamadım.

Gidiyor mu gidiyor; dönüyor mu dönüyor; duruyor mu duruyor.

Ve de bunları gerçekten çok da başarılı bir şekilde yapıyor.

Üstelik gücüne, ağırlığına, performansına göre müthiş de az yakıyor.

Beğeneni, seveni, hastası da çok tabii ama Allah sahibine bağışlasın, sevenleri birleştirsin, sevenleri ayırmasın.

Bilin ki bir gün öyle bir şey yaparsam kafama darbe falan almışımdır da ben ben olmaktan çıkmışımdır.

Diyeceklerim bu kadar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Uyarın için çok teşekkür ederim. Sanırım NC yi satıp yine NC alcam. Youtube da millet abone kasıyor. Bende "youtuber" kasıyorum. 250 bin motorcu youtubere abone oldum. Yakında en çok abone olan plaketim gelir. Şimdi ne kafayı NT ye taktım. :D
Nt biraz daha ehlileştirilmiş bir motor ama Mt07, Mt09 ve Tracer serisi biraz deli bozuk, adamı tükürüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar