BMW F650GS hakkında ufak sorularım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhabalar 1 senedir Allaha şükür çok büyük kazam olmadan motor ssürüyorum ilk motorum cbr250r idi fakat tarzına alışamadığımdan satıp ktm duke 125 aldım motorumdan da gerek oturuş pozisynu gerekse diğer konular konusunda memnunum tek eksiği ABS. Her panik fren yapışımda ABS'nin gerekliliğini hissediyorum ve bu yüzden f650gs almayı düşnüyorum yalnız ön frende tek disk var ve panik frende ABS'nin freni sıkıp bırakması esnasında disk yönüne çok fazla dönermi gidon onu merak ediyorum. 2 sorumda ağırlık ktm bmw'ye göre hafif bir motor ve hafiflik benim için önemli boyum iyi 182 boyum var ama çok kuvvetli biri değilim fakat seri bi insanım kilom 65 şehir içi kullanımda pratikmidir ve rahatça istanbul izmir yol yapabilirmiyim merak ediyorum yani bu motoru sürmek için ciddi kondisyon lazımmı cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.

Düşündüğüm bmw f650gs 2004 veya 2005 modeldir çünkü başlığını inceledim en sorunsuzu onlarmış.

bende merakla bekliyorum cevapları. f650gs de baktığım motorlar arasında.
benim arkadaşın sorusunun dışında sormak istediğim 2 soru var
1-parça sıkıntısı çekiliyor mu ve fiyat olarak nasıldır.
2-abs denilen bu kombine fren olayı mı ve 2000 model olanlarda da var mı bu fren sistemi.

Ben de çok inceledim ve sorunlu bir cihaz olduğunu düşünerek vazgeçtim. Burda bir arkadaşta vardı, servisten çıkamıyordu, dayanamadı sattı. Belki şans işidir??

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2000 MODEL ve sonrası olanlar ABS li fakat tek bujı
2004 ve sonrası çift buji
2000 öncesi için problemlerin olduğu söyleniyor 2004 ve saonrası için genelde memnuniyet var haa sonuçta neye binsekte uzaymekiği değil bozulmalar falan olacaktır,alman motoru yapmışsa bizimde aynısını yapmamız gerekmiyor
ama onun yapmış olduğunda zaman içinde oluşan aşınma kaynaklı falan filan gibi sorunlarıda hiçolmassa tamir edebilmeliyiz diye düşünüyorum

ben şahsen kronik denilen problemlere inanmıyorum
motorcunun tamirden bakımdan anlamaması,soğutma suyu yerine içme suyu,ucuz diye oto motor yağı falan filan kullanması kronik kafasızlık değildir ama BMW kronik problemlidir
hadi canım daha neler
Bende bu aralar bir DAKAR bakıyorum temiz bulursam alacağım.

http://www.motosiklet.net/forum/mot....html?prefixid=05_BMW_Motosiklet&daysprune=-1
Bende 2009 650gs var. Sorduğunuz modelle ilgili çok yorum yapamam. Ancak ilgili linkten istediğiniz bilgilere rahat ulaşırsınız sanırım. Panik frende bütün motosikletlerde ister istemez bir denge kaybı ihtimali her zaman vardır bildiğim kadarıyla. Tek disk olması bende sorun çıkartmadı. Ben kendi motorumdan memnunum. Bu sene 4.000 kmlik bir gezi yaptım. Sorun yaşamadım. Kontak kapatmadan 450 km, bir günde 820 km olmak üzere 12 gün gezdim. Bu kadar yol yapınca ister istemez yoruluyor insan.
Motorun arıza yapmasına gelince ben çevremde kullananlardan şikayet almadım. Borusan ve ya kosiflerde işçilik ve parçalar biraz pahalı, dışarda güvendiğiniz bir ustada daha uygun fiyatlara gerekli bakım ve tamirleri yaptırabilirsiniz sanırm.
Aynı motor grubunda Japonlarında ABSli modelleri var araştırıp alabilirsiniz. Çok daha sorunsuz olduklarını söyleyebilirim. Fakat yakıt biraz fazladır. Ben 100 kmde ortalama 4 litre benzin yaktım. Ancak çok fazla araziye ve bozuk yollarda yaylalara çıktım. Sadece asfalt ve biraz daha yavaş sürüşle 3,5 litre yakardım...

Şimdi arkadaşlar Flashock yazmış bu topici 28 Ekim'de. :) Bence kendisi artık bu sevdadan vazgeçip NC700X'e geçti. :) Ya da bana öyle hissettirdi. Haksız mıyım hocam? En yakın zamanda seni de NC700X'cilerin arasına bekliyoruz. Bende 2nci el bir F650GS'den vazgeçip o yola girdiğim için yandaş arıyorum. :)

Eğitimlerim tam ama bunun ıslak zemini var bozuk yolu var var oğlu var ve her zaman aynı performansta fren kullanan biri daha yoktur bu yüzden Abs gereklidir ve Sertan'ında dediği gibi f650 güzel fakat 2005 modeline 15 milyar vereceğime nc700x'e kaydım. :)

Ve hatırlatma f650 düşünen arkadaşlar bence bir nc700x modelinede baksın kafalarında soru işareti kalmasın.

Eğitimlerim tam ama bunun ıslak zemini var bozuk yolu var var oğlu var ve her zaman aynı performansta fren kullanan biri daha yoktur bu yüzden Abs gereklidir ve Sertan'ında dediği gibi f650 güzel fakat 2005 modeline 15 milyar vereceğime nc700x'e kaydım. :)

Ve hatırlatma f650 düşünen arkadaşlar bence bir nc700x modelinede baksın kafalarında soru işareti kalmasın.

çok para o hocam hani 20 bin verdikten sonra ikamesi çok bu işin. o motor hakkında hiç bilgim yok ama bi gün servise getiren birisinde görmüştüm motor stabil çalışrken çok titriyordu giderken nasıl onu bilmiyorum tabi ama ben 20 bin liralık motor düşünsem seçimimi yeni kasa dl 650 den yana kullanırdım.

İlk mesajınızdan alıntı yaptığım gibi, her panik fren de abs yi arıyorum diyorsunuz. Eğitimlerim de tamam diyorsunuz. Sizce de bu biraz çelişkili değil mi? Tamam ABS nin faydası çok fazla, ancak her seferinde ABS ye ihtiyaç duyuyor olmak hiç normal değil. Ha ben çok mu tecrübeliyim, yada iyi sürüyorum, hayır. Ama her panik frende veya bozuk yolda ABS yi de aramadan nasıl gidebileceğimi kestirebiliyorum.

Tabi karar ve ihtiyaçlar sizin. Umarım istediğiniz gibi bişey alabilirsiniz, kazasız belasız sürüşler :)

çok para o hocam hani 20 bin verdikten sonra ikamesi çok bu işin. o motor hakkında hiç bilgim yok ama bi gün servise getiren birisinde görmüştüm motor stabil çalışrken çok titriyordu giderken nasıl onu bilmiyorum tabi ama ben 20 bin liralık motor düşünsem seçimimi yeni kasa dl 650 den yana kullanırdım.

NC700ü yakından da inceledim, pek titreşim göremedim. O konuda bir sıkıntısı yok. Lakin belirtmem gerekir ki DL650 ler NC700 lerin 2 katı yakıt yakıyor... Hadi bilemedin 1,9 katı olsun. Onu da hesaba katın derim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Yeni kasa dl650'nin fiyatından haberin var mı?Ben en son baktığımda 28 bin lira civarındaydı.

Şimdi tabi savunmaya geçmiş olmayayım ama titreme olayı diye bir şeyle karşılaşmadım desem yeridir. Bugüne kadar binen artçı vs kimse de şikayetçi olmadı. Hani genel yorum artçı için biraz rahatsız edici bir motor olduğu ama ne eşim ne de diğer artçı olanlar hiç bir şikayette bulunmadı bugüne kadar. Gerçekten de VStrom 28.048TL bu arada. ve Vstrom'un ortalama yakıt tüketim fuelly.com'a göre 4.9lt. Zaten bu iki motor muadil değiller. NC700X için enduro da denemez. Commuter'da denemez. Arada bir araç. Ama zaten güzel olan da bu. Toprak yollar dahil her yere gidebilirsiniz. Ama araziye çıkamazsınız. Ağır ama çok kıvrak. Az yakıyor. 160km.'ye kadar çok rahat ivmeleniyor. Parçaları şu an pahalı, vergisi yüksek. Bana göre görünüşü çok şık. Özetle NC700X bu. Benim ihtiyacımı ve keyfimi karşıladığı için bana göre en güzel motor. zaten motor seçimi çok subjektif bir konu. hiçbir zaman herkes için aynı olmayacak.

Her frende tabiiki ABS aramıyorum ama absli bir motorda frene nasıl basıyım nasıl edeyim diye kaygınızda yokdediğimde benceçelışkili değil ve şuan eminin forumdaki herkes kadar bende fren yapabiliyorum belki daha iyisi ama kendimi güvence altına almakta beni rahatlatır nc700x'de de titreşim yok ncx tam bana göre kararımı verdimde para işi kaldı oda İnşallah hallolur.

Her frende tabiiki ABS aramıyorum ama absli bir motorda frene nasıl basıyım nasıl edeyim diye kaygınızda yokdediğimde benceçelışkili değil ve şuan eminin forumdaki herkes kadar bende fren yapabiliyorum belki daha iyisi ama kendimi güvence altına almakta beni rahatlatır nc700x'de de titreşim yok ncx tam bana göre kararımı verdimde para işi kaldı oda İnşallah hallolur.

Anladım, anlatım da ve anlayış kısmında hafif çarpıntı olmuş diyelim :) Buarada NC alırsanız herhalde ençok yakıt tüketiminden memnun kalacaksınız. Şehir içinde çok rahat 4lt altına inebiliyor(neredeyse tüm kullanıcılar aynı şeyi söylüyor). F650 bile 5-6 arası yakıyor şehir içinde, ve DL650 daha fazla yakıyor. Kullanıcıları özellikle şehir içinde 6 litrenin altını zor görüyorlar diye biliyorum. 1 tanesi de arkadaşım hani...

Dediğim gibi bmw f650 çok güzel motor ama kendime sorduğum zaman bu motora ihtiyacım varmı diye yok açıkçası daha doğrusu onun hakkını veremem ben araziyle işim yok şehir içi adamıyım ben doğadan falan zevk almam teknolojik fökdelenlerden hoşlanırım e durum böyle olunca asfaltta baya iyi ve benzim sarfiyatıda çok iyi olan bir motor görür işimi hee ufaktan tez canlılığım var ne b*k yiyeceğim belli olmaz o ayrı. :D delirirsem multistradayla bile çıkabilirim ortaya. :D

Ben de çok inceledim ve sorunlu bir cihaz olduğunu düşünerek vazgeçtim. Burda bir arkadaşta vardı, servisten çıkamıyordu, dayanamadı sattı. Belki şans işidir??

evet haklısın, önceki motorum cbf150 idi sıfır alıp 40bin kmde sattım ve hiçbir sorun yaşamadım. niye acaba düşünüyorum evet buldum sorun çıkarcak bir özelliği olmadığından muhtemelen :D ne kadar çok özellik o kadar çok sorun çıkarma ihtimali demektir ve bmw muadillerine göre özellik/sorun çıkarma eğrisi yaparsak en mantıklı seçim olacaktır.misal yaşadığım bir sorun abs'nin çalışmaması idi baktığımızda düğmenin altında lehimlerin çıktığını gördük ve lehimlediğimizde sorunsuz çalışmaya devam etti. fakat piyasada temiz GS bulmak kolay değildir ki muhtemelen arkadaşın motoruda öyle idi. en basitinden 2004-2005 arası GS ve dakarlarn piyasası 15 civarı iken, 11-12ye satıyorsa birisi niye acaba diye sorgulamak gerekirki ilanları incelediğimizde düşük fiyatların illaki bir sorunu vardır. donanımına göre şu an 2004-2005 GS'in ederi 14-16 arasıdır.

Dediğim gibi bmw f650 çok güzel motor ama kendime sorduğum zaman bu motora ihtiyacım varmı diye yok açıkçası daha doğrusu onun hakkını veremem ben araziyle işim yok şehir içi adamıyım ben doğadan falan zevk almam teknolojik fökdelenlerden hoşlanırım e durum böyle olunca asfaltta baya iyi ve benzim sarfiyatıda çok iyi olan bir motor görür işimi hee ufaktan tez canlılığım var ne b*k yiyeceğim belli olmaz o ayrı. :D delirirsem multistradayla bile çıkabilirim ortaya. :D

F650gs almadan önce kullanım amacına karar verilmeli. arazi ile işi olmayan birisinin GS alması çok mantıklı olmaz. hem DL650 hem F650GS kullanan birisi olarak söylerimki uzun yolda DL650 mercedes ise F650GS şahin olmasada bi clio falandır :D araziye girince ise işler tamamen değişiyor. yakıt tüketimi ise nc700 çıkana kadar f650gs rakipsizdi. DL650 araziye girilmeyecekse güzel çok konforlu bir motor ama f650gs ile yakıt verisinde yarışamıyor ve yüksek hızlarda yakıt tüketimi iyice sapıtıyor.

en basitinden 2004-2005 arası GS ve dakarlarn piyasası 15 civarı iken, 11-12ye satıyorsa birisi niye acaba diye sorgulamak gerekirki ilanları incelediğimizde düşük fiyatların illaki bir sorunu vardır.

Ben bu yaklaşıma katılmıyorum, zamanında satılsın, alıcı ile karşılıklı işimiz çabuk görülsün, saatlerce pazarlık olmasın vaktimi harcamayayım diyen, ederini gerçekçi yazan, 3-5 kuruşun hesabında olmayıp bana göre dürüst yaklaşan bir çok kullanıcı var.

İkinci el sitelerine bakarsan milyonlarca akıllı! kullanıcı var, araçlarını 1-2 yıl bedava kullanabileceğini sanan. zaten bu ikinci el piyasasının fiyatları bu sitelerin kurulması ile iş zamanlı arttı, nedense !!

Misal 2010 da 10.000 e alınan bir aracın maksimum ederi 8500 liradır, halbuki 2. El satıcılara aracılık eden sitelere baktığımızda sıfır fiyatına satmaya çalışan onbinlerce kullanıcı var. Zaten hiç temiz kullanılmamış araç yok, 50 takla atmış araçlara bile çalışır yürür tertemiz yazabilen namussuzlar var.

Düşük fiyatta sıkıntı vardır sözü biraz yanlış olmuş ama kıllanmakta fayda var mesela ben ktm duke sahibşyim ve satmak istiyorum motorun kilometresiyle pek işim olmaz ama bşr sitede 4500 diye vermiştim aslında 3150 imiş fiyatıda 7500 diye belirledim fakat bakıyorum sahibindene adam elcik ve sticker takmış 8.600 lira para istiyor hemde 6.000. Kilometrede sonuç olarak kendi malı istediği fiyatı koyabilir elbette fakat bence hatalılar ondan sonra ağlaşıyırlar arıyolar saçma teklşi veriyorlar diye e be arkadaş saçmalığı başında yapan sensin taktığın eksesuar fiyatını satarken üstüne koyuyorsun severek taktığın egzosu ben gördüğümde direk eliyorum ve o ilana bakmıyorum bile.

Evet farkettim fiyatına bayadır bakmıyordum vstrom um :)
Dediğim gibi nc 700x e karalamaya çalışmıyorum nasıl bi motordur bilgim yok ben sadece boşta çalışırken gördüğümü söyledim biraz fazla titriyor gibi gelmişti bana belki adamın servise geliş amacı bile bu olabilir ya da başka bi durum vardır. yakıtını inceledim şimdi cidden çok iyi 700cc bi makina için 250lik gibi nerdeyse yakıtı eger 3,5-4 arası ise

bmw ye karşı genelde çok uzak kalmışımdır gerek pahalı oluşu gerek borusanın politikası ama şöle ilanlara göz attığımda adamlar 1950 model yürür bmw satıyorlar japonlarda hiç karşılaşmadım bu olayla. acaba bu f650 gs ler r60 lar gibi uzun yıllar ayakta kalabilirler mi? yani 12 bin lira gibi bi para ayırdım motor için 2000-2007 yani eski kasa gsleri alsam 30000-70000 km arasında 2-3 sene sıkıntısız binebilir miyim acaba?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar