Tam da bu konuyu düşünürken aynı şey başıma geldi, hadi bakalım ne olacak şimdi. Otoburkaplan kardeşim için İnternette gezinip pek birşey bulamamıştım. Dün motoruma boy abdesti aldırdım, kontağı açtım, Hayırlı işleeeer, tarife aynen uyuyor. Otobur kardeşim sensör demişti ya, kafama takıldı abimin motorunu sehpaya aldık gerçekten hız göstergesi sensörle çalışıyordu+ABS+Devir saati+Takometre+normal saat nasıl oluyor derken dün kendi başıma geldi. sabah erkenden ilk işim arka sensörü söküp temizlemek oldu ama nafile, sele altındaki sensörün ucunu soketten çıkardım, ABS ışığı yanıyor, Takınca sönüyor. Olmadı göstergeyi dağıttım, son kanaatim gösterge içerisindeki elektronik kartta bir entegre veya bilmiyorum birşey yanmış olabilir. Anlamadığım için alt dudağımı büküp geri topladım. Cevabı bulana kadar herhalde alışmaya çalışacağız, başına gelen varsa ve paylaşırsa sevinirim.
---------- Post added at 23:13 ---------- Previous post was at 23:09 ----------
Savaş abi kablo diagramını anlayamadım, nasıl bir malzeme?
Hocam merhaba,
Benim sorunum çözüldü ertesi gün.. Yaptıklarımdan hangisi yardımcı oldu bilmiyorum ama sırayla özetlersem ;
1. Tüm sigortaları söküp kontrol ettim (Problem yoktu).
2. Arka ve ABS sensörlerini hem tekerlek hem de gövde içi soketlerinden söküp hava tuttum. Gözle bir su çıkışı saptamadım.Tekrar herşeyi topladım.
3. Marş bastım, problem devam ediyordu.
4. Dua edip gece yattım
5. Sabah yine marş bastım, çalışıyordu
Bu duruma göre üç seçenek ortaya çıkıyor;
A) Farkında olmadan mübarek bir adam olmuşum (Çok düşük bi ihtimal
B) Suyu atılan ABS Sensörü, nemi de iyice kuruyunca normale döndü
C) Sigorta söküp takma birşeyleri resetledi.
Araya zaman girmese ve direkt çalışsa bir de D seçeneği olarak kablo söküp-takma bir reset etkisi yapmış diyecektim.
Sonuç olarak elektronik devrelere girişmeden önce motora biraz zaman tanı ve yaptıklarımı tekrarla derim. Senin problemin de ıslanma sonrası olduğu için birşeyler kuruyunca normale dönebilir. Geceyi es geçme, malum mübarek aydayız