Bugün benzin filtrem orjinaliyle değiştirildi. Maalesef benden önceki sahibi, bir araçtan (muhtemelen VW grubu) söktüğü çıkma benzin filtresini taktığı için motor garip hareketler yapıyordu, gaz kesiyor sonra açıyor sonra tekrar kesiyor, bunu özellikle 3000-3500 devir arasında yapıyordu, yüksek veya düşük devirde pek hissettirmiyordu. BMW servisine götürdüğümde tüm sorunun orjinal olmayan ve araç çıkması bir filtreden kaynaklandığını söyledi. Değiştirince de sorun geçti. Kısacası şu VW Bora'nın benzin filtresi efsanesi olumsuz arkadaşlar. Burada da okumuştum bar basıncı farklıymış sanırım ondan. Zaten ben taktırmazdım ama velakin benden önceki sahibi sağolsun eşşek niyetine binmiş motora! Alt tarafı 200 liralık masraftan kaçınayım derken boşu boşuna fazla benzin sarfediyormuşuz.
sanırım ocak ayı ortaları gibi ww golf 4 barlık filitre taktım gs ye sıfır dı 30 tl, bu zamana kadar sanırım 11.000 km yapmışımdır bu filitre ile,100 km de en agresif kullanımda 4.5 lt benzin yakıyorum.ww filtrenin çıkmasını takmak mantık dışı bu fiyata.sakın kullanımda 3.8 den aşşağı düşemedi ne orjinal filitre ile nede ww filitre ile.
ama şu olabilir orjinali 40.000 yaparsa ww de 25 bin yapsın.
2000 öncesi ile pek haşır neşir olmadım yanlış bilgi vermeyeyim.ben olsam en aşşadaki boru bağlantısını söker boşaltırdım.ama motor blok yada su dolaşımı olan her yerde hava alma civatası varmı kontrol et.civata varda havasını almazsan motoru yakarsın.su tahliye civatası devir dain kapağının en aşşadaki civata gs ile aynı sadece o civatanın bakır yada aleminyum pulu vardır kaçak yapmaması için.
2 nolu civata 3 nolu bakır pul,

---------- Post added at 23:35 ---------- Previous post was at 23:10 ----------
kısaca açarsak konuyu 2 numaralı civatayı sök,su aksın yollara

pulu varsa ters çevir yada yenisini altak koparmadan sık.radyatör kapağını aç .önceden bi kaba %50 su karışımlı antirfirizzi doldur çaştır .f650 dede hava alma civatası aynı yerdedir sağda fan müşürünün üzerinde gevçet civatayı 2.3.4tur kadar suyu tamamla ısınınca cıvatadan köpuklu su gelir sıcak ve kesintisiz şakılde 2-3 dk aksın ,bu arada suyu sürekli tamamla,emin olunca kesilmediğinden civatayı sık suyunu tamamla rezervi doldur ,3-5 km dolaş son kontrolünü yap tamamdır.