Arkadaşlar Merhaba,
daha önce CBF150 ve sonrasında DL650 kullandığım için açıkcası bu topik'e pek de uğramamıştım. O nedenle öncelikle kısaca kendimi tanıtmak isterim.
37 yaşındayım. Çocukluğumda "büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna "kamyon şöförü" diye cevap verirmişim (babam öyle söyler, ben inanın hatırlamıyorum).
Eee, madem öyle demişiz, ne yapalım gittim Mühendislik eğitim aldım.
1995-1999 yılları arasında İstanbul'da çalıştıktan sonra askerlik sonrası 2001 yılında Mercedes-Benz Türk'de Kamyon Geliştirme Mühendisi olarak çalışmaya başladım. (olduk mu size kamyoncu?)
2002 yılında yurtdışı deneyimi kazanmak üzere Almanya ya gittim, Bridgestone' da tam 5 yıl AR-GE, OEM Testleri ve Geliştirme kapsamlarında ağırlıklı olarak Frankfurt olmak üzere, Roma ve Tokyo'da görev aldım.
Neyse sonunda caaaanım vatanımızı özleyerek döndük ve ben yine yuvama (MBT) döndüm. Yaklaşık 4 yıldır da Mercedes-Benz Aksaray Fabrikasında Müşteri Merkezi yöneticiliği yapıyorum.
Gelelim Motosiklet olayına....
Bunca yıl Hockenheim'da Nürburgring'de Monza'da Suzuka'da lastik testleri yaptım, işim gereği oldukça (!) güçlü otomobiller kullandım ama inanın ki üniversite yıllarımdan içimde ukte kalmış MOTOSİKLET sevdamı bir türlü bastıramadım.
Eşim de sağolsun her konuda bana full destek olduğu gibi bu konuda da beni destekledi, öncelikle bir CBF150 almaya karar verdim.
Honda Sürüş okulunda bu defa öğrenci olarak Güvenli Sürüş Programına katıldım ve çooook faydasını gördüm.
Ardından da CBF150 aldım ve kullanmaya başladık, eşimle birlikte Kapadokya ya kısa geziler düzenliyor ancak motorun (normal) güçsüzlüğü nedediyle sıkınıtlar yaşıyorduk.Ama çok rahattı :cat:
Sonunda değiştirmeye karar verdiğimde aklımdan geçen onca motora rağmen "DL650" dedim ve geçen yıl 2.el 2007 model 12000km de gri bir V-Strom aldım.
Çok memnundum ama ev alma durumu nedeniyle malesef satmak zorunda kaldım. Yaklaşık 6-7 aydır motorum yok, ancak canıma tak etti diyebilirim.
Her ne kadar şu an için 15 bin lira veremesem de en azından 7-8.000 TL ye bir motor almayı düşünüyorum. Bu sezonu onla tamamlayıp seneye parasal açıdan rahatlayınca yine ya DL650, yada R1200GS almayı düşünüyorum.
Gelelim bu topik'e yazma nedenime:
7-8 bin arasındaki motosikletlere baktığımda önüme en çok F650GS çıkıyor.
Genel olarak sevilen ve başarılı bir motor olması, ABS'li oluşu, enduro özelliklerinin iyi olması gibi nedenlerle 2000-2001 model bir F650GS almayı düşünüyorum ama modelinin eski olması beni düşündürüyor.
Bu konuda sizlere danışmak sanırım en iyisi olacak.
Ne dersiniz? Temiz bir makina bulabilirmiyim sizce? Bu model yıllarını tavsiye edermisiniz?
Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
Tekrar selamlar,
Alper