Selamalar scuderia 06;
Bende motora başlarken ilk önce xt 600 almayı planlıyordum ve arkadaş zoru ile ybr 125 aldım bir sene kullandım ardından tesadüf eseri cbf 150 ve 3 ay sonra ve 1,5 senenin araştırmasından sonra 3 motor arasıdna kaldım yamaha xt 660, bmw f650gs ve bmw f650gs dakar. Tesadüf eseri yine dakar sahibi oldum. Ama motoru almadan önce milyon kere gittim geldim

Yamaha daha hafif ve agresif bir motor. Gücü daha iyi iletiyor ama uzun yolda hele artçı varsa bmw ye göre daha rahatsız. Bmw de ise herşeyden var diyebilirim. Eğer kros ve ağır ofroad yapmayacaksan yamahın girdiği heryere bmw de girer

uzun yolda çok rahat, manevra kabiliyeri cbf150den daha iyi

abs beni bi kaçkere düşmekten kurtardı ıslak ve yüksek süratlerde kesinlikle güven veriyor... Elcik ısıtma eksi dereceli gezilerde bile ellerimin rahat etmesini sağlıyo. Eskiden soğukta durup ellerimi egzosta azmı ısıttım

Benim motor dakar versiyonu biraz yüksek o yüzden kaldırım taşlık farketmiyo ama normal gs de pek geri kalacağını zannetmem

Boyum 1,75 bir sorun yok. Yakıt sarfiyatını iki motorunda inceledim yamaha bmw den genel olarak 1 lt kadar fazla yakıyor. Bmw benim ölçümlerime göre agresif kullanımda yani 4500 devir ve üzeri şehir içinde ortalama 4,8 lt yaktı. Yine şehir içi 3000 4000 devir aralığında kullanıldığında en fazla 4 lt yaktı Şehir dışı bu sarfiyat 100 km hızı geçmeden gidildiğinde çok daha düşer diye düşünüyorum. Birde çok önemli bir ayrıntı daha var Yakıtın nereden alındığı... Şhelden aldığımda 3000 4000 devir arası gitmeme rağmen neredeyse 5 lt ye yakın harcadı

traji komik

ama opetten aldığımda 4 lt yaktı. Bir diğer konu bmw 4 bin devire kadar uysal 4500 devirden sonra daha agresif. Yamahaya bindiğimde her devirde agresif gibi geldi bu da benim görüşüm...
SAYGILAR...