BMW F650 (1994-2000 arası) paylaşımları

Güle güle kullan a vagrant.

bildiğimiz ustaları, servisleri, manualleri, skıntıları, çözümleri vs. bu başlıkta toparlarsak hepimiz faydalanırız düşüncesindeyim.
her yeni başlık, konuyu bölüyor, dağıtıyor. :bounce:

dönem itibariyle, gs modelleri hakkında pek çok bilgiye ulaşmak kolay. sadece f650/st modelleri için burası kalsın, burada buluşalım isterim.

bu benim fikrim. "ihtiyaç var" diyorsanız açalım, oradan devam edelim. nema problema. :wiinkk:

Model ayırmaksızın herşeyiyle BMW hakkında buradan devam edebiliriz.

Arkadaşlar merhabalar.96 model F650 motosikletim bazen gaz yememe gibi problemi ile karşılaşıyorum,düzeltmek için ne yapılabilir.Ayrıca Benzin sarfiyatını düşürebilecek denenmiş pratik bilgileri olan arkadaşların paylaşmasını rica ederim.

Arkadaşlar merhabalar.96 model F650 motosikletim bazen gaz yememe gibi problemi ile karşılaşıyorum,düzeltmek için ne yapılabilir.Ayrıca Benzin sarfiyatını düşürebilecek denenmiş pratik bilgileri olan arkadaşların paylaşmasını rica ederim.

konjektör arızasında, benzer tepki verdiğini okumuştum.
koltuğun altındaki konjektörü,sağ yan kapağın altındaki su deposunun yanına, veya daha rahat hava alıp soğuyabileceği bir yere alıyorlar, sorun çözülüyor.

benimkinde tamamen dışarı almışlar.

zw16bq.jpg

konjektör arızasında, benzer tepki verdiğini okumuştum.
koltuğun altındaki konjektörü,sağ yan kapağın altındaki su deposunun yanına, veya daha rahat hava alıp soğuyabileceği bir yere alıyorlar, sorun çözülüyor.

benimkinde tamamen dışarı almışlar.

zw16bq.jpg

benim motosikletimdede konjektör dediğin gibi dışarıda.benzin sarfiyatını düşürülmesi hakkında neler yapılabilir ?:silent:

Geçen gün köprü çıkışında bi f650 gs i çok pis yedim allah sizi inandırsın :mrgreen:

benimda kontektörü almam lazım havalar ısınıyo ,kışın güzeldi sele ısıtmalı da :D yolda kalmayalım ,geçen gün sinyal flashın zımbırtısı bozuldu kafasına göre yanıo sönüyo onu değiştircem sirkecide vardır işallah

Geçen gün köprü çıkışında bi f650 gs i çok pis yedim allah sizi inandırsın :mrgreen:

:p:p:p:queen::queen::queen: ee herhalde canım kaç bglik alet sizinki efenim :) Bende bazen bizim 150likle bazı motorları geçmeye çalışıyorum çok pişman oluyorum yaptığıma :p

Yeni motorum, İlk ölçümüme göre, 100 km.'de 6.3 Lt. tüketim yapmış.
Yapılan yolun yarısı 100-120 km. süratle uzun yolda, yarısı ise şehir içi kısa mesafelerde kullanıldı.
6-7 km kadar da jikleyi açık unutmuştum. :p

Yukarıdaki değer bana çok yüksek geldi. :cyclopsan
Sonraki ölçümler sanırım daha düşük olacak.
Bekleyip göreceğiz. :bounce:

BMW ci arkadaşlar BMW ye ait aklınıza gelen hangi modeller varsa tüm parçaların şematik resimleri bu sitede...sipariş falanda veriyorsunuz galiba ama yinede ben o detayı anlamadım...sağlıklımı değilmi onuda bilmem ama şemalar kılavuzdan alınma...

İngilizceniz varsa ne mutlu size...

http://www.realoem.com/bmw/select.do?vin=&kind=M&arch=0

http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=0166&mospid=47909&hg=51&fg=05

her somunu detaylarıyla bulabilirsiniz...

Yapılan yolun yarısı 100-120 km. süratle uzun yolda, yarısı ise şehir içi kısa mesafelerde kullanıldı.

Hani Zonghsenden az yüksekti...bu ne haco...bunla geziye falan gidilirmi..cep yakarmı...sonraki ölçümler neden daha düşü olacak orayıda anlamadım...:pale:

Hani Zonghsenden az yüksekti...bu ne haco...bunla geziye falan gidilirmi..cep yakarmı...sonraki ölçümler neden daha düşü olacak orayıda anlamadım...:pale:

Hani verdiğin sözler, hani ellerin nerde... :p

Kt ve Ybr'nin 2.4 Lt. yakmasına alışık biri olarak, Zongy'nin 4 Lt. yakması bana çok geliyordu. Bu Şero 6.3 yaktı. :cyclopsan
Mert'in motoru (F650 '98 mod.) 5.35 Lt. yakıyormuş.

Yüksek cc'ye yeni geçtim, dolayısıyla, "tamam, motorun karakterine alıştım" denemez.
gereksiz devir yapmalar, düşük vites kullanımı, jikleyi açık unutma :p , motorun hakkını verememe Vs. nedenlerden dolayı, ileriki zamanlarda alışmaya ve daha düzgün kullanmaya bağlı olarak, daha az yaktırırım diye düşünüyorum. :wiinkk:

Hani verdiğin sözler, hani ellerin nerde... :p

Kt ve Ybr'nin 2.4 Lt. yakmasına alışık biri olarak, Zongy'nin 4 Lt. yakması bana çok geliyordu. Bu Şero 6.3 yaktı. :cyclopsan
Mert'in motoru (F650 '98 mod.) 5.35 Lt. yakıyormuş.

Yüksek cc'ye yeni geçtim, dolayısıyla, "tamam, motorun karakterine alıştım" denemez.
gereksiz devir yapmalar, düşük vites kullanımı, jikleyi açık unutma :p , motorun hakkını verememe Vs. nedenlerden dolayı, ileriki zamanlarda alışmaya ve daha düzgün kullanmaya bağlı olarak, daha az yaktırırım diye düşünüyorum. :wiinkk:

tamam geçmiş olsun...

sende şu parçayı dinle teselli bul...:p

http://www.youtube.com/watch?v=COz7RURLjOI

yağ damlatan yer nereymiş baktınmı...

yağ damlaması kesildi. :silent::cherry:

şu benim linkten ilgili parçaya girip buraya atsana bi...nasıl çözdün...bugün o yağ heznesini veya karteri veya yağ nereye depolanıyorsa o kadar baş ağrıttımki milletin şaşarsın...bi türlü bulamadık...yağ blok altındamı...özel bir haznesi yok dimi...cbf 150 gibi blok altında...

arkadaşlar 98 f650 min yağ müşiri arızalandı.söküp soydaş pazarına gittim.lada veya moskoviç tam bilmiyorum bi tanesinin müşirinin dişleri benimkiyle aynı 5 ytl verip aldım.şu an gayet iyi çalışıyor bilginiz olsun...

dün, 2. defa ölçtüm. bu sefer 5,8 Lt. yakmış.
daha da düşecek. :bounce::cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar