Bugün arka fren balatalarını değiştirdim , kısa kısa anlatıyım , 10 dk lık bir işlem için fazladan ustalara para vermeyin...
- Elbette öncelikle bir takım balataya sahip olmamız lazım

, bmw'de 40 euro filanmış , ben 25 tl ye kore malı aldım 10 tl ye çin malıda mevcut , yani geniş bir ürün yelpazesi biz f650 kullanıcıları için seferber olmuş durumda :mrgreen: , kendiniz alıcaksanız balataları sökerek yanınızda götürün , örnek olsun , sonra benim gibi 2. kez gitmek durumunda kalırsınız ....
- Motorumuzu orta sehpaya aldık , balatalarımızı üstten tutan 1 adet pim görüyoruz , ve bu pimin ucunda yerinden çıkmasını engellemek amaçlı başka bir parça var ...
- O parçayı çıkartıyoruz . Sonra pim'in sizden taraftaki kısmına ince ( ama sağlam ) bir çivi yada ince tornavida parçası dayıyarak arkasından çekiçle ufak darbeler vurarak pim'i çıkartıyoruz .
- Pim'i çıkartamamızla birlikte balatalar elimize geliyor zaten .
- Yeni balatalarıda çıkardığımız şekilde takıyoruz , yönlerine , yerlerine azami dikkat ediyoruz . Zaten hata yaparsanız pim oturmayacaktır .
-Yeni balatalar elbette öncekilerden kalın olacağından ( ve yeni olduğundan ) yerine zor oturacaktır , biraz zorluyarak ....vs gibi yollarla oturtuyoruz balataları , ayrıca orda ayak freninden etkiyi aktaran bir piston var o en geride durmalı , öndeyse bir tornavida ile geri doğru ittirmelisiniz.
En kötüsünü düşünürsek beceremezseniz eski balatarı yerine takarsınız :mrgreen: ...
Resim çekmeye vaktim olmadı , bir ara çekebilirsem numaralandırarak eklerim buraya ...[/B]