Bizede Boyle Bir Zulum Nasip Etsin TANRIM!

Arkadaşlar zaman içinde göreceksiniz zaten ama ben şimdiden söyleyim. Demokrasi sadece bize gökten düşümüştür. Bunu da dünyanın gördüğü en büyük lider Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. (belki onun için hala tam kıymetini anlayamadık hem Atatürk'ün hem de demokrasinin) Bu arap ülkeleri şimdi isyan edince demokrasiye mi kavuşacaklar? Sadece baştaki üç beş kişi değişecek başka da bişey olmaz.
Tarihe bakarsanız demokrasisi köklü ülkelerde bu uğurda ne büyük kan döküldüğünü ne büyük iç karışıklıklar yaşandığını görürsünüz. İngilterde Oliver Cromwell halk ordusu kurup kralın kellesini almıştır daha sonra parlamentoyu da feshedip seçime gidene kadar ülkeyi kral naibi olarak yönetmiştir. Kafasını kestiği kralın küçük oğlunu tahta geçirmiştir ancak yine de aristokrasinin intikamı onunda kellesini almıştır. Fransa da ihtilalciler hem Loui yi hemde Maria Antuanette yi giyotinle öldürmüşlerdir. Fakat Robes Pierre ve yandaşlarının kan hırsı durmadığı içi aristokratların üzerine gidip asil olan herkesi giyotinle idam etmeye çalışmışlardır. Öyleki dökülen kan o kadar fazla olmuştur ki 1. cumhuriyetin sonunu getirmiş krallığın yeniden kurulmasına yol açmıştır. Tekrar cumhuriyete ulaşmak ilkinden de zor olmuştur. Rusyada ise çara karşı başlayan ekim devrimi kısa zamanda çarlık rejiminide aratır komünizim rejiminin doğumuna sebep olmuş. Zavallı rusların bundan kurtulmaları 80 yıllarını almıştır.
Ayrıca ABD suudi arabistana karşı bir demokrasi hareketine girişmiyor. demokrasi hareketlerinin başladığı ülkeler ya petrolü olmayan ama coğrafi konumu nedeniyle batının nüfuz sağlamak istediği bölgeler. Ya da petrolü olupta Libya gibi batıyla zıtlaşan ülkeler. Mısır da Mübarek devrileli ne kadar zaman oldu bir bakın. Ne oldu ? Bir değişiklik var mı? Mısır hakettiği demokrasiye ve adil gelir dağılımına kavuştu mu? Seçim falan yapıldı mı?
Bişey değişmiyor inanın nedenini öğrenmek istiyorsanız libyadaki isyancıların başındaki adam kim ona bakın!

O bolgede 12 sene yasamis birini biliyorum. Kaddafi ailesinin cok kanli bir bicimde bazi asiretleri kilictan gecirerek bastirdigini soyluyor ve bunlar hep dis basina kapali oldu.

Halkin ciddi bir yardim aldigi %100 dogru , hatta col de bile sirf halk parasini ceksin diye banka subeleri var.

Ama 42 senedir tek bir lider ile yasam , dahada kotusu dunyanin sirtini dondugu bir yasam

Kaddafi basa gecince Ingiliz ve Italyan petrol firmalarini def etmisti.

Bugun cok ilginctir ki Libyanin liderinin devrilmesinden sonra anlasma yapan yine ayni ulkenin firmalari

Ama hepinizin gozden kacirdigi bir nokta var. Halk ozgrlugunu istemis olabilir, Kaddafi halkina iyi yada kotu davranmis olabilir.

Turkiye neden direniscilere para yardimi yapti ve kibris harbinde Turkiye ye yardim etmis, bu kadar insaat firmasina kucak acmis birinin sonunu getirdi. Turkiye der iken hukumet tabiki:)

Eğer bunlar gerçekse , halk neden isyan etti? neyi beğenmedi? Bunlara rağmen halk ayaklanıyorsa bizim hükümeti katletmemiz lazım

arap halkı bırde kamboçyaya baksın orda günlüğü 1 dolara calışıyor ınsanlar
KADDAFİ benım sevdiğim bır liderdi .bence ALLAH rahmet eylesın günahlarını bağışlasın halkıda neye layıksa onu görsün

evet anlatilanlar gercek. Kaddafi cok esliligi yasaklamisdi, fakat simdi serbest olacak...herkes istedigini alir artik mutlu olsunlar. igrenc bir durum.
Ayrica tarihdeki su olayi da paylasalim alintidir...

Yıl 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'ndan hemen sonraki günler… Türk Silahlı Kuvvetleri adaya başarılı bir çıkarma yapmış ve oradaki Türkleri kurtarmıştı. Onuru kırılan Yunanistan ayaktaydı.

Türk-Yunan savaşı her an patlayabilirdi. Türkiye'nin böyle bir savaş için silahlı kuvvetleri hazırdı ama ciddi silah eksikliği vardı. Taner Baytok, o dönemde NATO'da görevli bir diplomattı. Türkiye, İran ve Irak'a silah için başvurdu. İran biraz oyaladı, sonra uyduruk bazı malzemeler gönderdi. Irak ise "Sizin istedikleriniz bizde yok. Ama, Libya'da var" dedi. Dışişleri, Libya ile hemen ilişki kurdu. Libya, Kaddafi'nin kapattığı ABD üssünde bol miktarda silah ve malzeme olduğunu, bunları gönderebileceklerini bildirdi. Kısa bir süre sonra da 4 uçak dolusu silah ve malzeme Türkiye'ye gönderildi. O sırada Ecevit iktidardaydı. Hasan Esat Işık, Milli Savunma Bakanı'ydı. Işık, Taner Baytok'u çağırıp Kaddafi'ye teşekkür mektubu gönderileceğini bildirdi. "Sen, atla Libya'ya git ve yeni silah isteğimiz de olduğunu ilet" talimatı verdi. Genç diplomat bakana şu öneride bulundu: "Efendim, gönderilen ve yeni alacağımız silahların parasını da vereceğimizi bildirelim." Bakan bu öneriyi kabul etti ve Baytok Libya'ya uçtu.

Baytok, Libya Genelkurmay Başkanı'na Türkiye'nin silahların parasını ödemek istediğini iletti ve yeni silah isteğinde bulundu. Libya Genelkurmay Başkanı, "Sizden para almayız. Depolarda ne kadar silah, malzeme varsa hemen gönderelim" dedi. Heyetteki Türk subaylar üsse giderek işe yarayacak silah ve malzemeleri belirledi. Bunlar, 4 DC 9 uçağına yüklenerek Türkiye'ye gönderildi.

Her şey Kaddafi'nin kesin emri ile olup bitivermişti. "Kaddafi'nin çevresi öyle kalabalık ki, sokulmak olanaksız. İte kaka yol açtık ve Deniz Baykal'ı Kaddafi'nin yanına götürdük. Kaddafi, Baykal'a iltifatlarda bulundu. Türklerle gurur duyduklarını söyledi. 'Birkaç gün kalın, konuğum olun' dedi ve ertesi gün saat 10.00'da randevu verdi. Ertesi gün gittik. Deniz Bey, Kaddafi'ye Kıbrıs harekâtını anlattı. Kaddafi, 'Neden tamamını işgal etmediniz?' diye sordu, sonra da 'Eğer Yunanistan kıpırdarsa, size elimizden gelen bütün yardımı yaparız' dedi.

Libya lideri, Baykal'dan 'Ben askerlerle yemek yiyeceğim. Siz de gelin ve onlara Kıbrıs harekatını anlatın' diye ricada bulundu. Baykal, 'Sevinerek kalırız ama uçağı kaçırırız' dedi. Bunun üzerine Kaddafi 'Önemli değil, benim uçağımla gidersiniz' deyince kaldık. Sonra Türkiye'ye Kaddafi'nin ucağıyla döndük. Ben bir diplomat olarak Türkiye'nin çok zor günlerinde Kaddafi'nin gösterdiği bu dostluğu hiç unutamam. Bunu bir vefa borcu olarak anlatıyorum." Evet, o dönemde Kaddafi, hiçbir ülkenin yapmadığını yapmıştı Türkiye için.

bunlara tamamen rahat batmış kim olursa olsun videolarda ki gibi bir ölümü insanevladı haketmemiştir rahmetlinin son sözleri "ben size ne yaptım?bana yaptığınız haramdır"olmuş ne kadar gerikafalı insanlarmış bunlar ya ülkelerini sattılar ne olacaklarını sanıyorlar ellerine ne geçti!tamam yönetimi eleştirip değiştirmek isteyebilirsiniz ama bu çağda biraz medeni olun hayvan olmayın!dünyanın dört bir tarafı farklı çalkalanyor ALLAH sonumuzu hayır etsin

yazıklar olsun utanmadan bide abd bayrağı sallıyolar adiler...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Realist Yaklaşımınız İçin Tebrikler

Bir Türk ve Müslüman olarak sizlerden Allah razı olsun diyorum.Motosikletçilerin kimseye eyvallah etmeyen,haklı olana hakkını veren duruşu muhteşem.Çok pişman olacaklar çok.Ülkemizin inançlı,muhafazakar kesiminden acı ama gerçek olanları duymak nasip olmadı bu süreçte.Hakkımızda hayırlısı.Üstad Nihat GENÇ'e selam olsun.

Eğer bunlar gerçekse , halk neden isyan etti? neyi beğenmedi? Bunlara rağmen halk ayaklanıyorsa bizim hükümeti katletmemiz lazım

Batı Libya'ya kültürünü ihraç etti, halkı daha özgür olacağına, paranın her şey olmadığına inandırdı.. Hatırlarsanız Irak'ta da demokrasi oyununu oynamışlardı. Libya halkı petrolleri için Batı'nın destek verdiğinin farkında ama karşılıklı bir antlaşma olarak görüyorlar bunu dahiler.

Önemli olan nokta şu; Bu işin böyle olacağı belliydi ama böyle bir dış politika izleyen ülkemin hükümetinden utanıyorum. Kendilerine verilen görevi harfiyen uyguladılar.

Bu da Cem Yilmaz’in İSTİKBAL MARŞI

Bakma, dönmez şafak vakti yurttan kaçan o alçak!
Dönmeyip Amerika'da, arlanmaksızın yaşayacak!.
O benim milletimin hırsızıdır, yurdu soyacak,
Hortumladıkları benimdir, milletimindir ancak!

Çalma, kurban olayım hepsini ey hırslı çakal!
Gariban halkıma da bir pul bırakacak kadar al!
Olmaz sana götürdüğün paralar sonra helal,
Hakkını vermezsen burdaki ortaklarının behemehal!

Ben ezelden beri aç yaşadım,aç yaşarım!
Hangi hükümet beni kurtaracakmış,şaşarım!
Kurumuş musluk gibiyim, ne akar ne taşarım!
Yırtsam da bir tarafımı, hiç görülmez başarım!

Mali krizler, yoluna örmüşse çelikten bir duvar,
Benim .ceğiz, .cağız diyen bir hükümetim var!
Bağırsın korkma, nasıl işimize burnunu sokar?
'Avrupa Birliği' denen tek dişi kalmış canavar!

Arkadaş, Meclis'e namusuyla çalışanları uğratma sakın!
İşe aldıracakların, olsun hep sana yakın!
Gelecektir, cezanı vereceği günler Hakkın,
Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın!

Yaktığın yerleri 'orman' diyerek geçme, tanı!
Çalışanı işten at, doldur kadroya yatanı!
Gözleri açık yatır seni kurtaran atanı,
Satılmadık o kaldı, durma satıver şu vatanı!

Sermaye mutlu olsun, olsa da çevre feda!
Semizlettin Apo'yu, mezarında dönsün Şüheda!
Uydurma kanunlarla Meclis'ten getirin seda!
On bin Yıllık tarihe, yurdum ederken veda!

Cümlenizin bu yurdu yok etmek mi emeli?
Yediğiniz herzelere başka ne demeli!
Oyuverin altını iyice sallansın temeli,
Yurdumun ki, sonunda vatandaş kükremeli!

O zaman durur belki gözümden akan yaşım,
O zaman doğrulur belim, yukarı kalkar başım,
O zaman boşa gitmez yıllar süren uğraşım!
HESABINI VERİP TE GİTTİĞİNİZ GÜN KARDAŞIM,

Dalgalanın dolar gibi sizde şimdi ey suçlular!
Olsun artık soyguncuya vurulacak bir yular,
Ebediyen, öyle yok hesapsız bir iktidar!
Hakkıdır 'garip yaşamış vatandaş'ın da gülmek,
Hakkıdır ezilmiş milletimin, aydınlık bir İstikbal!

Cem Yılmaz

Tebrik ederim guzel yazmis

Forumdan Uzaklaştırıldı
fas'tan pakistan'a 20 küsür ülkenin sınırları değişecek(büyük orta doğu projesi) bu ülkelerin arasında suriye iran ve türkiye'de mevcut ve ne büyük bir çelişkidir ki bizim başbakanımız bu projenin eş başkanıdır.

zaten abd menfaati olmadan bir taş bile oynatmaz . Barış özgürlükmüş hepsi hikaye Irak'a ne için girdiyse Libya'ya da o yüzden girecek. son pişmanlık neye yarar bilmem ama çok pişman olacakları kesindir.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
bu ahmaklara şu Ayet-i Kerime ' yi hatırlatmak lazım

Nisa Suresi 139. Ayet
Onlar, müminleri bırakıp kâfirleri dost ediniyorlar. Onların yanında izzet ve şeref mi arıyorlar? Halbuki bütün izzet ve şeref Allah'a aittir.

kaddafi lafının eri insanmış.
gitmem, ölürüm, burada kalırım dedi.
dediğini yaptı.
gözümde ikinci hüseyindir.

toprağı bol olsun,

"isyancı" ların ilk icraati şeriat ilan etmek olduğundan kimin mümin kimin kafir olduğu çok su kaldırır.
selam ederim.

Motosikleti
750x
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve İngiltere Başbakanı'nın ellerinde oynattıkları kukla “ Özgür Libya’nın” yeni lideri Mustafa Abdülcelil.

Hacım şöyle bir açıklama yapmış ;

“"Uluslararası toplumu temin ederim ki, Libyalılar Müslümandır, ama (Ilımlı Müslümandır).
Bir Müslümanın diğer Müslümana canı, namusu ve malı haramdır. Bunlar İslam dininin temel ilkeleridir. Bir Müslüman böyle davranır…”

Not: Ilımlı İslam dedikleri emperyalizmle “uyumlu” islamdır. Yani İslam olmayan bir İslam! Ayrıca Libya’ya yapılan haçlı saldırısı sonucu 7 ayda 60 binden fazla insanın öldüğü söyleniyor.

http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2011/10/111024_libya_sharia.shtml

yanı ben bunca yıl bu kadar güzel halımızı acıklayan cem yılmazı tebrık edıyorum

PETROLÜN GöZÜ KöR OLSUN

Türkiyeninde önümüzdeki 10 ila 20 yıl arasında benzerini yaşıyacağını

Amerikanın irana asla saldırmayacağını

Suriyede yönetimin değişeceğini

Türkiyenin güney doğusunda kürdistan kurulacağını

özelleştirme ile devletin sahip olduğu bir kurum kalmayacak

Maalesef ki yetişmiş bilgi birikimi yüksek insanlar bu durumlar karşısında yurt dışına kaçacak

Araplar dahi petrol sıkıntısı yaşamaya başlayacak ve başka ekonomik gelirleri olmadığı için iş başa düşünce don ayağa düşer olayı olacak

Benzinin litresi önümüzdeki 5 yılda 10tl olacak

Hala tayyip bey başta olacak

Filistinliler artık kudüsten vazgeçerek ufak bir toprak parçasında yaşamaya razı olacak

ekonomik kriz bahanesiyle obama başkanlıkdan çekilecek (derin devlet ve işleri)

çin ile amerika arası ipler gerilecek

Bilgisayar oyunu oynarmısınız bilmem ama şuan orta doğuda oluşan devlet düzeni ve sosyal yapı call of duty 4 gibi oyunlara konu olmuş olması dikkatimizi çekiyordur umarım (bu da demek oluyor ki bu oyun dünyada her milletden insana satılıyor yani oyunda bahsi geçen orta doğu devleti iranın biraz daha burnu 'ok a batmış hali yani daha uzun bir süreçde iran a da bye bye diyeceğiz)

türkiyede imam hatipler örnek gösterilerek ruhban okulunun açılmasına izin verilecek

Daha saymama gerek var mı? Biraz karışık ve her madde ötekinden bağımsız oldu ancak aklıma geldikçe ekledim

Bunların olacağından adım gibi eminim daha öncede benzeri şeyler olmadı değil

PETROLÜN GöZÜ KöR OLSUN

Türkiyeninde önümüzdeki 10 ila 20 yıl arasında benzerini yaşıyacağını

Amerikanın irana asla saldırmayacağını

Suriyede yönetimin değişeceğini

Türkiyenin güney doğusunda kürdistan kurulacağını

özelleştirme ile devletin sahip olduğu bir kurum kalmayacak

Maalesef ki yetişmiş bilgi birikimi yüksek insanlar bu durumlar karşısında yurt dışına kaçacak

Araplar dahi petrol sıkıntısı yaşamaya başlayacak ve başka ekonomik gelirleri olmadığı için iş başa düşünce don ayağa düşer olayı olacak

Benzinin litresi önümüzdeki 5 yılda 10tl olacak

Hala tayyip bey başta olacak

Filistinliler artık kudüsten vazgeçerek ufak bir toprak parçasında yaşamaya razı olacak

ekonomik kriz bahanesiyle obama başkanlıkdan çekilecek (derin devlet ve işleri)

çin ile amerika arası ipler gerilecek

Bilgisayar oyunu oynarmısınız bilmem ama şuan orta doğuda oluşan devlet düzeni ve sosyal yapı call of duty 4 gibi oyunlara konu olmuş olması dikkatimizi çekiyordur umarım (bu da demek oluyor ki bu oyun dünyada her milletden insana satılıyor yani oyunda bahsi geçen orta doğu devleti iranın biraz daha burnu 'ok a batmış hali yani daha uzun bir süreçde iran a da bye bye diyeceğiz)

türkiyede imam hatipler örnek gösterilerek ruhban okulunun açılmasına izin verilecek

Daha saymama gerek var mı? Biraz karışık ve her madde ötekinden bağımsız oldu ancak aklıma geldikçe ekledim

Bunların olacağından adım gibi eminim daha öncede benzeri şeyler olmadı değil

aynen sonumuz kotu :santa:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar